jordskokkesuppe
okay det ser ret sjovt ud på skrift! Nå, men vi kastede os ud i en gang jordskokkesuppe for et par dage siden, og det var ret godt! Den søde smag var et hit hos alle 😉
what you need: 1 helt hvidløg (jep!), 2 spsk smør, 1 spsk olivenolie, 1 løg, 1 porre, 1 bladselleristilk, 500 g jordskokker, 3-4 kartofler, 1,5 l grøntsagsbouillon, purløg og brød
what to do
- Varm ovnen til ca. 200 grader. Skær bunden af det hele hvidløg, pak det ind i alufolie og bag det i ovnen i ca. 30 min. Lad det derefter køle af, og smut feddene ud af skallen.
- løg, porre, bladselleri hakkes og svitses i smør og olie sammen med lidt salt. Sauter det gerne i 5-10 min. Imens skrælles og hakkes jordskokker og kartofler.
- kartofler, jordskokker og hvidløg tilsættes og der sauteres yderligere i 5-10 min. Tilføj nu bouillonen og lad det koge op, og herefter lad det simre i 30 minutters tid
- blend til sidst suppen og smag til med salt og peber. Servér med hakket purløg.
Vi havde glemt at bage brød, så vi fik rugbrødstænger til. Det var super lækkert, og vi laver dem ved at stege dem i smør på panden i ca. 5 minutter og drysser maldonsalt over. De er iøvrigt gode som snacks- især med lidt dip til 😉
Ser rigtig lækkert ud;)