ud

lidt mere om motion

Indlægget om “mavehjulet” faldt i ret god jord, så I får lidt mere info om mine sportsvaner. Jeg har i mange år dyrket seriøs fodbold, og sport har generelt altid fyldt meget i min hverdag, ja mit liv. Har jeg ikke været igang i mange dage, bliver jeg træt og i dårligt humør. Da jeg stoppede med fodbolden for godt og vel fire år siden blev fitness så måden, hvorpå jeg holdte formen og kroppen ved lige. Jeg dyrkede holdtræning og styrketræning i Fitness World og løb engang imellem. 


Da jeg blev gravid fortsatte jeg med løb og spinning indtil jeg ca. var 20 uger henne. Jeg havde håbet på at kunne fortsætte længere, men kroppen sagde fra, så det blev til en lidt mildere form for træning. Det var svært for mig, at være begrænset rent fysisk, og jeg fik alle mulige forestillinger om, hvordan jeg ville ligne en klasket klud, når jeg engang havde født. Da “krisen” var på sit højeste, sagde jeg til Nicolai, at jeg ville løbe et halvmarathon inden for det næste år. Jeg blev nødt til at sætte mig nogle mål, for at sikre at jeg kom igang igen. Da Aya var 8 uger gammel fik jeg “go” fra lægen, og jeg kom i løbeskoene. Jeg løb fire kilometer, det var varmt, solen skinnede og jeg løb med tårer i øjenene for jeg var simpelthen så glad. Nu kunne jeg endelig komme igang… Jeg startede også på et mor-barn hold, hvor træningen ikke var så intens, men god ifht. at få strammet op og ikke mindst få gang i bækkenbundstræningen (HUSK det nu!). Jeg fandt et løbeprogram, og trænede så op til det halvmaraton. Selvom der var perioder, hvor jeg ikke kunne løbe så meget, løb jeg ca. 3 gange ugentligt. I september da Aya var et år gammel gennemførte jeg det halvmarathon, og følte mig som den sejeste, glade og heldigste mor 🙂 Mht. at komme i form efter graviditet og fødsel, så var jeg under min normale før-graviditets-vægt da Aya var ca. 1 måned gammel, kiloene raslede af (det er okay at blive sur nu…). Jeg havde lidt nedtur over, at min røv stort set var forsvundet, så det har alligevel krævet en del styrketræning for at få den på sit nogenlunde normale igen 🙂 Og så har løbetræningen nok også hjulpet godt!


Nu holder jeg så formen ved lige ved dels at løbe, spinne og styrketræne. For tiden er jeg ikke motiveret til at løbe ture over de 10 km, da jeg simpelthen synes det er for kedeligt at løbe i for lang tid. Jeg veksler imellem “langdistance”ture, interval og tempotræning. Jeg har nemlig brug for den dér træning, hvor pulsen går amok, ellers føler jeg ikke, at jeg får så meget ud af min træning.


Det blev et meget langt indlæg, og hvis I har brug for at vide mere, så spørg løs. Jeg er bestemt ikke en løbe- eller styrkekspert, men kan måske alligevel inspirere lidt?




2 kommentarer

  • Rosa

    Hvor er du sej!

    Jeg har lige et spørgsmål; giver mavehjulet ikke ridser i gulvet? Det ser ellers ud til at være effektivt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er du sej!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ud