lækkert foccaciabrød
vi er vilde med foccaciabrød herhjemme og denne opskrift er super:
you need: 550 gram øko hvedemel, 1/4 pakke gær, 5 1/2 dl lunken vand, 15 gram salt, 50 gram hvedeklid, havsalt, olivenolie og frisk rosmarin
how to:
- gæren opløses i 5 dl lunkent vand
- salt, mel og hvedeklid tilsættes og æltes i et par minutter til dejen er samlet. Herefter skrues op for hastigheden på røremaskinen, og dejen æltes yderligere 8 minutter.
- den sidste halve dl vand tilsættes ad to omgange, og dejen skal ligesom været samlet inden det sidste vand tilsættes. Og herefter æltes dejen videre i ca. 20 minutter (Yep, den er go’ nok!)
- derefter dækkes dejen til og står og hæver i ca. 45 minutter
- hældes i en smurt bradepande (godt med olivenolie) og hæver så igen i ca. 30 minutter. Når dejen har hævet, pensles der med olivenolie, drysses havsalt og rosmarin på, og dette prikkes ned i dejen.
- bages i opvarmet ovn på 225 grader i ca. 18-20 minutter. Husk at have en bradepande under med lidt vand tilsat, det gør brødet super sprødt. Vi gav det også lige 5-7 minutter med undervarme, så bunden også blev sprød.
Mmmm….
Mums det ser lækkert ud:)