dagens tumling

lækkert foccaciabrød

vi er vilde med foccaciabrød herhjemme og denne opskrift er super: 
you need: 550 gram øko hvedemel, 1/4 pakke gær, 5 1/2 dl lunken vand, 15 gram salt, 50 gram hvedeklid, havsalt, olivenolie og frisk rosmarin

how to:

  1. gæren opløses i 5 dl lunkent vand
  2. salt, mel og hvedeklid tilsættes og æltes i et par minutter til dejen er samlet. Herefter skrues op for hastigheden på røremaskinen, og dejen æltes yderligere 8 minutter.
  3. den sidste halve dl vand tilsættes ad to omgange, og dejen skal ligesom været samlet inden det sidste vand tilsættes. Og herefter æltes dejen videre i ca. 20 minutter (Yep, den er go’ nok!)
  4. derefter dækkes dejen til og står og hæver i ca. 45 minutter
  5. hældes i en smurt bradepande (godt med olivenolie) og hæver så igen i ca. 30 minutter. Når dejen har hævet, pensles der med olivenolie, drysses havsalt og rosmarin på, og dette prikkes ned i dejen.
  6. bages i opvarmet ovn på 225 grader i ca. 18-20 minutter. Husk at have en bradepande under med lidt vand tilsat, det gør brødet super sprødt. Vi gav det også lige 5-7 minutter med undervarme, så bunden også blev sprød.
Mmmm….

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

dagens tumling