10 hurtige om den der kærlighed

Cremeboller

I går havde jeg en hjemmedag med Aya, hvor vi fik bagt cremeboller og påskehygget lidt. I sidste uge modtog vi en pakke fra Dr. Oetker med deres nye bagestabil kagecreme og noget dekorationslir. Jeg tænkte, at Aya skulle være med, så det skulle være en nem opskrift. Bagpå på kagecremens pose var en opskrift på cremeboller som var ret ligetil, og Aya var med hele vejen, og var især optaget af at pynte og spise bollerne 😉 

Ingredienser: 500 g hvedemel, 1 spsk vaniljesukker (eller vaniljepulver), 150 g smør, 50 g gær, 1 1/2 dl mælk (til bolledejen), 1 æg, 1 pose Bagestabil Kagecreme, 5 dl mælk, flormelis, kagepynt

tilberedning: Mel og vaniljesukker blandes, og herefter smuldres smør i. Gær udrøres i lunken mælk og det blandes mel melblandingen. Ægget tilsættes og dejes æltes smidig og hæver i hvert fald 30 minutter.

Kagecremen er meget nem at lave! De 5 dl mælk kommes i en skål, og posens indhold tilføres imens der bliver pisket. Efter 45 sek var den meget stabil (den forstår i godt!), og stilles i køleskabet i ca. 20 minutter

Når dejen har hævet, rulles den ud i en firkant på meldrysset bord, og der skæres firkanter af ca 10 x 10cm, og på midten lægges kagecremen. Vi tilføjede nutella og syltetøj (altså ikke sammen). Så foldes bollerne, og lægges med samlingen nedad og efterhæver ca. 20 minutter. Derefter pensles de med mælk eller æg, og bages i ovnen på ca. 180 grader (varmluft) i 15-20 minutter. Når de er kølet af, kan de pyntes med diverse glasur og kagepynt. Vi fik hele 16 boller, og de smager skønt og syndigt 🙂

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 hurtige om den der kærlighed