nemme og lækre müslibarer
Efter en veninde anbefalede disse müslibarer, og jeg endelig havde fået købt noget kondenseret mælk, kastede jeg mig ud i at lave müslibarer. Det var godt nok nemt! Jeg har dog ikke fulgt opskriften 100 %, da det ikke lige var alle ingredienser vi havde hjemme.
Jeg brugte (det er cirkamål!):
1 dåse kondenseret mælk
50 gram kokosmel
50 gram müsli (Belsøe)
100 gram havregryn
100 gram hasselnødder
30 gram græskarkerner
30 gram solsikkekerner
30 gram gojibær
30 gram rosiner
Først varmes den kondenserede mælk op ved svag varme. Imens ristes hasselnødder, solsikkekerner og græskarkerner på en stegepande.
Dernæst røres alle ingredienser sammen med den lune kondenserede mælk, og hældes i en bradepande med bagepapir. Her skal massen ligesom presses sammen, og dernæst bages ved 130 grader i ca. 55 minutter.
Når massen er kølet lidt af, er det lige til at skære müslibarerne ud! Perfekte snacks med mange muligheder, alt efter hvad der lige er på lager 😉
De er super gode. Jeg laver også tit på slump med hvad vi nu har i skabene. Dog har jeg aldrig ristet havregryn og kerner først, fordi de får den ristede smag af at være i ovnen anyways, så den proces springer jeg over. (Bare et lille tit fra en husmoder til en anden.) :O)