weekend uge 45

Hit med dit bedste miljøvenlige rengøringstip!

og vind Neophos Power&Pure opvasketabs til ca. tre måneders forbrug! photo a2c4ff71-777c-4eed-ad5b-17d4a5b7078e_zps4cd128a3.jpgVi går ret meget op i rengøring uden kemi herhjemme, og er derfor også blevet aktive forbrugere af ovenstående tabs fra Neophos. Førhen har vi benyttet Rema1000’s All-in-1 opvasketabs, som også er Astma- Allergimærket og Svanemærket, og de er også billigere end Neophos’, men ikke lige så gode, og på den måde, tror jeg at tabsene rent prismæssigt bliver det samme, da vi ellers har vasket service en ekstra gang af for at få det helt rent.

Vi vil gerne udlodde ovenstående sæt til to af vores læsere, som vil give os et godt miljøvenligt rengøringstip. Vi selv har da efterhånden samlet lidt ind, men kan sikkert godt bruge flere. Vi kan da tippe om, at vi bruger Neutrals vaskemiddel, og eddike som skyllemiddel, når vi vasker tøj. Så vores tøj dufter ikke af roser, men eddike gør, at kalkrester fra vandet og rester af vaskemidlet har nemmere ved at blive skyllet af.
Både eddike og skyllemiddel gør tøjet blødere, og det kan være en hjælp at bruge eddike, hvis man lider af sart hud, der reagerer på tøj, der er stift af rester af vaskeaktive stoffer og mineraler. Det gode er også, at eddike er billigere og mere miljøvenligt 😉

Så hit med jeres tip(s) i en kommentar, og vi udvælger de to bedste på mandag d. 18. november, som vil vinde ovenstående sæt.

– Nicolai & Sebrina

 

35 kommentarer

  • Mit bedste råd er at bruge eddike som kalkfjerner, i stedet for at muligt giftigt halløj. Det kan både bruges i elkedlen, i køkkenet og på badeværelset.

    Derudover, så bruger vi brun sæbe i stedet for ovnrens. Det er vidst noget giftigt stads 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Kristine

    Tror mit bedste miljøvenlige tip er, at rense elkeddelen for kalk med citron i stedet for med kalkfjerner af den ene eller anden slags.
    Man hælder bare citronsaft i kanden lige efter at man har tømt den, så den stadig er våd og varm, og så skyller efter, selvfølgelig. Tippet er smart, både fordi det er bedre for miljøet, og fordi man så ikke skal bekymre sig om, hvorvidt kanden nu er helt ren for kalkfjerner – lidt citron skader jo ikke nogen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lene R Nielsen

      Man kan også bare bruge cola. Det ætser hurtigt kalk væk på i elkedler, toiletter og hvor der ellers er behov for det.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så vil jeg foreslå citronsaft og kogende vand til trælse afløb. Syren fjerner både “propper” og eventuel træls lugt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Kruse

    Brug citroner til al slags kalkfjerning.
    Det er især smart til vandhaner. Skær toppen af en citron og tryk den op omkring vandhanehovedet. Lad sidde hele natten –> næste morgen kalkfri vandhane.
    Man kan også bruge resterne af citroner til at rense sin elkedel. Hvis man f.eks kun skal bruge citronsaften i en opskrift kan man skære resten ud i store stykker og smide op i elkedlen sammen med vand og koge det igennem nogle gange.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

    Herhjemme vasker vi alt tøj/sengetøj/håndklæder/viskestykker mv. i soapnuts. Soapnuts er ikke blot allergi venlige, men (næsten endnu vigtigere for os) så skåner de også miljøet, som jo ikke har så skide godt af al det sæbe. Man smider 3-4 soapnuts i en sok eller lille vaskepose og så holde de til et par vaske. På amazon kan man få et kilo til 100kr og det holder til ca. 330 vaske! Om soapnuts: ‘naturally sourced, non toxic, allergy free laundry detergent. Vegan, hypo-allergenic, organic and totally biodegradable’. “Nødderne” har en lidt eddike agtig duft og tager derfor al lugt og vasker fuldstændig rent. Har jeg større pletter får det lige lidt opvaskemiddel inden jeg smider det i maskinen. Har også en vanish i back up.. Men har endnu ikke brugt den siden vi skiftede over til soapnuts! -Vi har dog heller ingen børn 😉 Anywho, kæmpe anbefaling herfra!
    Hvis i er fristede, sender jeg gerne et par nødder på prøve jeres vej.. Om ikke andet, så som tak for altid hyggelig underholdning.
    Go clean, go green 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mai Odgaard

      NEJ, hvor smart! Det anede jeg ikke fandtes! TAK for tippet! Og tak til denormale for at opfordre til tips 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

    Hej.

    Tak for en fin blog 🙂

    Det bedste tip må være at anvende vaskenødder til tøjvask 🙂

    http://helsebasen.dk/product/vaskenoedder-vaskeskaller-1-kg-1967/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • en blanding af eddike, citronsaft og bagepulver som skurremiddel – det er både effektivt, miljøvenligt og billigt! I kan læse mere på min grønne livsstilsblog (har faktisk skrevet dette indlæg med miljøvenlige rengøringstips: http://www.greentiptoes.com/natural-and-green-cleaning-products/ )
    🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for tippet:) bruger selv dem fra Rema..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anette Dahl Povlsen

    Når jeg gør mikroovnen ren sætter jeg bare en skål vand derind og for det til at koge , dampen fra fra vandet for fedtet til at opløse sig og man an nemt tørre det af med en klud .
    Jeg tørrer altid brusekabinen af med mit håndklæde efter bad , så undgår jeg meget kalk 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Mit bedste tip må være, at vi har en lille kop stående med blandet opvaskemiddel og vand for at spare på opvaskemiddel, når vi vasker op og især kun ved små ting, der skal vaskes op, er det smart, og ved ting der ikke kan tåle opvaskemaskine 🙂
    Derudover oplever vi tit problemer med vores afløb, så i stedet for eksempelvis afløbsrens, anvender vi natron og kogende vand 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Frisgaard Gunnersen

    Jeg bruger altid microfiberklude. De er jo positivt ladede og trækker derfor det negativt ladede støv til sig. Helt uden brug af kemikalier. Bare frisk vand. Men lad være med at putte dem i tørretumbleren, så bliver de ødelagt. Men så dufter der jo ikke Ajax-rent i hjemmet efterfølgende. Så plejer jeg at tage et par dråber æterisk olie (lavendel) og så putte på en underkop og stille den på radiatoren. Så dufter hjemmet igen 🙂 Men ellers som de andre skriver: Eddike i toilettet og på grimme kalkbelægninger, citron til belægninger i kaffe og elkedel. Jeg bruger også citronsaft som sidste hånd på værket, når jeg har rengjort køleskabet. Det fjerner eventuelle bakterierester og giver en skøn frisk duft.
    Jeg bruger desuden aflagte tandbørster til rengøringen ved vasken omkring armaturet. Så tager jeg en smule eddikesyre og blander med vand (ca. forhold 1 til 10) og hælder det i en sprayflaske (kan købes for 10 kr i Ikea) og så sprayer jeg det på kalkbelægningerne, venter 10 min og så i gang med min tandbørste. Det bliver SÅ fint igen. Væk er de grimme gul-brune render omkring. 🙂 Denne blanding kan ligeledes benyttes i brusekabinen 🙂 Med et fint resultat. DOG skal I huske at åbne vinduerne – det er lidt kras.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nastassja

    Mit bedste tip må være, at bruge en halv opvasketap, i stedet for én hel! Det skåner både miljøet og din pengepung 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai Odgaard

    Nu har jeg læst alle de tips, der er skrevet ind til videre, og det er som om, der ikke rigtig er noget, der topper det.. Mmm, men altså, ja, eddike er en sej og billig løsning til mange rengøringsting. Og når man pudser vinduer behøver man heller ikke bruge alt muligt mærkeligt sæbegejl; jeg bruger varmt vand og avispapir, det fungerer!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • brug citronsaft og eddike dette er mit råd da det skåner miljøet mest 🙂

    Reklame-for-Din-og-Flere-Giveaway-Her

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja F

    Tør din ovn af indvendigt med en fugtig klud hver gang du har brugt den (bare lige hurtigt), så har du altid en ren og flot ovn og slipper for at skulle bruge det der harske ovnrens…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne Møller

    Jeg ved ikke om det decideret er et miljøvenligt tip, men jeg springer ofte en vask af mine jeans over ved at hænge dem op i badeværelset mens jeg er i bad. Så bliver de “dampet” i stedet, og på den måde mister de heller ikke så hurtigt farven, som nogle jeans har en tendens til at gøre efter vask 🙂
    – Marianne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke

    Fliser i brusekabinen kan rengøres med toilettets, og de ser (og er) totalt som nye.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Kristensen

    Hmm bedste tip… bum bum. Det må være eddike. Jeg bruger det blandt andet til at fjerne kalk rundt om armaturer og proppen i badeværelsesvasken. Derudover kan eddike også bruges til eventuelt rengøring af æggekoger m.v. Det kan også bruges til kalkaflejninger i toilettet. Eddike er bare et godt allround produkt, som vi altid har herhjemme.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • marianne lykke nielsen

    mit råd er til rengøring af mikroovn. sæt en skål vand med citronsaft i og lad det koge i nogle minutter. derefter er fedt og snavs lige til at tørre af
    marianne.lykke@gmail.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marlene Høj

    Er kaffekanden grim indenvendig? Hæld kogende vand i samt et par stk bagepulver og lad det stå lidt (det bruser). Gentag, hvis det er nødvendigt. Den bliver skinnende blank igen 🙂
    Jeg har altid kaffegrums i et lille glas stående i køleskabet. Det fjerner den grimme køleskabslugt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

    Jeg har en spray på badeværelset med fortyndet eddike. Så er det nemt at spraye fliserne efter badet og har aldrig problemer med kalk.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • En halv brugt citron i opvaskemaskinen istedet for alverdens kemiske lugtfjernere etc.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kan se, at eddike er et populært råd, men det ér altså også bare genialt. Kalkrester forsvinder næsten som dug for solen, men der er alligevel mange, der ikke kender til tippet.
    …tæller det også som miljøvenligt tip, at skære ned på rengøringen? Så bruger man i hvert fald færre rengøringsprodukter 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    Når jeg har et ildfastfad, hvor der er brændt noget fast efter det har været i ovnen med en ret, så fjernes det nemt ved at hælde varmt vand i og drysse opvaskemiddel i, lade det stå et stykke tid og vupti det er lige til at børste af.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • sabine

    Jeg bruger også eddike i stedet for alm kalkfjerner. Jeg bruger salt til at fjerne thepletter i kobber. Og så genbruger jeg støvsugerposerne et par gange ved simpelthen at tømme den. Det sviner, men der er penge at spare;-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miljøvenligt; sorter affald! brug regnvand til at vande i haven i stedet for direkte fra hanen.
    Skyl ikke dit service af inden opvaskemaskinen, – det er overforbrug af vand!
    …. det var bare nogle af mine råd, som man bør huske sig selv på i en (travl) hverdag, og nogle råd som man kender, men sjældent bruger….

    // Rikke //
    CUPCAKE-STYLISTEN

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mit tip må være at tjekke om vasketøjet har brug for at blive vasket. Vi har være slemme til at smide trøjer og cardigans til vask efter kun at være blevet brugt i to timer, og ikke er blevet beskidte eller lugter.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

    Eddike er godt til næsten alle ting.. Derudover er en pimpsten til toilettet et must for at fjerne kalkrester i toilettet. De kan købes billigt i matas og det er vist begrænset hvilken skade sådan en sten kan gøre 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mit tip er: Spring en rengøring over i ny og næ 😀
    (og jeg bruger også eddike til vasketøjet, men det råd var jo taget)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • sara r

    Jeg bruger eddike og neutral’s opvaskemiddel til at rengøre wc og håndvask.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Daniella Lind

    Hvis man har et toilet som er godt snavset “oppe ved kanten”, kan man blot gøre følgende:

    Put almindeligt pladevat i rillen hele vejen rundt. Derefter fugter man vattet med 1 dåse almindelig Coca cola (light kan ikke bruges, virker ikke på samme måde). Lad det sidde i 12-24 timer (alt efter hvor slemt det er), fjern vattet og skyld ud. Voila – et næsten nyt toilet. Helt uden brug af giftige ting og sager. Cola drikker vi jo selv 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia Ekholm Andersen

    Eftersom jeg ikke er så gammel endnu, kender jeg ikke så meget til de huslige. Men de basale om nemme:
    1. Sluk vandet når du børster dine tænder, eller sæber dig ind i badet.
    2. Spar på strømmen. Sluk lyset når du forlader rummet og stearinlys kan jo også være hyggelige.
    3. Træk din oplader/sluk til mobil, computer osv. ud, når du ikke bruger den. Den bruger nemlig stadig strøm når der ikke er en mobil i.

    Det må vidst være min 3 bedste råd. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line lind

    Krøl et par avissider sammen og gør dem lidt våde, knub dem på den tilsodede brændeovnsrude og så bliver den ren. Brug evt lidt aske når du knubber

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

weekend uge 45