Vind julekurv fyldt med ingredienser til sprøde julegodter

Vores vaskemidler

 photo 041b84d9-5473-4888-8130-5ab510f6e472_zpsa1972ea8.jpg
Efter vi har haft lidt fokus på miljøvenlige rengøringstips, fik jeg lige lyst til at vise, hvad vi bruger til at vaske tøj i herhjemme. Måske ikke såååå spændende alligevel, men vi har faktisk nu bestilt sæbenødder hjem fra natur-ren, og glæder os til at få prøvet det af :-). Men kan da lige knytte lidt kommentarer til det vi i forvejen bruger.

Edikke bruger vi som sagt primært som skyllemiddel (og rengøringsmiddel), det tror jeg ikke behøver en længere forklaring længere 😉 Men af og til bruger vi også “rigtigt” skyllemiddel, fordi vi sjældent tørre tøjet i tørretumbleren, og håndklæder og stofbleer især har det med at blive godt stive. Så synes vi at rigtigt skyllemiddel hjælper lidt på det. Den vi har nu har vi købt billigt (som i kan se) i Rema1000, og den er også Astma- Allergimærket.

Så har vi også skyllemiddel der er godt til uld. Her er det Levevis’ som er svanemærket samt Astma- og Allergimærket. Jeg har endnu ikke prøvet den endnu, men mon ikke at den er god nok?

Og så til noget fy-fy. Det er Bio tex sport & active, som er særligt godt til vintertøjet der skal bevares vandtæt. Vi vasker vintertøj i stor stil, og det er meget vigtigt at det ligesom beholder vandtætheden. Og har ikke kunne finde et alternativ endnu. Andre der har? Hvad vasker i børnenes flyverdragter i?

Så kommer vi til det traditionelle Neutral vaskepulver. Kender alle ikke til det? Det dufter jo ikke, men det virker, og jeg har brugt det lige siden jeg flyttede hjemmefra. Pt. er det erstattet med de nye vaskekapsler, som vi er ret begejstrede for. På denne måde doserer vi ikke på slump, da vaskekapslen indeholder alt det den skal. Det er virkeligt nemt, for man smider bare kapslen ind i maskinen sammen med tøjet, og det kan bruges til både 30,40 og 60 graders vaske. Hvis tøjet er meget snavset (hvilket det ofte kan være herhjemme), bruger vi to kapsler, og tøjet er rent. Andre der har prøvet kapslerne?

Og så er det jo spændende om sæbenødderne kommer til at erstatte noget af ovenstående. Det må vi hellere vende tilbage med 😉

– Sebrina

 

4 kommentarer

  • Christina P.

    Jeg har indtil videre kun vasket flyverdragten og vinterjakken, een gang. Ellers tørrer jeg det bare af med en fugtig klud eller smider det under bruseren. Netop for at bevare vandtætheden længst muligt 🙂
    Bruger bare neutral som Jer 🙂
    Men mener man kan få noget imprægnerings halløj til at smide med i vaskemaskinen. Kiggede på det sidste år, men kan selvfølgelig ikke huske hvor jeg har set det.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi bruger også bare neutral til det hele da jeg selv har allergi og hader når mit tøj lugter at vaskemiddel, og så har vi en søn på 6 måneder som jeg ikke synes behøver udvikle allergi.

    Vidste ikke de havde lavet vaskekapsler dog, det må jeg da lige se på.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    De vaskenødder er jeg spændt på, var selv lige ved at klikke hjem, men var i tvivl om det kunne klare beskidt tøj, fra en lille fyr, der meget gerne vil spise selv .. Glæder mig til at høre hvad jeres erfaring bliver

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Jeg har altid lært at man ikke må bruge skyllemiddel til håndklæder fordi det skulle ødelægge sugeevnen – men det kan da godt være, at det bare er en skrøne, hvis I slipper af sted med det 🙂
    Jeg har også hørt om det der imprægneringshalløj som Christina P. omtaler – det lyder ret smart, men skulle vist også være en kende dyrt..

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind julekurv fyldt med ingredienser til sprøde julegodter