mere skiferie

Hvornår begynde til boldsport?

 photo 46816e38-b1db-4d28-85f5-0df30137c747_zpsro1ioaom.jpg
 photo e149c3ff-389b-4a6d-9007-db2a0a3efeff_zpsufigmlt6.jpg
 photo 6bf568b0-60f8-4f4d-88fc-a4f6b9e6e471_zps2eanmj7j.jpg
 photo 156af02b-6f7a-4ec2-a180-b749e374ad7c_zpstam0vbzr.jpg
Ja det snakkede Nicolai og jeg om forleden. Altså hvornår de fleste begynder til boldsport…? Alvin er nemlig på det seneste blevet rigtig glad for at lege med bolde. Han er en god blanding af sine forældre. Kaster bolden for derefter at løbe rundt og sparke til den. Det kan han bruge ret lang tid på! Men altså han er jo ikke engang to år, så det er nok lige overkill nok at sende ham ned i den lokale fodbold- eller håndboldklub. Men hvornår er det egentlig sådan “normalt” at begynde til en boldsport/holdsport?. Ikke at der er et korrekt svar, og tænker at tiden nok skal komme, hvor han giver udtryk for, hvad han kunne tænke sig at dyrke. Så det er bare for at være lidt nysgerrig 🙂
Der ligger en håndboldklub i nærheden, som har et hold, hvor de kan starte i en alder af to år, og det er mere gymnastik end det er håndbold, og det lyder super hyggeligt. Han ELSKER at være med Aya til gymnastik, så efter sommerferien skal han i hvert fald også have “sin egen” sportsdag, ligesom Aya har haft siden hun var 1,5 år gammel.
Jeg selv begyndte først sådan rigtigt til fodbold da jeg var 10 år gammel, og inden da gik jeg til svømning, gymnastik og ridning (en kort periode) og dans startede jeg også med i nogenlunde den alder. Nicolai var omkring de 8 år da han begyndte til håndbold. Inden da havde han gået til fodbold og svømning…

Så… går jeres børn til en eller flere sportsgrene? Hvornår og hvad startede de med?

– Sebrina

9 kommentarer

  • L joanna

    Jeg var 3, da jeg begyndte til børne håndbold. Det var også mere leg og bevægelse end håndbold. Men rigtig godt 🙂
    Men det lyder da rigtig godt med det der håndbold gymnastik. Bevægelses er altid godt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine W.

    Vores drenge startede til fodbold da de var 3 år

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cæcilie

    Ajax har noget tumle-håndbold fra de er 3 år.

    Her skal vores datter selv starte til “miniton” (badminton) til sommer, når hun fylder 3 år. Meget af det er jo leg ligesom til gymnastik, men de bliver fortrolige med ketcheren samtidig.

    Det tror jeg, også de vil blive med bolden. Bare det at lære ikke at være bange for bolden. Jeg ville endelig bare lade ham komme afsted.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • loso

    Min søn har også længe været meget boldinteresseret, og spurter rundt efter den, når han får muligheden.

    Han blev 3 i efteråret, men børnehavestart har gjort, at han er helt baldret, når han kommer hjem, så her er vi blevet enige om, at det først bliver, når han kan klare eftermiddagen hjemme uden at falde i søvn på sofaen.

    Min lillebror startede da han var 3-4 år. Det var vist mest noget med at pille i græsset og løbe lidt rundt, så jeg tror overhovedet ikke man behøver, at være bekymret for “presset”. I mit tilfælde er det mere, om de er store nok til at klare mere end institution i løbet af en dag, når de er så små, hvilket mit snorketræ tydeligvis ikke er endnu.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisa Jensen

    Her på Nørrebro, i Nørrebrohallen har de basket for helt små ca.1 år! Min datter er desværre ikke startet endnu (16 mdr) men tænker at det sker snart 🙂 Det er jo også ‘bare’ et tumling hold men de bruger da “rigtige” net i meget små størrelse.
    Nu er det jo selvfølgelig ikke håndbold eller fodbold men sikkert rigtig sjovt 😉 Måske der også er noget ligne i Solrød?!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • F startede til fodbold da han var fire år. Han var dog slet ikke klar, men jeg kender flere fra samme årgang, som var helt klar som fire-årige 🙂 Så det kommer nok an på den enkelte.
    Nu går han til svømning og Vega går til dans. Hun er fem år og helt klar.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Jeg var 3 da jeg startede til dans – som hurtigt udviklede sig til konkurrencedans, og jeg stoppede da jeg var 14.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Vi har også en boldglad dreng på 1,5 år – som har kastet med bolde siden 6-7 måneders alderen og sparket til bolde siden han var 1 år. Vi går igang så snart vi kan

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Sebrina, kunne du måske tænke dig at skrive et indlæg om din fodbold karriere?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

mere skiferie