Hov, jeg har faktisk ferie - hvad med børnene?

Vores hverdagsmad

 photo madplan_zpsolhmc0tn.jpg
Jeg har prøvet at huske mig selv på at få knipset billeder af vores hverdagsmad, men jeg glemmer det! Nu er har jeg da fået samlet billeder nok sammen ind til en f.eks. uges mad. Vi dyrker madplaner herhjemme, og dette er derfor mad over et par uger, hvor jeg har husket at tage billeder. Og nej det er ikke billeder taget fordi retten er/ser mere lækker ud, det er bare de dage, hvor jeg har husket det. Vi har grillet en del og spist ude den seneste tid, hvorfor jeg særligt har glemt at tage billeder. Eller fordi jeg simpelthen har været på arbejde, og Nicolai husker det ikke på samme måde som jeg 🙂 Nå, det er også ligegyldigt, for her er altså et glimt af vores hverdagsmad. Stort set al vores mad bliver lavet på gefühl, men hvis I er interesserede i opskrifter, så spørg endelig løs, det kan være vi kan huske lidt alligevel…

Hjemmelavet nuggets: er en nem og lækker hverdagsret som børnene elsker. Vi laver det af kyllingefilet, enten bryst eller inderfilet, som så skæres i mindre stykker. Så knuser vi cornflakes med salt og peber, og vender kyllingen i æg, og derefter cornflakesblandingen og steger dem på panden. De bliver lækre crispy på den måde. Tilbehøret er meget forskelligt. På billedet er det en salat med nogle suppehorn, fennikel, salat og radiser. Som dip brugte vi den lækre cæsardressing fra Gardini, som bl.a. kan købes hos Søstrene Grene og Normal, og som vi altid har i vores køleskab :-D. Vi åd alle løs, så de rester af nuggets der var tilbage kunne komme med i Ayas snacksmadpakke til dagen efter.

Fiskedunser: en klassiker. Vi køber farsen i Rema1000 og for at jeg kan spise dem, skal det være den med torsk og ikke laks. Hertil får vi oftest kartofler og god dansk tyk persillesovs samt remo. Og grønt til. Her var broccolien lige vendt hurtigt på panden med lidt olivenolie, og så var der friske ærter til også. Det er meget nemt. Vi prioriterer altid at få grønt til vores mad, og det behøver nemlig ikke at være så tidskrævende at lave grønt til maden.

“Tøm køleskabet”: bliver ofte ret overraskende lækkert… og blandet. Her er det rester fra en spaghetti med kødsovs, vi har blandet sammen, og så havde vi noget godt brød, hvorpå der kom gedeost og honning på og så 10 minutter i ovnen med det. Så havde vi lidt avokado og yndlings kalamataoliven.

Spareribs: Vi har nogle yndlingsribs vi køber i Fakta. Det må være marinaden vi elsker. De smager i hvert fald hamrende godt og koster omkring 20-25 kroner for en pakke. De ribs bliver så grillet, og det er også forskelligt hvad vi spiser til dem. Her er det fritter købt fra frost, en omgang karrykål (spidskål svitset med karry og olie på panden) og den nye kolde bernaisesovs fra Karolines Køkken, som jeg især virkelig craver 🙂

Høns i asparges: Behøver vel egentlig heller ikke så mange ord med på vejen. Det smager jo bare godt! Vi er hoppet på den grovere “fuldkorns”variant, og det her er virkelig en ret der hitter hos børn (og voksne) herhjemme. Og den tager ingen tid for os at lave. Hvis man kan lave en opbagt sovs, så er det jo bare at lave sovsen på væden fra aspargesene plus lidt mælk. Kyllingestykkerne kan bare laves fra brystfileter, så det behøver ikke at være lavet helt korrekt for at smage godt. Selvom det bestemt smager bedre på den “helt rigtige” gammeldags måde med en kogt høne og alt det der. Men den hurtige variation er ganske udmærket også.

Lasagne: Laver vi altid selv. Altså ikke pladerne. Men med hjemmelavet mornay sauce og hjemmelavet kødsovs. Og så er der mad til to dage. Altid. Og lidt salat og gerne også hjemmebagt brød til. Eller nogle gange er det også et billigt hvidløgsflüte, for det samger jo også bare godt 😉

Wok: Laver vi meget forskelligt og altid til to dage også. Vi spiser kun fuldkornsris herhjemme, så det er en ret vi hurtigt bliver mætte af. Denne wok er lavet på friske grøntsager, kylling, peanuts, og en kold peanutbuttersovs til. Men vi laver ofte også wok med frosne grøntsager og med kokosmælk. Så det varierer altid lidt.

Så vores aftensmad er altså ikke noget særligt herhjemme. Men vi er nu godt tilfredse 🙂 Er det noget I vil se mere til?

– Sebrina

 

3 kommentarer

  • Lækkert – fiskefrikadeller bliver jeg aaaaaaaaaldrig træt af. Især ikke med coleslaw med senneps/mayodressing til. Lige godt hver gang 😀

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

    Det lyder lækkert alt sammen!
    Jeg er ret interesseret i at høre hvordan i laver den peanutbuttersovs? 😀

    Kh Kristina

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Meget gerne flere af den her slags indlæg :smiley:

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hov, jeg har faktisk ferie - hvad med børnene?