bare lidt rart

playitas med børn – aktiv børneferie

 photo d94ffe05-b144-46b0-be8d-aa6fc88d29c6_zpsbkjt0lev.jpg
 photo d88363ba-7970-424a-9be0-bf886bb60870_zpszmq9z92y.jpg
Det første indlæg omkring Playitas med børn kom jo kun til at omhandle flyveturen og transporten rundt på øen, så nu kommer her et indlæg som nok er mere interessant, hvis nogen af jer går og overvejer at tage på en aktiv ferie med børnene. For det er der rig mulighed for på Playitas Resort 🙂
Inden vi tog afsted havde Nicolai og jeg snakket om, at vi skulle huske hinanden på, at vi var på ferie. En familieferie. For vi var godt klar over, at vi nok hurtigt kunne blive opsat på at få trænet en del, nu hvor der var rig mulighed for det, og der også er en masse mennesker omkring os, som ville træne. Men vi havde også bare brug for ferie og være sammen allesammen. Så det skulle ikke blive sådan et puslespil hver dag om, “hvis du nu træner kl. det og det, så har jeg børnene, og så kan du træne bagefter osv.”. Ikke at det som sådan ville være stressende for os, men i bund og grund ville vi bare gerne være sammen, og børnene skulle netop også mærke at vi alle var på ferie sammen, og at de ikke skulle “passes” af mormor og morfar, eller være sammen med mor og far på skift, så vi voksne kunne træne og “lege”. For hånden på hjertet, det kan man let komme til. Eller vi kan. Og vi så en del eksempler på det nede på ferien.
 photo c46bd753-d8c2-440e-97ef-d4948ab6bc13_zpsbghvfw0p.jpg
 photo a19f6d9d-4da7-4b76-8664-4822701da175_zpsle8o8ynb.jpg
Der var nemlig en fin børneklub på resortet, hvor der var personale til at lege med børnene, eller passe dem om man vil. For der var uden tvivl forældre der kom ned med deres børn, sagde farvel og gav besked om at de så hentede dem igen et par timer efter, når de nu havde fået trænet. Stort set hver dag. Det var lidt en slags børnehave faktisk. Og vi er slet ikke imod sådanne klubber/koncepter eller forældre der benytter sig af sådanne tilbud, men sådan skulle vores ferie ikke være. Vi snakkede med Aya om det og havde været der med hende flere gange, og da vi snakkede om klubben én af aftenerne og luftede, at der var et arrangement dernede hvor mor og far ikke kunne være med, sagde hun; “jamen så skal i også love at i henter mig tidligt!”, så stod vi lidt af. Hun skulle i hvert fald ikke føle at hun skulle i børnehave på sin ferie, det skulle altså være af hendes fri vilje, hvis hun ville i klubben eller ej. Børnene i klubben var primært 4-6 år gamle, og selvom nogle børn hyggede sig mægtigt, var der også børn som lignede nogen der hellere ville være sammen med deres forældre end at være dernede. Så Aya og Alvin var i børneklubben i løbet af ferien, men altså i selskab med os, eller mormor og morfar, og det var heldigvis helt okay 🙂

Fordi vi kom uden for skoleferien var der ikke det helt store udbud af børneaktiviteter. Vores børn blev nu fint aktiveret, og vi sneg dem også med på sådan en udstræk- afslapningshold, hvor de ligesom kunne være med. Hver anden aften var der børnedans på “scenen”, og det blev ligesom børnenes aktivitet. Det blev dog lidt presset i forhold til aftensmaden (vi havde halvpension) som først begyndte 18.45, og dansen var så kl. 19.30. Men det gik nu fint, og bagefter var de så putteklar.
 photo 4f760104-ea78-40fe-b73a-4d5e4489668e_zpsrjdzunre.jpg
 photo c29cd23e-2ed0-4814-8b9b-3e0f3257f727_zpsyfskrmvv.jpg
 photo a365f656-b52a-4d3b-87d5-ba60d11ab8b3_zpssux7tvrr.jpg
Ellers blev der jo bare badet, spist is, leget og badet lidt mere ;-). Vi synes dog at der på resortet mangler en børnepool. Der er en stor pool på resortet, som ca. har en dybde på 1.60m, og så en meget lille “pool”, med et lille springvand og vand i 20 cm højde. Men efter et par dage var det ikke så interessant længere 😉 Udover dét er der en stor rutsjebane som desværre ender i en dyb pool, hvorfor det var nødvendigt at vi forældre skulle rutsje med. Børnene kunne derfor ikke bare tumle rundt i vand uden vi voksne skulle være med. Ikke at det nødvendigvis skal være et krav, men det havde da bare været lækkert for dem (og for os), hvis der var et børnebassin med en lille rutsjebane, hvor de selv kunne lege og tumle rundt engang imellem. Men nu har Aya og Alvin desværre også en mor som er noget kuldskær, og poolen var ret kold om morgenen og formiddagen, så det var ikke nydelse for mig at være i poolen særlig meget, men heldigvis kunne jeg sidde på kanten og så svømmede de fint rundt med deres badevinger/baderinge.
 photo c3ba0f02-3a75-4029-a41e-b16fe51e5ded_zpsjg9aomap.jpg
Stranden var nu helt fin. Det var mørkt sand, men havet var varmere end poolvandet, så det var jeg mere til 😉 Og børnene var også glade for at være i bølgerne!
 photo d45c8506-fe5a-47c2-a54a-0ff61b85f4f2_zpscog76oxc.jpgAngående aktviteterne: Der er masser af aktiviteter og hold. Bodypump, crossfit, step, body bike, løbehold, cykelhold, surfing, golf, combat osv. osv. Der er et stort lækkert fitnesscenter, olympisk bassin, så ja, rig mulighed for træning hvadenten man er seriøs sportsudøver eller “bare” motionist! Det var rart at være på et “resort” med mennesker der prioriterer sport, og ikke er taget på en all inclusive ferie og ligger i sprit dagen lang, altså groft sagt, for så kan 14 dage godt blive liiiidt lange. Det var ikke tilfældet på denne ferie, og selvom vi også kørte rundt på Fuerteventura, så var det bestemt ikke for lang tid at være der i 14 dage. Kunne sagtens have snuppet en uge mere 😉 Selve byen Las Playitas ligger kun ca. 10 minutters gang fra resortet, og det er den hyggeligste lille fiskerby med en lille havnepromenade, hvor vi fik lidt kanariske specialiteter, og nød at se de lokale chille og fiske.
Buffeten på hotellet havde et stort udvalg af sund mad, men der var også en hel kagebuffet, is, pomfritter osv., så på den måde var det ikke fanatisk, men samtidig mulighed for at vi ikke skulle leve af friturestegt mad i 14 dage.

Det var en dejlig ferie, og jeg tror bestemt ikke det er sidste gang vi har været på Playitas, og jeg forestiller mig at det kun bliver endnu mere sjovt for børnene jo ældre de bliver!
 photo 65ea7149-448a-4248-a871-4c1041aaddfb_zpsonx1ypgu.jpg
Og pssst…. der er ret mange pæne overkroppe sådan et sted 😀 Just saying…

Jeg er interesseret i at høre om nogle af jer læsere har været på Playitas? Hvad syntes i om det?

– Sebrina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

bare lidt rart