Vores Save The Date invitationer

2,5 år og forberedelse på børnehavestart

 photo eb09b310-be32-42d8-873b-532b7b42d9fa_zpsci6bbmpz.jpg
 photo 53154648-a6f8-43d3-96fe-40a7fba2951e_zpshyelxah2.jpg
I sidste uge var vi til 2,5års samtale i vuggestuen. Sådan en statussamtale på hvordan det går med Alvin, og om han er klar til børnehavestart. Vi har selv haft en god mavefornemmelse, men det var rart lige at få bekræftet, at alt er godt og at han er fuldstændig med. Han er stadigvæk ikke såååå interesseret i selv at tage tøj af og på, hvilket vi jo også har bemærket herhjemme. Men han får lov hver dag, og vi presser ham ikke, men interessen er der bare ikke. Kan huske Aya var meget interesseret i det, og kunne selv det med tøjet da hun startede i børnehave. Men altså der kan jo ske meget på et halvt år, så mon ikke det nok skal komme. Pædagogerne var i hvert fald ikke bekymrede ;-), men det er trods alt rart at kunne klare at tage tøj af og på selv, når han starter i børnehave og nok vil opleve at være den lille. Så er det trygt og sejt at kunne være lidt selvstændig, så vi er tålmodige, og det er Alvin ikke, men en dag bliver han nok så stædig at han VIL selv…

Han har jo sit temperament, og som vi og også pædagogerne udtrykte: “det er jo bare sådan Alvin er, og det vil følge ham på godt og ondt”. Heldigvis har han også et stort behov for tryghed, nusseri og kys og er vellidt hos de andre børn, og det sidste er vi bare så glade for. Det er jo nu at han så småt begynder at lege med andre, og dét at han har nogen at lege med varmer bare vores hjerter, og at de andre børn vil ham.

Vi er ret rolige omkring alt det med udvikling og kunnen. Lige nu sker der rigtig meget med ham, og vi har jo nu en lille (stor) dreng, og ikke en tumling (selvom han tumler!).  Han er med sprogligt, motorisk, og er igang med at smide bleen. Han er en dreng som også lige skal se tingene an (ligesom sin søster) inden han kaster sig ud i nye udfordringer. Og han er en bullerbasse. Herhjemme kan han til tider være ret voldsom over for Aya – han kan finde på at slå hende sådan ret uhæmmet, og selvom Aya bliver sådan semiked, og vi snakker om, at det må man ikke og “se at Aya bliver ked af det”, så er det ligesom om han ikke heeeelt forstår det. Han griner bare. Men her i weekenden begyndte han endelig at sige undskyld, hvilket han ikke har gjort sig så meget i. Aya blev i den alder rigtig ked af det, når hun gjorde andre kede af det, så det er faktisk en ret stor forskel på de to, for Alvin synes ikke at blive påvirket af det. Og det har altså bekymret mig lidt. Heldigvis er han sød over for børnene i vuggeren, omend stuen da bestemt bærer præg af at de er ret mange 2-årige drenge, så der er meget gang i den og de slås meget, og nogle gange får de sig da nogle seriøse knubs og kampe. Men ulykkerne er oftest soloulykker som pædagogerne så fint siger, og drengene slås oftest kun for sjov og i leg.

Sutten er han stadig afhængig af når han skal sove, så vi er ikke helt nået dertil hvor vi vil prøve at tage den fra ham. Ved Aya kom det jo ret pludseligt og det var jo slet ikke slemt. Så vi tager det stille og roooooligt. Han sover omkring kl. 19 – 6.30 og med et par opvågninger i løbet af natten (det må egentlig gerne snart stoppe). Middagsluren er på omkring en time, men han har stadigvæk brug for den.

Han elsker lige nu Brio togbanen, bøger, de der magnettrekanter som jeg ikke husker navnet på, spiderman, traktorer, lastbiler, strutnederdele, fodbold, Nellie og MAD. Han elsker mad og det er en fornøjelse. Han er en str. 104 og tror han er ret middelmådig, måske til den større side. Han har en ordentlig klo og et fint overbid. Han er i det hele taget bare ret fantastisk <3

-Sebrina

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores Save The Date invitationer