for travl til min egen 30 års fødselsdag?

Guide til AliExpress

Jeg tipper sådan rimelig ofte her på bloggen og på instagram om gode fund fra AliExpress, og nu har flere spurgt mere ind til, hvordan det sådan helt fungerer derinde, og om det er sikkert at handle derinde. Og det er altså ikke spor farligt, ej heller svært. Synes jeg. For det kan da godt virke noget uoverskueligt når man klikker ind på AliExpress i første omgang. Man kan jo sådan set finde alt derinde. I første omgang købte jeg kun lidt kluns til børnene, og nu har det udvidet sig, for man kan jo seriøst finde alverdens ting og sager, og pt. er det mest bryllupslir jeg kigger allermest på. Det kan jeg så bruge ret lang tid på. I sommer købte jeg en ret fed bikini derinde i god kvalitet, og det samme gælder hårbånd til 5 kr. stk. inkl. fragt. Jeg er nu faktisk mere fan af Aliexpress end eBay. Jeg tror kun jeg har prøvet at købe en skjorte til mig selv derinde, som var skæv, og jeg havde givet omkring 30 kr for den inkl. fragt, så det ødelagde ikke min dag. Hvorimod jeg flere gange er blevet snydt over eBay.

Hvis man på ingen måder vil handle med noget som helst fra Kina, så er AliExpress IKKE stedet. Men hvis man intet har imod det, og er villig til at spare en masse penge, og bruge tid på at klikke igennem en masse l*** og kopivarer (for det er der MEGET af), så er det bare om at gå igang. For der er mange fantastiske fund derinde, fund som du ikke kan gøre her i DK.

Hvad jeg kigger efter inden jeg køber er først hvor mange ordrer der er lagt på den givne vare, og om prisen er inkl. fragt. Når jeg shopper på AliExpress, har jeg altid et vindue åbent med valutakurser for hurtigt at kunne omregne, hvad det vil koste i danske kroner.  Jeg køber kun varer hvor der tidligere er lagt (en del) ordrer – det virker bare mere pålideligt for mig. Og så tjekker jeg altid selve “shoppen” igennem som sælger den givne varer, og naturligvis feedback. På den måde får jeg et hurtigt indblik, og det kunne snildt være at der var en masse andet guld denne sælger kunne byde. Og så ruller jeg altid helt ned på selve annoncen, da der ofte kan være et billede af noget sejt børnetøj som det første billede, men det tøj der så sælges ser måske lidt anderledes ud eller er noget andet materiale. Hvis der ikke er autentiske billeder, lægger jeg ofte ingen ordre.

Tøjstørrelserne derinde vælger jeg som udgangspunkt en størrelse større end hvad jeg ellers ville have gjort. Det har dog også betydet at noget af tøjet faktisk er for stort når jeg modtager det, men min erfaring er, at tøjet er mindre end tøj købt herhjemme. Størrelserne er angivet i måneder eller år.

Kvalitet og materialer. Som sagt er jeg blevet positivt overrasket over kvaliteten af det børnetøj jeg har købt. På annoncerne står der hvilket materiale tøjet er lavet af. Og der er på det tøj jeg har købt meget tætte billeder af tøjet, så man egentlig også kan få en fornemmelse af tykheden på stoffet, hvordan syningerne ser ud osv. Jeg vasker altid tøjet inden det kommer på børnene, og jeg har én gang prøvet at åbne en pakke som stank langt væk af kemikalier og det tøj blev smidt ud.

I forhold til betaling så betaler man med med sit visa/master kort. Det kræver at du har oprettet en profil at kunne gennemføre et køb, men selve betalingsdelen skiller sig ikke ud som fra andre hjemmesider, og man betaler til den enkelte forhandler/shop.

Leveringen er ret hurtig. De varer jeg har bestilt, er kommet imellem 7-14 dage efter ordren er gået igennem. Jeg har altid modtaget de varer jeg har bestilt derindefra. Jeg bestiller oftest varer som koster under 80 danske kroner for at undgå at skulle betale moms og told. Det er jo lidt “øv-delen”. Selvom det er lokkende at lægge en stor ordre hos én sælger, gør jeg ikke det. Har prøvet at lægge en ordre og så skulle betale mere til told og skat end jeg havde betalt for varerne, og det gider jeg ikke. Så kan det ikke helt betale sig rent økonomisk, og selvom jeg er fan af noget af det tøj der er derinde, bryder jeg mig heller ikke om at Aya og Alvin har for meget tøj derfra.  Ja det giver måske ikke helt mening… Men…. det er lidt det samme som økologi herhjemme.. Noget skal være økologisk – andet behøver ikke. Tjek iøvrigt SKAT’s toldberegner ud lige her. Den er meget nem at anvende!

Og så nogle links til nogle børnetøjsforhandlere jeg godt kan lide:

4 kommentarer

 • Kan da kun tilslutte mig din begejstring for AloExpress

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sebrina Petersen & Nicolai Volf Elken

   Ja du må næsten være større fan end jeg 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Har du erfaringer med at pakken bliver taget i tolden hver gang man overstiger beløbsgrænsen på 80 kr, eller tages der kun stikprøver?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sebrina Petersen & Nicolai Volf Elken

   Det er ikke hver gang, og har hørt om andre der har “sluppet”. Og ved nogle varer kan det jo sagtens også betale sig at kæbe, også selvom der bliver lagt told oven i!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

for travl til min egen 30 års fødselsdag?