Vi er lidt vilde med Århus

How we do madplaner (i hvert fald i uge 14)

madplan14

Det har virkelig været vores intentioner at få gang i at dele vores madplaner her på bloggen, og det er blevet gjort sådan on/off i perioder. Fordi vi glemmer at tage billeder af maden. For jeg synes det hører sådan et indlæg til – at der er billeder. Så nu prøver vi at huske at knipse billeder af maden eller kigger arkivet igennem, hvis vi tidligere har taget billeder af samme ret. Og det er ikke nogle fancy æstetiske billeder – ej heller madplaner vi kører herhjemme, så ved ikke om det på nogen måde kan inspirere, men måske kan det forarge, få et smil frem, eller bare være nogle indlæg der ikke bliver læst. Det må tiden vise. Nogle retter vil der være en opskrift med, og andre ikke fordi de bliver lavet på gefühl simpelthen. Men spørg endelig, hvis der er noget jeg skal prøve at fordybe 🙂

For nogen er det her gentagelse på gentagelse. Men vi kører i madplaner herhjemme. Det har fungeret super for os i over fem år og er bare blevet en rutine. Vi har i en længere periode købt måltidskasser fra Retnemt.dk, så vi havde retter til i hvert fald fire dage. Og det er simpelthen genialt. Så genialt at vi har “solgt” konceptet til flere naboer, familie og venner. Vi har dog de sidste par måneder selv sat det på standby, da vi er gået mere all in på bryllupsopsparing, og fordi jeg også er gået ned i tid på arbejde, og derfor også får mindre i løn, men også har mere tid og overskud til madlavning. Og selvom Retnemt.dk er billigt, så kan vi, fordi vi kun handler én gang om ugen og i forvejen er gode til madplaner, godt spare ved lige at sætte det på standby – og alt tæller i øjeblikket. Og nej, det føles ikke slemt at spare op til vores livs fest, hvis nogen tænker det. Måske det kan sammenlignes med at holde sig fra alkohol imens man er gravid. Der er en meningen med “galskaben” :-D, og det er kun for en stund. Og hold nu sheisse vi glæder os til den fest!

Nå, men sidste uge så sådan her ud:

Mandag: Karrysuppe – og bacon og croutoner til topping. Og vi plejer altid at lave denne karrysuppe, men lige denne er en færdiglavet karrysuppe som vi tilføjede fløde og lidt ekstra krydderier til. Og selvom den ikke var hjemmelavet, så gled den ned hos alle og smagte helt fint. Og når man kan købe sådan et par kartoner til blot 2 kroner stk.! i Føtex så skulle det testes. Det var et tilbud jeg ikke kunne lade gå forbi. Og selvom der var tilsætningsstoffer i – så lever vi alle stadig og alle blev mætte. Børnene ELSKER karry og har endnu ingen præferencer i forhold til købemad vs. hjemmelavet, selvom 80% af maden herhjemme er af den hjemmelavede slags. Og det er også derfor at vi ingen kvaler har med at servere sådan en ret i ny og næ (og alligevel har jeg lige behov for at tydeliggøre at vi laver hjemmelavet mad herhjemme… ahem). Og det tog max 10 minutter at tilberede. WIN WIN WIN.

Tirsdag: Kylling i paprika-chilirasp og hertil couscoussalat med avocado. Vi har gemt vores opskrifter fra Retnemt.dk, eller de ligger faktisk på min profil derinde. Rigtig smart og nemt. Så kylling i paprika-chilirasp er fra denne opskrift, og så googlede jeg couscoussalat, og klikkede ind på Alletiders Kogebog og valgte den første og bedste, da vi havde en masse avocadoer der skulle til at bruges. Og couscous er sådan en basisvare vi altid har på lager, ligesom ris og bulgur.

Onsdag: koteletter i fad og hertil fuldkornsris. Koteletter, cokstailpølser, fløde, tomatpuré, gulerødder i skiver, bouillon, paprika og lidt karry. Det glider lige ned. Og kræver ikke så meget tid i køkkenet da ris jo klarer sig selv, og det samme gør fadet inde i ovnen. Koteletterne bliver hurtigt vendt på panden, kommer i et fad. Og derefter hældes fløde (og jep, ægte fløde), tomatpuré, paprika og karry samt en boullionterning på panden og koger lige op og røres sammen til en sovs. Det kommer herefter over koteletterne i fadet, og så kommer der cocktailpølser og gulerødder i, og så simrer det i ovnen i 20-30 minutter.

Torsdag: 2. dag med koteletter i fad.

Fredag: Kødboller i cremet sovs og fuldkornspasta. Endnu en opskrift fra Retnemt.dk. Virkelig lækker, også selvom den ikke indeholder fløde, haha.

Lørdag: Var vi til barnedåb og lavede ikke aftensmad.

Søndag: Langtidsstegt porchetta, fritter (de der lækre spiral-barberque fra frost), chilimayo og grønt til.

4 kommentarer

 • Thordis

  Hvor køber du porchetten fra? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sebrina Petersen & Nicolai Volf Elken

   Denne er fra rema1000 – det er i tilbudsavisen for denne uge faktisk 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilde

  De der pandebrød du skriver om i opskriften til karrysuppen, skal de slet ikke hæve? Eller det er måske pga bagepulveret? Det lyder lækkert i hvert fald.

  Og jeg synes forresten det er dejligt med de her indlæg. Dejligt med lidt inspiration og sjovt at se hvad andre almindelige mennesker spiser 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sebrina Petersen & Nicolai Volf Elken

   Hej Tilde
   Det er nemlig bagepulveret der gør, at de ikke skal hæve og derfor er meget hurtige at lave 🙂 Mange tak for din kommentar – vi nyder at der er nogle der læser med 🙂

   Venligst Sebrina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi er lidt vilde med Århus