Lige nu

projekt ukrudtfri terrasse

INDLÆGGET ER SPONSORERET AF ROUNDUP

DSC_0145 DSC_0152 DSC_0153Da vi blev spurgt om vi ikke ville teste Roudup SprayReady i vores have, var min første tanke faktisk nej. For “vi er ikke sådan nogen der bruger Roundup i vores have”. Men man har et standpunkt til man tager et nyt, og moral er godt, dobbeltmoral endnu bedre, og hvad det nu ellers kan hedde. Men sandheden er, at vi allerede er ret trætte af ukrudtet (og græsset!) imellem vores fliser, og der ligger mange timers arbejde i at fjerne det ukrudt (og græs), også selvom vi bare har et frimærke at passe. Eller to frimærker er det faktisk. Og det bliver bare værre og værre som tiden går, for kan på ingen måde komme ukrudtet ordentligt til livs med håndkraft, fordi det er svært at få rødderne med op, da det sidder så godt fast imellem fliserne. Så jeg spurgte Nicolai (som faktisk er ham der lægger flest timer i haven), og han var sådan; “helt sikkert! Det skal vi da”. Så da det endelig blev andet end slud og kulde, skyndte Nicolai sig ud og brugte den smarte sprøjte og hældte det blandede Roundup i, og fik sprøjtet de kritiske steder imellem fliserne.  Vi venter nu spændt på om produktet kan leve op til, hvad der står skrevet. Men nu er vi så endelig igang med haven, og i dag har vi også fået købt nye krukker, og det er jo endelig blevet forår, så glæder mig til at få pyntet lidt på vores terrasser og haver igen! De halter virkelig efter… Så om små 14 dage håber jeg virkelig at vi kan følge op med et indlæg af en ukrudtfri terrasse og nogle krukker med fine hortensiaer ;-).

-Sebrina

5 kommentarer

  • Tilde

    Uha, jeg vil så nødigt være tarvelig og fordømmende og I må jo fuldstændig selvom hvordan I vil styre jeres liv. Men jeg kan godt nok ikke forstå at I frivilligt hælder noget af det værste slags gift i jeres have, hvor jeg jeres små børn leger, når I fx vælger at købe økologisk? Hvis I sprøjter jeres nærområde med godt hvorfor så gå op i at spise giftfri mad? Jeg håber ikke at I tager det alt for ilde op, for det er ikke ment så hårdt som det måske lyder, jeg undrer mig bare helt oprigtigt. Det er første gang jeg virkelig ikke har kunnet identificere mig med jeres blog. Jeg har det lidt ligesom hvis I havde reklameret for cigaretter eller lignende.

    PS hvorfor ikke bare bruge salt eller en ukrudtsbrænder?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sebrina Petersen & Nicolai Volf Elken

      Kan sagtens forstå din undren. Vi har brugt produktet på vores fliser på terrassen i vores baghave. Et område på 3 x 2 meter. Det er ikke her vores børn leger eller hvor vi planter noget. Så vi har gjort os overvejelser, og kommer ikke til at bruge midlet på vores græsplæner. En ukrudtsbrænder ligger vi ikke inde med og kender heller ikke nogen der har sådan en. Salt mod ukrudt har vi ikke hørt om, så hvis du har lyst, må du meget gerne beskrive hvordan det virker mod ukrudt, for så skal det da prøves. Bloggen her belyser vores liv, og jeg tror nogen vil kunne identificere sig med hvordan vi lever vores liv – andre på ingen måde. Vi prioriterer økologi, ja. Det vil vi fortsat blive ved med. Men som tidligere nævnt køber vi ikke 100% økologisk. For fem år siden var det måske kun 10% økologiske varer, og sådan ændrer vi os med tiden. Fordi vi anvender midlet på vores lille terrasse tror vi på, at det ikke forpester hele vores nærområde. Men ja, det ville være meget bedre hvis vi slet ikke anvendte det, sådan noget er vi klar over, men sommetider benytter vi os af nemme løsninger. Og de er ikke altid de mest hensigtsmæssige. Ligesom vi også nogle gange om året kører på Mc Donalds og fordrer børnene af der. Det er hverken sundt eller økovenligt, men det er nogle gange nemmere, og en stor oplevelse for børnene. Og jeg får lavet lyse striber i mit hår, selvom jeg ellers vasker mit hår i krans – og svanemærkede produkter, og gør meget for at passe på det. Det giver måske heller ikke mening for nogen, men det gør det for mig. Det blev måske en længere “forklaring”. Vores baghave har vi ikke haft tid til sidste sommer, og det rammer os nu, og vores terrasse har generet os begge meget, så vi prøver at starte på en frisk for at blive motiveret til at passe på den her til sommer. Håber nemlig på samme effekt af vores rengøringshjælp, som kommer hver 14. dag. At vores hjem lige bliver cleanet fuldstændigt. Det hjælper på, at vi selv også gør en indsats at holde huset nogenlunde ryddeligt og rent, når hun lige har været der. Og hvis 1 x roundup kan gøre vores terrasse ukrudtfri, så er det mere overskueligt at hive de græsstrå og ukrudsplanter op, som i læbet af denne sommer dukker op. For lige nu er der mange timers arbejde for at komme det til livs, og vi magter det faktisk ikke lige nu. Eller gider faktisk ikke.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tilde

    Tak for dit svar. Jeg ved heller ikke hvorfor jeg blev så provokeret af lige netop det her. Måske fordi det er decideret gift, hvor mange af de andre ting (fx McD og frisør, som jeg i øvrigt også selv gør ind i mellem) er mere kamufleret.
    Jeg er måske også farvet af at jeg godt kan lide havearbejde, jeg synes det er skønt at være ude og lave noget nyttigt imens 🙂
    Salttricket går ud på at man giver hver ukrudtstot et gavmildt drys vejsalt og så hælder man lidt kogende vand over og så dør ukrudtet. Det kan I jo overveje hvis I bliver trætte af giften.
    Tak for en (ellers 😉 ) god blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • anne

    Det er jo ikke kun ens børn, det går ud over, men også grundvandet. Jeg ville nok investere en brænder:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Der skal hældes megen kemi ud i haven før det forårsager misdannede fostre, aborter og dødfødte børn ligesom det er tilfældet i Argentina hvor der er sprøjtet fra luften for at lave GMO foder til danske svin og høns.
    Det skader højest sandsynligt ikke den smule der bliver sprøjtet i mange haver hvert år, med mindre nedbrydningsprodukter af glyphosat kan danne giftige forbindelser med andre kemikalier.
    Landbruget bruger over 95% af landets lovlige forbrug af sprøjtegift.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lige nu