de rare glimt

når børn forholder sig kritisk til ALT

smoot smoot2

oh my lord. Nicolai og jeg bliver godt nok udfordret af en vis dame for tiden. Vi behøver da ikke at være nervøse for, om vores datter kan forholde sig kritisk. For det bedyrer hun i bedste vis lige for tiden. Er det en fase eller varer det bare ved nu sådan til for altid!? Hun er selvskrevet til RUC!

Vi føler i øjeblikket at Aya forholder sig kritisk til stort set ALT hvad vi siger. Og det har da helt hundrede noget at gøre med, at hun nu er en skolepige og bestemt også klog, sådan helt objektivt observeret ;-). Og ja bare nu er 6 år gammel. Men ih guder det kan altså også være lidt udfordrende, for vi vil  jo gerne støtte op omkring hendes nysgerrighed og undersøgen, men jeg tror lige jeg må søge lidt litteratur omkring skolebørns udvikling, for måske bedre at tackle/forstå hende, for jeg har hørt mig selv sige flere gange nu; “Aya, dét behøver ingen forklaring lige nu…. sådan er det bare”. Og den forklaring lader hun sig (naturligvis) ikke spise sig af med.  Jeg er nu ellers ikke fan af at skulle læse bøger/tekster omkring hvordan jeg skal tackle min 6-årige, men vi føler begge herhjemme at lidt viden/erfaring ville være skønt. Selv var jeg glad for vidunderlige uger dengang Aya var spæd, og måske vi har brug for noget lignende igen. SÅ kan i anbefale apps, bøger eller andet som kan gøre os uerfarne førstegangs skoleforældre lidt bedre til at rumme vores kritiske 6-årige? Hilfe please.

-Sebrina

2 kommentarer

  • Godmorgen Sebrina, jeg kan varmt anbefale bogen ‘Hallo er der hul igennem’. Den giver et fedt og praktisk kig ind i børns hjerner fra spæd til de 18. Opdelt i faser. God dag😘 //Christina

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

    Bogen når de voksne er nysgerrige, er bare så god. Den handler om det at snakke med nysgerrige børn 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

de rare glimt