Lidt for mange arrangementer?

Det er tid til at lave hjemmelavet hyldeblomstsaft!

img_8596

I går fik vi plukket hyldeblomster og lavet saft, og om nogle dage kan vi drikke lækker hjemmelavet hyldeblomstsaft. Eller faktisk hyldeblomst/myntesaft. Og her har i opskriften på vores version:

  • 30 hyldeblomstskærme
  • en håndfuld frisk mynte
  • 3 økologiske citroner
  • 2 spsk citronsyre
  • 1,5 liter vand
  • 700 gram sukker (gerne rørsukker)

Start med at rense/skylle blomsterne godt. Læg dem i en stor skål eller gryde. Skær citroner i skiver og placér ovenpå. Skyl myntebladene og læg dem også i gryden med blomster og citroner.

Kog vandet og opløs sukker og citronsyre heri.

Hæld sukkerlagen i gryden/skålen med blomsterskærmene, citroner og mynten i. Læg låg på gryden/skålen og saften skal så trække i 3-4 dage i køleskabet. Rør gerne i blandingen minimum én gang i døgnet.

Si efterfølgende saften og fyld den på rengjorte flasker. Vi plejer at fryse noget ned, da vi laver en god portion ;-). Sidste år lavede vi også isterninger, som fungerede skide godt i et glas hvidvin!

Det er jo nu hylden springer ud, så det gælder om at komme ud og plukke den!

-Sebrina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt for mange arrangementer?