Noget der rykker #2

Undskyld Aya & Alvin #2

dsc_0057-3

Aya og Alvin, så blev det tid til endnu en undskyldning. Denne gang vil vi gerne undskylde for at I får “nej” til at må spille iPad hver dag. For det er helt sikkert noget I rigtig gerne vil, og også hygger jer med. Når I sidder med Ipad’en så kan I sidde der i flere timer, hvis ikke vi afbryder jer. Så vi er faktisk slet ikke i tvivl om, at I rigtig godt kan lide at spille Ipad. Eller spille gør I ikke rigtigt, men I ser Netflix eller youtube.

Så undskyld at I synes vi siger så tit nej, når I spørger om iPad’en. Men vi vil gerne forklare hvorfor vi siger nej. Fordi hver gang I spiller Ipad, og det så er slut med Ipad’en, så bliver I så irritable og nogle knapt så søde børn. Vi er ikke klar over hvorfor det helt er sådan, men det er et faktum. Og efter at jeres skærmtid er blevet reduceret, så er I hurtigere til at finde på lege og er også i bedre humør. Om det er tilfældigt det hænger sådan sammen, ved vi ikke, så vi undskylder på forhånd, hvis det en dag kommer frem, at det slet ikke var Ipad’en der var skyld i det. Vi er dog stadig bevidste om at I ikke skal være “bagefter” hvad angår teknologi, så derfor får I også lov og det bidrager også med viden, god underholdning og hjernegymnastik for jer. Men vi undskylder for at vi ikke kan og har lyst til at sidde med hver gang, og se hvad I helt konkret laver på Ipad’en.Nogle gange har vi oplevet at I kigger på noget mærkeligt på youtube, også selvom vi har prøvet at sætte nogle grænser på. Så mor og far er bare nervøse for at I kommer til at se noget, som giver nogle indtryk I slet ikke er klar til at bearbejde. Og så vil vi også undskylde for, at vi nok også er bekymrede for at I skal blive afhængige og blive “misbrugere” af skærmen. Vi vil gerne have at I er nogle aktive børn, som lige så gerne vil en tur på legepladsen end at sidde med Ipad’en. Og vi kan se, at det faktisk lige for tiden er tilfældet. Eller måske I har forstået at Ipad ikke er altid, hvorfor I ikke spørger så ofte? Så tak kære børn -og undskyld. Måske I en dag forstår, hvorfor vi så ofte sagde nej til Ipad, fordi vi er jeres forældre, og det er vores ansvar at sige nej til jer. Vi gør det af kærlighed ❣️

 

-Sebrina

1 kommentar

  • Maja

    Enig, enig, enig! Det er en svær balance, for ka teknologi fylder på en anden måde idag. Men når ens børn bliver sure, aggressive og reagerer på at iPad’en slukkes, så siger det altså noget. Og så må jeg bare være helt gammeldags og sige “det er sundt at kede sig” – i kedsomheden opstår tit de skønneste lege.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noget der rykker #2