Vi har fået nøglerne!

gode lege til børnefødselsdagen

I søndags holdt vi fødselsdag for Ayas (gamle!) klasse. Altså med de som endnu ikke allerede var taget på ferie. Hendes bedste veninde fra vejen, samt Emilie og Sebastian (Nicolais søskende) var også med, hvilket var Ayas store ønske, og fungerede super godt. I alt inklusiv Aya og Alvin var der 14 børn. Vi havde allieret os med Farmor denne gang, da vi sidste år blev blæst lidt omkuld. Der inviterede vi også hele klassen, og troede at der ligesom i år, ville være en masse der var taget på ferie – men det var der ikke sidste år, og det var næsten hele klassen der var der. Så 20 0.klasses børn sidste år. Det var altså stressende. Så i år var det noget mere overskueligt, også fordi vi havde taget ved lære fra sidste år. Vi havde en god plan.

  • vi fik hjælp fra Farmor, som jo er en meget erfaren pædagog, og bare kan det der med børn og underholdning
  • vi havde lavet et program for dagen som så nogenlunde således ud:

Kl. 11: ankomst og uddeling af gaver. Sidste år blev gaverne fordelt ved “flaskehalsen peger på”, men det varede ikke længe før drengene mistede koncentrationen og ikke fandt det så skide spændende længere, hvorimod pigerne sad meget nysgerrigt og kiggede på at Aya pakkede ud, og var med på at dreje flasken osv. Så fordi drengene også var med i år, tænkte vi at det skulle gøres lidt hurtigere. Og derfor kom pakkerne i en pose, og så blev der trukket en gave. Og så den der havde haft den gave med, fik så lov til at trække den næste osv. Det fungerede rigtig godt! Herefter var der tid til lige at lege på værelserne og i baghaven.

kl. 11.30: spisning. Her blev der serveret kyllingespyd, falafler og pastasalat skyllet ned med saftevand. Vi har erfaret at det bare skal være så simpelt som muligt, og Aya var med til at bestemme. Og der blev spist, og hvert barn kunne fortælle om, hvad de skulle lave i sommerferien.

kl. 11.50: ballondans efter Ayas ønske. Der var et par stykker der ikke var fan af det pga. larmen og tumulten. Ikke at de blev kede af det, de ville hellere bare kigge på.

kl. 12.15. gik vi op på legepladsen, som ligger blot 100 meter fra os, hvor vi havde planlagt flere forskellige slags “lege” og de blev delt i tre hold

  • sækkevæddeløb
  • sug MMs op i en spand. Vi havde hældt en pose MMs op i en skål til hvert hold, og så skulle de løbe ud til skålen, suge tre MMs op i spanden ved siden af. Det var et hit, også selvom det var sværere end de lige havde forestillet sig.
  • æggestafet
  • byg-din-bane stafet. Ja det er lige et hjemmelavet ord ik. Men her fik de på hvert hold to dækservietter, som de så skulle lave en bane med. Dvs. stille sig på den ene, kaste den anden, træde på den, samle den anden op, og gentage indtil de var nået ned til keglen og tilbage igen.
  • den sidste leg var de bare ét hold. Her fik den første så en spand, som han/hun skulle hælde bagover hovedet, hvor den som stod bagved, skulle holde sin spand dér hvor vandet faldt i. Og så sende det vand videre osv. Det synes de var mega sjovt, og de var vildt gode til det og endnu bedre til at guide og hjælpe hinanden.

kl. 13.15: gik vi tilbage hvor der blev serveret gammeldags isvafler, som de selv kunne være med til at “designe”. Naturligvis et hit!

kl. 13.30: stopdans, som vi også brugte til at få uddelt slikposerne. De sidste tre tilbage fra hver runde fik en slikpose. Og således var der ikke nogen der ikke var med til stop-dans. Slik topper åbenbart alt. Vi kunne godt have droppet slikposerne, da det faldt lidt tæt sammen med isvaflerne, men så var der nok nogle stykker der var blevet skuffede 😉

kl. 14: farvel og tak 🙂

Det var en rigtig god fødselsdag, og det havde stor betydning for Aya at kunne holde denne fødselsdag, nu hvor hun ikke længere skal gå i klassen. Flere havde skrevet de sødeste hilsner til hende, som vi naturligvis har gemt.

Det er underligt at tænke på at vi næste år skal holde hendes fødselsdag for nogle andre børn – og i vores hus!

-Sebrina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi har fået nøglerne!