Det kunne du lave i Køge i weekenden (uge 2)

Ønsker til #denormaleshus

I fredags havde vi besøg af vores entreprenør aka. min bror og hans makker. Til april går de igang med at udskifte vores udestue og ikke mindst vores tag. Vores ønske er, som tidligere nævnt, grønne glaserede tegl. Vi synes det er meget pænt, og ville passe fint til vores mursten, men også på sigt, hvis vi skal have filset huset. Og glaserede tegl har også en længere ‘levetid’. Så det er dét budgettet er lagt efter, og det er naturligvis dyrere end standarden. Men det er ikke sikkert, at det kan blive som vi ønsker, da vi endnu ikke har fået svar fra kommunen på, om det er noget vi må. På vores vej er næsten samtlige tage røde lertegl, og der er ingen glaserede tegl heller. Så det taler naturligvis for, at det ikke kan lade sig gøre, og det er også det jeg har forberedt mig på. At vi ikke får lov, for jeg bliver så skuffet, hvis jeg sætter mig for meget op til noget, og det så viser sig at være umuligt. Men uanset hvad, pynter et nyt tag på vores hus. Udestuen derimod må vi godt renovere/udskifte uden at skulle ansøge om tilladelse og alt det der, og det bliver så godt med en ny udestue. Vi har endnu ikke lagt os fast på gulvet derude, og har været inde over at få lagt det samme gulv, Dinesen trægulv, som vi har i køkkenet/stuen, men vi forestiller os, at vi kommer til at bruge udestuen og dens direkte adgang ud til vores store lækre træterrasse samt have, hvorfor gulvet vil være noget udsat, og der er et trægulv nok ikke det smarteste valg. Ligesom gulvet i entreen også skal være andet end træ, og vi vil derfor gerne have det samme gulv begge steder, så der ligesom er en “rød tråd” i gulvet herhjemme. Vi er pt. mere tændte på enten en nyere version af terrazzogulv (som på collagen) eller noget epoxy med noget metallic effekt af en art. Det må vi komme nærmere henover de næste par måneder.

Noget vi ved og selv synes bliver ganske lækkert er, at der skal være en lille kontorplads derude. Både Nicolai og jeg har hjemmearbejdsdage, og et simpelt skrivebord samt en fast computerskærm ville være så rart. For at gøre det mere arbejdspladsagtigt, og for at kunne skærme sig for stuens liv, og også for at synliggøre at “nu arbejder vi” over for børnene og for os selv. Det giver i hvert fald mening for os. Det med at sidde i stuen med computeren, og være synlige over for hiannden, men slet ikke være psykisk tilstede + de forstyrrelser der nu er, er egentlig ikke optimalt. Og et kontor i kælderen, ville vi ikke få brugt. Så det har vi lagt os fast på, altså en kontorplads i udestuen. Det kan dermed også blive brugt for et lektie/læserum for børnene, og der skal også en daybed/sofa derud.

Så ønskerne for rummet indtil videre er

 

  • Skrivebord fra Handvärk i sort marmor og med messingdetaljer. Enkelt og fint.  Eller få samme bordplade som vi har til spisebord, bare en smallere version. Vi har farver herhjemme, mix af møbler, hvorfor vi godt kan lide, at noget går igen, så det for os giver en slags ro. Hvis terazzogulvet bliver valget, forestiller jeg mig, at få en bordplade magen til gulvet. Det kunne være rigtig fedt!
  • Til skrivebordet naturligvis en bordlampe. En fin, temmelig billig én som kan give rummet lidt af “det gamle” element, som vi synes passer godt til huset og generelt indretningen herhjemme. Vi kan godt lide den charme og historie huset har, og havde vi boet i et nybygget hus, havde vi med garanti indrettet os anderledes. Det kan være at jeg er så heldig at finde en bordlampe i genneren…
  • Og et must er en kontorstol. Og nu hvor vi er svært glade for den mørkegrønne farve, så er Normanns altså et meget godt bud.
  • Til læsekrogen skal der være en daybed/sofa, og kan vi godt lide designet som Elba har. Måske vælge den i samme okkergule farve, som vores sofa har?
  • Vi er ikke sikre på om der skal være et tæppe derude. Det er først noget vi køber, når de andre møbler er der. Det ville være så ærgerligt at købe et tæppe, som vi alligevel ikke synes passer til. Men HAY tæppet har nogle fine, sarte men flotte farver, og den lyserøde farve, passer jo med de lyserøde vægge i køkkenet, som man jo har udsigt til fra udestuen. Og gul er jo Alvins yndlingsfarve 😉 Jeg forestiller mig, at det ville være fint, men det må vi se på.

Så det var altså lidt af vores ønsker/planer til udestuen, og kan godt afsløre, at det ikke er noget vi har råd til at erhverve os lige med det samme 😉

-Sebrina

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det kunne du lave i Køge i weekenden (uge 2)