Det sker i vores Køge i weekenden (18)

weekend med tøseovernatning, SFOarbejde og træthed

Jeg har sjældent glædet mig til mandag, som jeg gør for tiden. Det betyder jo Game of Thrones, og at der igen bliver rykket med renoveringen på huset. I dag er vores nye ovenlysvinduer kommet. Og så er der træning i aften, hvis Nicolai når hjem fra et kursus. Aya lagde ud med ondt i maven her mandag morgen, så hun blev hjemme og jeg tog kontordagen hjemmefra i stedet. Det værdsætter jeg så højt, at det er en mulighed.

Vi satte weekenden igang med en tøseovernatning for alle pigerne fra Ayas klasse. Så Alvin kom ned og hyggede sig med mormor, og vi fik huset fuld af 13 spændte og glade tøser. De blev budt velkommen med isbjørne, af den alkoholfrie slags, bordkort og da alle var i hus, fik de serveret tortillas og pitabrød med diverse fyld og kød. Derefter havde Aya og hendes veninde planlagt stoledans på diskoteket i kælderen, som blev styret af undertegnede. Og lidt efter lidt blev pigerne sluset op til Nicolai, hvor de kunne få sig en ægte gammeldags isvaffel. Derefter brændte de det meste af nede i kælderen til ballondans og ellers bare fri dans med et par (små) slikposer i hænderne. Kl. 20 fik de besked på at hoppe i nattøjet og børste tænder. På Ayas værelse var alle sovepladser fordelt ved hjælp af lodtrækning, og inden de kom under dynerne eller i soveposen, begyndte hjemveen at indtræffe hos nogle af pigerne. Fire piger blev hentet, og et kort øjeblik tænkte jeg, at det nok ville smitte, men hele ni tøser inkl. Aya blev og overnattede. De fik læst godnathistorie og lyttet til lydbog. Alle sov kl. 22.15, og vi hørte dem først igen lidt over 7 lørdag morgen. Så Nicolai og jeg fik smidt boller i ovnen, og imens sad de alle i stuen med deres dyner og så Krummerne. Det hvinede i mig. Det var lige dét der jeg havde drømt om. Og smilet på Ayas ansigt… jamen, det var næsten så jeg fik tårer i øjnene. De var så pisse søde ved hinanden, og et par stykker holdt også en takketale under morgenmaden. Kæft altså <3 I kælderen lå morfar og sov ud, da han overnattede i kælderen, da han var i byen i Køge med nogle kolleger, og dermed kunne få sig en enkelt eller flere, og også slippe for en taxa til Dalby.

Jeg var ude af døren kl. 9, da jeg skulle hente Alvin, som også var et stort smil. Han havde haft sin mormor helt for sig selv, og blevet godt forkælet. Imens blev alle piger hentet derhjemme, og Nicolai og Aya cyklede mod SFO’en, hvor Alvin og jeg mødte dem. Den stod på arbejdsdag, og jeg havde i flere timer en spade i hånden, da der skulle graves rundt om trampolinerne, for at skifte “rammen” ud. Vi blev undervejs godt forsynet, og det var ganske hyggeligt at bruge en del af lørdagen der. Men vi var sgu også smadrede da vi kom hjem.

Så der blev hurtigt tændt for tv’et, og Nicolai og jeg fik os en god morfar sammen i den ene sofa. Og derefter gik vi en tur op i byen og fik hentet diverse pakker, og vores børn blev hjemme ved tv’et. Vi behøvede ikke at bruge lang tid på aftensmaden, for der var rester fra fredagen. Og resten af lørdagen fortsatte i et helt perfekt sløvt tempo.

Søndag var det endelig tid for Aya at komme til spejder. Det går hun jo til hver anden søndag, men det er faldet uheldigt de sidste par gange, så det var alletiders, at der ikke var planer i går. Nicolai fik trænet, og da jeg havde afleveret Aya kørte jeg til marinaen og fik et enkelt dyp i vandet, som nu var faldet i grader. Og nu ingen sauna da sæsonen er slut. Så nu tager et besøg til marianen ikke længere en time, men nok mere det halv lige indtil vejret finder sin rette kurs igen 😉 Hjem i et varmt bad og en omgang frokost, og så i Åsen allesammen for at få Nellie luftet og hentet Aya, som havde en herlig duft af bål. Og om det var vejret jeg kunne blame for min træthed, ved jeg ikke, men jeg lod børnene se fjernsyn og tog mig en kort morfar imens Nicolai knoklede med at fylde traileren udenfor. Jeg var egentlig ikke i humør til at bruge resten af dagen i træthedens tegn, så der blev brygget en stærk kaffe, lavet madplan, og så fik jeg lokket Alvin med mig ud at handle imens Nicolai fik taget sig mere end en kort morfar i sofaen. Dejligt for min samvittighed, så jeg ikke var den “eneste” ;-). Jeg fik købt noget spartelmasse og noget olie i XL Byg, da jeg har nogle småprojekter jeg skal igang med herhjemme, og handlet ind til ugens mad for under 800 kroner i Rema 1000! Og det er altså inkl. økologisk kød og minus den pant på 80 kroner, som jeg naturligvis glemte at få indløst ved kassen….

Vi har sat måltidskasserne på standby da pause fra Nicolais håndbold og børnenes ændrede fritidsinteressetider, har givet lidt mere overskud på madlavningskontoen, og vi derfor udnytter det til at spare på madindkøb, så vi kan bruge pengene på den spontane mad/kaffe i månedens løb i stedet. Vi kan bruge mange af opskrifterne vi har gemt fra årstiderne – pisse smart! Nicolai fik smækket en lækker spaghetti carbonara sammen imens børnene kunne plaske i karbadet, og jeg fik slebet og givet noget sokkel vi har i køkkenet noget olie. Energien varede ved efter aftensmåltidet, hvor jeg fik støvsuget hytten samt givet vores store badeværelse en ordentlig tur med kalkrens, og Nicolai styr på vasketøjet. Vi sluttede som vanligt i sofaen, og kunne blive enige om, at det altså var helt okay at det snart var mandag igen.

Hvad har i lavet i weekenden?

-Sebrina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det sker i vores Køge i weekenden (18)