Lige nu [29.11.2019]

december dagbog #1


Denne 1. december har da været en af de bedre længe. Den faldt på en søndag, 1. advent, og vi stod op til sol og frost. Smukkere bliver det da ikke! Og hjemme hos os havde nissen igen i år været forbi med gaver til børnene og farvet mælken lyserød. Udover dét sørger børnenes farmor for adventsgaver, så ja, der var liv og glade dage i går. Altså fraset Alvin der døjede med maven, og vi derfor valgte at skippe det julearrangement på Ledreborg, som Nicolais arbejde arrangerede. I stedet kunne hytten få en mindre julerengøring inden vi tog ud og brugte en masse penge. Først i vores lokale legetøjsbutik, hvor vi fik styr på flere børns julegaver og få lidt inspiration til babylir, da butikken ligger sammen med Ønskebørn. Jeg synes den der Leanderpuslepude er smart ifht rengøring, men er den behagelig at ligge på for baby? Mon nogen kan byde ind med noget her? Og som alt andet babylir, så synes jeg også at den er pricy – også på Reshopper. Redebyggeriet er så småt igang, og inden for de næste par måneder skal vi have erhvervet os en autostol og puslebord. Og der er altså sket meget på babyudstyrmarkedet siden Alvin var spæd. De der autostole som kan dreje, er vi blevet ret hooked på. Nu har vi haft bil ved begge børn, og lige sådan én kan vi virkelig se en fordel ved. Og egentlig også de der stel, hvor en autostol kan monteres, så man ikke slæber på en autostol, hvis baby ligger og sover og der bare skal handles ind, hentes børn eller whatever.

Ikke mere om babyudstyr – beklager! Det er begyndt at fylde lidt i min bevidsthed nu. Og også derfor at vi tog turen til IKEA i går eftermiddag, for at købe nogle store reoler, som kan hjælpe på lidt orden i vores store kælderrum.  Der skal sorteres og ordnes nu. Åbenbart. Men jeg var ikke en skid behjælpelig med at samle, da min krop stod af i går. Var træt og øm. Det lærer jeg aaaaaldrig. At jeg bare ikke kan suse rundt, som jeg ellers ville gøre. Jeg skal sænke barren nu.

Jeg fik handlet ind, og igen, slæbte mig ihjel med 4 poser… Så Nicolai er også efter mig. Og mine kolleger. I går gik det op for mig, at jeg skal tænke mig om. Halebenet og de ekstra plukkeveer var prisen om aftenen, og det ignorerer jeg ikke. Så, det var min lektie og læring d. 1. december. At drosle bare lidt ned. Passe på mig selv, min krop og ikke mindst baby.

Udover at børnene herhjemme får gaver af nissen hver dag i december, så har de også en traditionel chokoladekalender. En af de der til 10kr stk. Og de voksne? I år har jeg købt denne forældrejulekalender. Og hvis nogen tænker at det er noget frækt, så må jeg skuffe. Men det er simpelthen en kalender, hvor vi får inspiration til 24 genveje for en hverdag med mindre skæld ud. Jeg har lyttet til rikke flere gange, og hun er så inspirerende og dygtig. Jeg har for nylig lyttet til “drop opdragelse” af Fie Hørby, og den kan kun anbefales! Da jeg pt ikke helt kan motivere Nicolai til at få lyttet til den, så lægger vi ud med denne julekalender, da vi gerne vil skrue ned for skæld ud. Og bare det at vi er bevidste om det, tror jeg gør en forskel. Men det er så fedt med helt konkrete redskaber til at håndtere konflikter og forebygge dem. Så det er altså vores fokus her i december.

Vi sluttede aftenen med et afsnit af Peaky Blinders og kom dermed også for sent i seng. Men hvad fanden. Det er december!

-Sebrina

 

5 kommentarer

 • Eva

  Jeg synes virkelig, Leander puden er dyr ift, hvad den ‘kan’. Vi lagde i hvert fald alligevel en stofble på, og så kan man jo ligeså godt købe en almindelig med betræk, der kan tørres af 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • De Normale.

   Okay men den er ikke for hård i det?
   Tak for svar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Nej det synes jeg slet ikke. Den er selvfølgelig ikke som en almindelig pude eller madras, der giver sig meget, men den er stadig blød og behagelig synes jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg elsker vores Leander puslepude – og det gør min datter også. Den er blød at ligge på og så skal den bare tørres af, hvis der kommer tis eller det der er værre på. Ikke noget med at stå og vaske betræk eller stofbleer og andet. Det er SÅ nemt! Så pricy ja – men alle pengene værd efter min mening.

  God fornøjelse med redebyggeriet 🙂 og glædelig december

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • De Normale.

   Mange tak for dit svar! Min bekymring har været på selve hårdheden, selvom jeg da tænker, at den nok ikke ville være så populær hvis den ikke var god 😉 Men blev bare overasket lige da jeg mærkede på den. Så skønt med dit input! 1000 tak for svar, og glædelig december til dig også!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lige nu [29.11.2019]