en hel uge alene

Det er tid til at få bygget den rede


På torsdag har jeg den første barselsdag, og så sætter redebyggeriet for alvor igang. Renoveringen af førstesalen har sat det lidt på standby, da vi alle bor i stuen, udestuen og soveværelset. Kælderen er derfor proppet til, og jeg skal have rodet mig frem til alt det babylir vi allerede har. Vi har nu ikke travlt med at få indrettet babyværelset, men sådan at få styr på det basale og få det sorteret og sådan, er ved at være på tide. Én af de kommende dage får jeg et overblik over babytøjet. Men vi er nogenlunde med nu. Lidt varme futter, evt, en lunere hue, et par bodyer og natdragte kan babygarderoben godt tåle at blive suppleret op med.

Vi mangler et puslebord samt puslepude. Drømmepuslebordet er det fra Cam Cam, men vi kører et lidt strammere budget disse måneder, da vi kaster en masse penge efter renoveringen, så sådan et får jeg ikke. Vi kan sagtens  finde på nogle pæne og brugbare løsninger uden at spendere så mange penge på babylir. I dag har jeg fundet et brugt puslebord til blot 50kr, som jeg henter næste weekend. Det er faktisk dette fra IKEA, som bare har fået et mærke efter noget spildt vand. Der skal alligevel stå nogle kasser, tænker faktisk disse også fra IKEA, da farven passer godt ind i soveværelset. Så det er da en mega god deal!

Jeg  tænker at få besøgt genbrugsbutikker og diverse børnelopper i en nær fremtid. Omkring pusebordet skal der også hænge en uro og være noget blidt lys. Måske blot en lyskæde? Uroen kan jeg sikkert også finde brugt, eller lave selv…

Tremmesengen arver vi fra min bror og svigerinde. Lige såvel med autostolen. Jeg har planer om at den ene side af tremmesengen skal af, og så skal tremmesengen ligesom fungere som en bedsidecrip.

En slyngevugge skal vi også have fat i. Og der er et godt udbud på brugtmarkedet, så det sætter jeg min lid til. Og kan se, at man nu kan få en motor til, hvilket da er helt genialt! Der er alligevel sket en del på markedet siden Alvin var baby 😉

Forleden slog det mig, at vi ikke har nogle stofbleer, så ja, det skal vi også have købt en del af. Nicolai havde helt glemt hvor uundværlige de er, indtil jeg remsede op, hvad vi har brugt dem til.

Jeg har to ammebhér nu, som jeg bruger. Faktisk sværger til. Det er disse, og de er så behagelige og bløde. Men jeg skal også have købt mig nogle flere, og til en start tænker jeg på disse, da de ligner mine favoritter fra de andre to børn. Der skal bestemt ikke være bøjler i, og de skal være bløde. Jeg har ved de sidste to haft meget mælk, og også lækket, og har ikke gode erfaringer med flergangsammeindlæg, men ved ikke om der er kommet bedre på markedet siden da? For så er det at foretrække. Ligesom jeg også tænker at få fat på disse stofbind når blødningen ikke længere kræver de store bleer.

I mit hoved har det virket som om, at vi har manglet meget. Men det er jo egentlig ikke så slemt igen, når jeg ser det listet op sådan. Vi er nok også mere afslappede denne gang, da hun blot har brug for kærlighed, mad og en tør numse det første lange stykke tid. Og så kan vi også hurtigt få fat i det vi mangler, skulle det ske. En decideret pusletaske har vi ikke, men vi har en taske vi kan bruge til den første tid. Den skal bare lige pakkes. Men jeg kunne godt tænke mig sådan en smart én med flere lommer i og også gerne et underlag i, da jeg ved de andre to har brugt almindelige tasker, og har haft et værre rod i de tasker. Denne vil passe rigtig godt til barnevognen og voksiposen 😉

Det var lige en update fra redebyggeren, som har haft rigeligt med tid i weekenden til at søge nettet rundt for inspiration.

-Sebrina

2 kommentarer

 • Line

  Ift. pusletaske så vil jeg på det varmeste anbefale puslerygsækken fra Baby Dreamer https://www.baby-dreamer.com/
  Den er så smart, man kan have det hele (og mere til) med på farten og hvis man gerne vil bruge vikle/bæresele/el.lign er det så smart at tasken kan komme på ryggen i stedet for at stroppen skal sidde ind over baby. Vi har været så glade for vores! 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • De Normale.

   Den lyder da fantastisk Line. Den skal jeg da kigge på. For har nemlig en idé om, at jeg kommer til at bruge mere vikle/sele denne gang (altså hvis baby er til den slags), da vi jo er så meget på farten med de to store børn, at det nok bliver den nemmeste løsning. Så det er en vigtig pointe 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

en hel uge alene