de sunde muffins
ja ja, tro nu ikke at vi er sundhedsfreaks… (eller jo, det må I da gerne!). Men vi går da op i motion og sund kost, og hvis vi har haft perioder med usund mad og ikke tid til så meget motion, så prøver vi at holde os væk fra søde sager. Eller det er løgn, vi elsker søde sager, så dem kan vi ikke undvære. Men vi finder på alternativer 😉
Nå, men disse gulerodsmuffins er altså uden sukker, smør og mel. Og de smager godt, det gør de. Opskriften er stærkt inspireret af disse.
what you need: 350 g dadler (fjern stenene), 150 g mandler, 50 g hasselnødder, 1 dl. solsikkekerner, 2 gulerødder, 4 spsk rapsolie, saft fra 1 appelsin, 1/2 tsk vaniljepulver, 2 tsk kanel, 1 tsk stødt kanel, 1/2 tsk stødte nelliker, 1 tsk lakridspulver, 1/2 dl. rosiner, 1 spsk kokosmel, 6 æg, 1 banan, 1 spsk kakao, 1/2 dl. vand
how to:
- blend/mal nødder og kerner til mel
- blend dadler, mel, olie, appelsinsaft, vand, krydderier og kokosmel, så det får en god fast tyk cremet konsistens
- herefter tilsættes æggene ét af gangen sammen med bananen. Blend videre
- riv gulerødderne og vend dem sammen med rosinerne i dejen
- bages i muffinsforme ved 160 grader i ca. 40 minutter
Uha de ser gode ud – det tror jeg da skal afprøves :O) God weekend til jer