1404

pulled pork



vi forstår nu godt hypen omkring pulled pork, for det er dælme smækkert! 
Vi havde fået inspiration flere steder fra, men nu får i vores version. Dog ikke på BBQ-saucen, for den blev lavet på ren gefühl, og der kom en masse i, som vi ikke engang kan huske, selvom det var i går!


pulled pork: nakkefilet, 50 g. brun farin, 50 g. paprika, 2 spsk. friskkværnet peber, 2 spsk. maldon salt (eller andet godt salt), 1 tsk. sennep, 1 finthakket chili 
coleslaw: 1/2 fintsnittet spidskål,  5 revede gulerødder, 4 hakkede forårsløg, 1 dl yoghurt, 1 dl. mayo, 1 spsk. æbleeddike, 1 spsk. sukker, salt og peber


Om morgenen blandes “rub’en”, som det vist hedder, altså krydderierne, og gnid det godt ind/på nakkefileten. Put denne i en pose og lad den stå i køleskabet. Vi havde den på køl i to timer, men man kan med fordel marienere den dagen inden, og lade den stå i køleskabet natten over. Omkring en 10-tiden kom vi den så i et ovnfast fad, og havde i forvejen varmet ovnen op til de ca. 110 grader (varmluft). Vi hældte en dåseøl omkring svinet + lidt vand, så det ca. dækkede omkring 2 cm af svinet (ja, det er altså nakkefileten!). Så fik den ellers 7,5 time i ovnen, hvor vi et par gange tilføjede lidt vand, og vendte den efter ca 4 timer. Så kom den ud og stod under staniol og viskestykke i ca. 40. minutter, hvorefter vi med to gafler fik trukket kødet fra hinanden.


Coleslaw er ret ligetil. Kål, gulerødder og forårsløg snikket, rives og hakkes og dressingen laves og hældes over grøntsagerne. Vend det godt rundt, og kom det gerne i køleskabet i en halv times tid. 


Vi fik pulled pork sandwiches, med nogle gode boller/ciabattabrød, BBQ-sauce, coleslaw og faktisk brugte vi også den marianade som lå i fadet med svinet. Det var SÅ godt, og ret nemt! 

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1404