alt med karry = yndlings
Alt med karry (stort set) er Ayas favoritspise herhjemme. Her er det en ferksen/karrysuppe som består af: 2 løg, smør, 2 fed hvidløg, 3 tsk god karry, ca. 1 ds. ferskner, 1ds. hakkede tomater, 1/4 l fløde, hønsebouillon, 2 dl vand, salt, peber, makaroni og kylling/rejer.
Den er nem at lave;
- karry svitset i smør i gryden. Herefter tilsættes hakkede løg og hakket hvidløg, som også svitset hurtigt.
- herefter tilsættes de hakkede tomater, fløde og bouillon, Det skal så småsimre i ca. 15 min
- så tilsættes makaroni, væden fra ferskerne, ferkserne skåret i små stykker, vand, salt og peber efter smag
- imens det også står og simrer lidt, steges kylling på panden med lidt salt, peber og paprika. Hvis man skal have rejer, gøres de så også klar her.
- til sidst er det jo så bare at spise suppen. Vi fik hertil hjemmelavet pandebrød/fladbrød (3 dl mel, 1 dl, durummel, 0,5 dl fuldkornsmel, timian, havsalt, olivenolie, 1,5 tsk bagepulver, ca. 1 dl vand røres sammen og der deles ca. 5 kugler, som mases flade og steges på panden i rigelig olie- nemt!)
Mmmm det lyder utroligt lækkert – det må prøves!