Husk vores give away!

Træning som gravid

Ja det er ikke så meget det bliver til, set i forhold til mine træningsrutiner inden jeg blev gravid. Nu er jeg ca. 5 mdr henne og jeg træner stadig. Min sidste løbetur var 2. juledag, hvor jeg kun kunne løbe 4 kilometer, og måtte sætte tempoet ned pga. plukkeveer som kom konstant. Og jeg var helt bombet bagefter. Selvom det lyder plat, så er det lidt svært for mig at anerkende det. Men jeg har heldigvis været igennem en graviditet før, og var forberedt på, at den dag kom på et tidspunkt. Så nu træner jeg ca. to gange om ugen i det lokale fitnesscenter. 
Min træning består primært af:
 • 20-30 minutters crosstraining eller step (trappemaskinen)
 • 20-30 minutters styrketræning (lår, baller, ryg, arme)
og det håber jeg så at jeg kan fortsætte med helt frem til termin, selvom jeg synes, det er en smule kedelig form for træning 😉 Jeg gik til graviditetsyoga da jeg ventede Aya, men jeg når det ikke denne gang, da det er svært at tilpasse mine blandede vagter ifht. de hold der udbydes. I stedet satser jeg på at besøge svømmehallen noget oftere. For bare dét at jeg bevæger mig og gør noget for mig selv, har gavnlig effekt! Ellers kan jeg blive en ret mut snegl, og det har ingen gavn af herhjemme 😉 

Denne her gang er jeg dog ikke tynget af tanken “mon jeg nogensinde kommer i form igen?”, for det ved jeg, at jeg gør. Motion har været en stor del af hele mit liv, så derfor er det ikke en kamp for mig at komme tilbage, snarere en frihed at mærke pulsen hamre løs. Da jeg løb min første korte tur de 8 uger efter Ayas fødsel, var det med glædestårer i øjnene… 

– Sebrina

4 kommentarer

 • Hej Sebrina. Jeg har netop været til ekstra scanning i dag pga lange og smertefulde plukkeveer i forbindelse med selv meget let fysisk aktivitet, som mormor cykling og korte gåture… Og beskeden var desværre at jeg skulle stoppe træning 🙁 Men de sagde også at alt ser fint ud og at det ikke er forbundet med risiko for for tidlig fødsel. Så jeg ved ikke om jeg har tænkt mig at stoppe helt… synes godt nok det er surt, hvis jeg ikke engang kan cykle! Så må man jo bide plukkeveerne i sig. Men De er jo et tegn fra kroppen om at den siger fra, så det må man jo også hellere lytte til.
  mvh Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej det er jeg ked af at høre! Men det er vigtigt at lytte efter kroppens signaler. Du skal nok komme til at cykle igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan let sætte mig ind i, hvordan du har det. Jeg er idrætslærer på efterskole, og i min første graviditet hvade jeg kun få gener, underviste i gymnastik, spring, step og lign. helt ind til fire uger før termin. Anden graviditet gik lidt anderledes. Fik mange plukveer og endte med at måtte sygemeldes før tid med begyndende bækkenløsning. Det var SÅ hårdt at "æde" den melding fra lægen, og jeg følte, at jeg havde en kyllingekrop. Jeg tog dog min læges ord til mig – "Det kan godt være, at det er surt, men lytter du ikke til din krop nu, så skal du muligvis starte din tid som mor til to med at være sengeliggende!" -jeg synes, at det satte det lidt i perspektiv…
  Jeg håber ikke, at du får store gener. Pas på dig selv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja det er en stor kamel at sluge, når det er en stor del af sit liv! Men godt du hørte efter 😉 Jeg vil også passe godt på

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Husk vores give away!