adidas tee

Er det virkelig SÅ frastødende?

Okay, jeg vil bare lige påpege at jeg normalt ikke dækker mig sådan til når jeg ammer herhjemme 😉 Men hvorfor denne film? Jo, fordi der er så meget fokus på amning for tiden, både på den ene og anden måde… Og så er der jo det der med, at cafeejere kan vælge at forbyde amning på deres café. Og at nogle synes, at amning offentligt er det klammeste ever. Jeg bliver provokoret. Ret meget faktisk. Er det virkelig SÅ frastødende? Altså det kan jo virkelig gøres diskret. Når jeg ammer steder, hvor jeg ikke føler, at det er helt “okay” at ernære min mælkeigle, eller jeg ikke vil nedstirres, så gør jeg som nedenstående video. Og det har jeg altså også set andre ammende mødre gøre… Det kræver ikke de vilde skills.


Handler det måske mere for cafeerne om, at det er en smule irriterende, at der kommer fem barslende kvinder ind med nogle til tider larmende unger, og måske kun køber en kop kaffe imens de sludrer i 3 timer og intet andet køber? Og deres barnevogne står og fylder osv.? For så kan jeg egentlig godt forstå, at nogle cafeer vælger de barslende (ammende) kvinder fra. Det er måske ikke dem de tjener kassen på. Og måske? Men så kald en spade for en spade. Amning skal så ikke være syndebukken. Det er i hvert fald mega ærgerligt, hvis man som ammende skal til at undersøge territoriet ret godt før man tør begive sig ud med sit barn. Det kan godt være ret ensomt sådan at være på barsel, så hvis det nu også skal til at være besværligt at gå ud og mødes med andre og få sig en kop kaffe, så vælger flere nok bare at blive hjemme. Alene. Eller måske vælger de amningen fra i sidste ende? Skal man efterhånden skamme sig, fordi man ammer sit barn? For det er vel okay at komme på cafeen, hvis barnet får flaske?  

Og NEJ amning kan ikke sammenlignes med prutter og bøvse. “Det er også naturligt at prutte og bøvse, men det gør man jo heller ikke på en café”… !#%!!! “Alvin, du må liiiige vente med at få mad, for mor skal lige pakke det hele sammen først, og så skal vi finde en bænk udenfor, for du må ikke spise her på denne café… det kan du vel nok forstå!”. 

– Sebrina

8 kommentarer

 • Anonymous

  Fuldstaendig enig. Det er pinligt at nogle mennesker kan blive stoedt over en baby, der spiser.
  Hvor jeg bor beskytter loven os heldigvis.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  jeg er så enig, og virkelig glad for at blogland sætter lidt fokus på debatten. ville rigtig gerne høre fra dem, der er imod amning, hvad problemet er, for jeg kan ikke se det, når man gør det lidt diskret. jeg er jo heller ikke interesseret i at vise hele verden mit bryst… Synes det er en rigtig kedelig tendens at amning er blevet noget unaturligt og skamfuldt i nogles øjne, for det handler jo bare om en uskyldig baby, der har et behov. suk, håber der kommer en tendens imod ammehysteriet snart

  /charlotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Som jeg lige har skrevet på min blog, så fandt jeg hurtigt ud af, at jeg ikke selv havde lyst til at amme. Men når det er sagt, så har jeg intet imod at andre ammer, og har intet imod at andre ammer på cafeer, i centre eller hvor det nu er. Alle dem jeg har set, sidder jo ligesom dig, helt diskret og vækker absolut ikke opsigt. Jeg kan virkelig ikke se hvad problemet er.

  Fortsæt med at amme offentligt! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja jeg er da i hvert fald villig til at tage "kampen"!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nej jeg forstår det heller ikke, men jeg vil i hvert fald fortsætte 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sådan Sebrina! Det har virkelig været befriende at være hernede, hvor jeg slet ikke har følt at det er et problem at amme nogen steder!! Det er sgu lidt pres derhjemme når man ved at debatten raser og det lige pludselig skal være så omdiskuteret!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du har så meget ret! Tak for dine fine lille video – du er så sej! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • That’s an apt answer to an instreeting question

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

adidas tee