weekenden

Lidt om kosttilskud

Der er jo mange delte meninger om diverse kosttilskud, og i bund og grund hvis man har nogle gode og sunde madvaner, er det nok ikke nødvendigt med kosttilskud. Jeg synes vi har nogle sunde madvaner herhjemme, men alligevel er jeg altså vokset op med multivitaminpillen, og det er holdt ved. Vi får alle tre dagligt en multivitaminpille (Aya får en børnepille) til aftensmaden. Og det er den billige fra Netto, som er lige så god som andre multivitaminpiller. Herudover supplerer jeg med lidt flere tilskud. I øvrigt er det vigtigt med vitaminer og mineraler når man ammer, da der bliver tæret på depoterne.

Silica – Under min graviditet med Alvin har jeg tabt meget hår. Ved Aya fældede jeg ekstremt meget fra hun var ca et halvt år gammel og flere måneder frem. Jeg håber at Silica kan forebygge lidt, og jeg har før taget silica med god effekt, især på mine negle som ellers flækker konstant. 

Fiskeolie – jeg får desværre ikke spist nok fisk. Jeg er nemlig ikke specielt begejstret for fisk, men vi bestræber os på at minimum få fisk 2 gange om ugen. Et tilskud af fiskeolie hjælper til, at jeg får de fedtsyrer som fiskeolien indeholder. Derudover er det også godt når jeg ammer, da det også går i modermælken og er godt for spædbørn og børn generelt. Det er derfor vigtigt at indtage fiskeolie som er renset for tungmetaller. 

KALK + D3 – Kalk og D-vitamin er nødvendig for en normal knoglesundhed. Det er ikke hver dag, at jeg får indtaget nok mælk eller surmælksprodukter, og derfor supplerer jeg med kalk. I vinters fandt jeg ud af at jeg led af svær D-vitaminmangel og har suppleret med stærk D-vitamin. Her om sommeren hvor solen hjælper til med at danne D-vitamin, regner jeg med at kalk med d-vitamin samt multivitaminpillen er “nok”. Det vil tiden vise, når jeg skal have tjekket det igen. 
Du kan tjekke om du får nok kalk igennem din kost på Futuras hjemmeside lige her.

Jern – er egentlig kun noget jeg har taget under graviditet og så lige her efter fødslen. Min mave er nemlig ikke god til det jern. Jeg har derfor været glad for Kräuterblut under graviditeten. Jeg regner med at få tjekket min blodprocent ved lægen når jeg skal til 8-ugers “tjek”, og satser på at den er god nok. Ellers ligger jeg normalt lige på eller under grænsen.

Hvilke kosttilskud tager du, og hvorfor? Smid gerne en kommentar 🙂

– Sebrina

2 kommentarer

  • Jeg tror at med nutidens madvaner får man enten alle de vitaminer og mineraler at kroppen har brug for eller også gør man bare ikke, derfor ser jeg absolut intet i vejen med kosttilskud. Jeg mener blot at det ville være sundere for nogle at ændre deres overordnede kostvaner.

    Mine vaner er faktisk ganske lig dine. Jeg tager multivitamin og fiskeolie for at sikre at min krop får alt, men jeg tager dog ikke jern og kalk/d-vitamin.

    Hvad tager du, når du ikke er gravid eller giver bryst?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg tager næsten det samme undtagen jern. Og jeg deler den samme holdning som dig 🙂

    Venligst Sebrina

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

weekenden