og nu falder håret af...

Little Sun – solcellelys i Afrika

 photo 02d9d606-ca4f-41b7-9206-a798e1b6e520_zps723c5b22.jpgFor en lille måned siden blev vi spurgt af Lahme, om vi ville være med til at udfordre vores lysvaner herhjemme og teste en solcellelampe, som skulle være eneste lyskilde. Ak ja det er vel ikke noget problem?!

Solcellelampen Little Sun er udviklet af kunsteren Olafur Eliason og ingeniør Frederik Ottesen, og er skabt til de mennesker der har allermest brug for det. Mange kender nok i forvejen til lysiafrika.dk som har omkring 170.000 likes på facebook! Men kort fortalt så sender Lys i Afrika solceller til Afrika, hvor ca. 80% af befolkningen ikke har adgang til el. Hvis du køber en Little Sun for 195,-, køber du faktisk to lamper. Den anden lampe sælges på markedsvilkår via lokalt etablerede Little Sun salgsteder til en pris, som familier i f.eks. Uganda har råd til at betale. På den måde kan familien (som ikke har elektricitet) have lys selvom solen er gået ned, uden det er farlige petroleumslamper der lyser.

Vi har nu brugt lampen flere gange. Vi har ikke fået en rigtig lampe op på børnenes soveværelse endnu, så der har vi faktisk brugt den! Den kan lyse i 5 timer, når den har opladt i solen (gråvejr kan også bruges), og det koster gratis 😉 På nedenstående billede kan I se hvor meget den faktisk lyser op! Det er det eneste lys på værelset, og jeg har taget billedet med min telefon uden blitz. Faktisk lyser den for meget op, til at kunne bruges som “ammelys”. Den har været med ude i skuret (for det bliver jo fandme mørkt kl 17. nu), for der er heller ikke lys endnu. Jaja, vi er lidt bagud herhjemme :-D, og vi har tænkt, at den skal ligge i bilen i vintermånederne, for tænk nu hvis vi sad fast i bilen i en kæmpe snestorm… dér ville den jo være genial ;-). Vi har tænkt på, at den kunne være en alletiders gave til noget familie, som tager på camping. Så der fik I da lige et tip til en julegave! Og så har vi jo ikke betalt for lampen, så det skylder vi vores samvittighed, da pengene går til et godt formål. photo c16756e8-d667-4745-9370-055df131325b_zps0dea2a70.jpg

Så sluk lyset derhjemme og spar lidt på strømmen 😉

– Sebrina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

og nu falder håret af...