Uerfaren blogger til Toms Ekstra arrangement

om knibeøvelser

Okay det er måske et mærkeligt indlæg, men nu har jeg oplevet at få flere mails fra nogle søde læsere, som gerne vil høre mere om knibeøvelser, så derfor har jeg valgt at bruge et indlæg på det. For at knibe ER vigtigt, skide vigtigt! Ikke kun for nybagte mødre, men bare generelt for kvinder. Ved at lave knibeøvelser mindsker man altså bl.a. risikoen for at få problemer med at holde på vandet senere hen, nedsunken livmoder og det bliver også nemmere at holde på en prut ;-). Jeg træner faktisk bækkenbundsmusklerne dagligt, og gik allerede igang dagen efter fødslen, selvom det er ret svært skulle jeg hilse og sige. Og mine knib er stadig ikke det samme, men bliver bedre og bedre. Det er jo derfor jeg træner for filan. Ligesom en tonet krop kræver træning,  så kræver det altså også træning at få en trænet bækkenbund.

Jeg har selv nogle “regler” som er:

jeg kniber når jeg løfter tungt, og Alvin er altså med i dén kategori.

jeg kniber når jeg hoster eller nyser

jeg kniber når jeg laver maveøvelser

jeg kniber imellem mine andre træningsøvelser i fitnesscentret eller ved træningsøvelserne hjemme på gulvet

og hvordan kniber man så korrekt?

Ja, det kan være ret svært at forklare, men et knib starter altid bagfra. Bagfra på den måde at du skal mærke at endetarmsåbningen lukker, ligesom hvis man skal holde en prut tilbage 😉 På den måde lukker man for alle “åbninger” på samme tid.  Et knib er ikke den største anstrengelse eller bevægelse, da der ikke skal spændes i baller, lår eller mavemuskler, for så kniber du ikke korrekt.

Hvor mange knib skal der så laves?

Hvis man vil have effekt af sin bækkenbundstræning, så kræver det altså gentagelser. Men en god start kan være at knibe 10 gange i træk. Herefter holdes en pause på et halvt minut og knib derefter 10 gange igen. Det gentages så du har lavet tre sæt. Hvert knib skal gerne holdes i 10 sek., og hvis du ikke kan det, så lav knibene kortere, så der ikke spændes de “forkerte” steder.

Der er mange måder at lave sine knibeøvelser på, og jeg varierer altså øvelserne. Jeg har haft stor glæde af graviditetsyoga, og jeg ved også, at der generelt ved yoga- og pilatestræning er stor fokus på bækkenbundsmuskulaturen, så hvis det er svært at huske sine knibeøvelser, så kunne det måske være en idé at starte på sådan et hold. Så får du også trænet hele din krop 🙂

Ellers er der også en god guide med inspiration til øvelser lige her. Så damer kniiib, kniiib for fanden!

– Sebrina

 

2 kommentarer

 • Den veltrænede :)

  Ja, bækkenbundsøvelser er vigtige! 🙂 Min jordemoder fortalte mig, at rigtig mange kvinder faktisk tror, at de laver øvelserne rigtige, men i stedet belaster musklerne. Så i stedet for at træne musklerne og gøre dem stærke, så svækker de dem i stedet. Hun anbefalede mig derfor at bruge en bækkenbundstræner- både fordi det er mere effektivt, og fordi man så er sikker på, at man kniber rigtigt.

  Jeg kan varmt anbefale min! Min veninde gad ikke købe en,men ville de gratis knibeøvelser, og hun døjede med inkontinens under graviditeten, og det gjorde jeg ikke. Efter fødslen har der også været stor forskel på os, hvor jeg ikke har haft nogen gener. Så ja, de virker.

  Min er en Kegelmaster. Det var den, jordemoderen anbefalede mig. Den er billigst her: http://www.kegelmaster.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • hihih…og hvad tror du så jeg lavede mens jeg læste?! 😉

  Godt du sætter fokus på noget, som er vigtigt for kvinder…vi glemmer det bare 🙁

  // Rikke //

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Uerfaren blogger til Toms Ekstra arrangement