"Mor vi skal høre den der hallelujah!"

Brug sæbenødder som vaskemiddel!

 photo b9c5a8b0-de1c-4f2f-85ad-4cb4003e39cf_zpsef00f62f.jpgEfter jeres miljøvenlige rengøringstips måtte vi jo afprøve de omtalte sæbenødder. Det lød for godt til at være sandt! Men de virker sgu! Haha, jeg blev helt høj efter den første vask, da tøjet var rent, som var det vaskepulver/vaskekapsler der var blevet brugt. Sæbenødderne er fra natur-ren.dk, og posen som i ser ovenover, er på 500 gram og koster 69 kr., og kan købes her. Man kan også købe mindre eller større poser. Vi har brugt 6-8 skaller ved vask, og brugt dem til to vaske, da vores tøj er ret snavset, og vi også fylder vaskemaskinen godt op. Men der er jo mange skaller i posen, og til mange vaske, hvilket ikke kun betyder noget for miljøet, men da også noget for pengepungen! Så sæbenødderne får altså vores varmeste anbefalinger herfra! Der står om sæbenødderne:

Vidste du at sæbenødder vasker effektivt uden at skade miljøet og fremkalde allergier. At de er fri for sulfater, talater, fosfater, blegemidler, parfumer, klorin og formaldehyd som findes i de fleste andre vaskemidler – og så er de ovenikøbet økonomiske i brug.

Sæbenødderne vasker både effektivt og skånsomt. De bevarer tøjets farver og tøjet bliver naturligt blødt. Da der ikke findes sæberester i tøjet, behøves der ikke at tilsættes skyllemiddel. Dette er også til gavn for miljøet. I en tid, hvor flere og flere børn og voksne udvikler allergier, på grund af kemiske vaskemidler, parfumer og tilsætningsstoffer er sæbenødder et godt valg, ikke mindst til vask af babytøj, så de små ikke fra første færd udsættes for allergi fremkaldende stoffer. Også fortrinlig til iblødsætning af uldtøj.

Så hvorfor egentlig vaske med andet??

Og ja, det spørger vi også om!

Hvis der er vanskelige pletter, kan det være nødvendigt at bruge pletfjernersæben (koster 25 kroner), eller pletsalt (49 kroner), som også er godt til hvidt tøj. Ja, sig ikke at jeg ikke har sat mig ind i det ;-). Vi har dog ikke haft problemer med pletter endnu, så det har vi ikke haft brug for.

Vi bukker og takker endnu engang for det gode tip, og synes det fortjener at blive delt med jer allesammen, fordi i er så søde, og fordi vi skal passe på os selv og naturen! 😉

– Sebrina

 

 

10 kommentarer

 • Kathrine

  Det er smart! Har netop bestilt en pose.. Der står på siden de også kan bruges til rengøring og i opvaskemaskinen.. Har i prøvet??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Vi har ikke prøvet det endnu, men vi har fået en fin folder med, hvor der også står om dosering osv., så havde tænkt at prøve det også 🙂
   / Sebrina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Det måtte jeg prøve, har bare ventet på jeres anmeldelse 🙂 Og nu er der købt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Det lyder altså for godt til at være sandt! 🙂
  Har I prøvet at vaske træningstøj med sæbenødderne? Jeg kunne godt tænke mig at vide, om de tager svedlugt ordentligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   hehe ja det var det samme som vi tænkte 😉 Vi har ikke haft problemer med svedlugt, men det havde vi heller ikke. Træningstøj får heller ikke så lov til at ligge så længe herhjemme 🙂 Jeg har hørt at hvis man døjer med svedlugt i tøjet, så kan man bruge lidt rodalon, men tror det bleger lidt uden at være helt sikker!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mary-Liz

  Sæbenødder! Det har jeg aldrig hørt om før, men vil da prøve det, da min mand har allergier. Tak for tippet og beskrivelsen.
  Mary-Liz
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Dejligt at kunne bringe tips videre. Meld gerne tilbage, hvordan de har virket på din mand 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hvordan gør man rent praktisk?
  Kommer de direkte i maskinen med tøjet eller?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Ja de kommer i en lille pose eller sok, og så direkte ind i maskinen. Ligesom f.eks. neutralkapslerne (hvis du har prøvet dem)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Mor vi skal høre den der hallelujah!"