Træning uge 4 og 5

lidt mere om skiferien med børn

 photo 98deb8d2-1e26-4f78-84ae-66a380f4dd75_zps1b8bbcd4.jpg

sponsoreret
Nu kommer der lige et tekst (og billedtungt) indlæg om vores skiferie i Zillertal. Så er I advaret! Det var Ayas første rigtige skiferie forstået på den måde, at det var første gang hun skulle stå på ski. Vi var jo som nævnt (efterhånden mange gange), afsted da hun var 1,5 år gammel, og nu var hun jo så blevet to år ældre og helt klar. . Vi nåede heldigvis at få hende i skistøvler og på skiene inden vi tog afsted, så det var ikke noget problem. Det kan klart anbefales at præsentere de små for de klumpede støvler og ski inden skiferien, hvis der er mulighed for det. Det er i hvert fald vigtigt for Aya at have set tingene før, inden hun kastes ud i det. Eller det tror vi i hvert fald 😉 Jeg kan iøvrigt anbefale denne artikel til jer, som skal afsted med de små for første gang. Min bror tog sig godt af Aya de første par dage, han er super dygtig på ski og næsten endnu mere dygtig til at lære fra sig. Han har i hvert fald meget mere tålmodighed end jeg, og da Nicolai er snowboarder, kunne det ikke være farmand der stod for at lære Aya at stå på ski. Vi havde besluttet os for, at hun ikke skulle på skiskole i år, da vi egentlig bare gerne ville have at hun skulle finde det sjove i skiferie, og ikke sendes afsted på skole, for at blive dygtig, fordi det var mor og fars ønske. Nej hun skulle have en sjov oplevelse sammen med dem hun er mest tryg ved, og vi tror ikke, at en skiskole med en Østrigsk skilærer ville være vejen frem i år. Igen, det er jo ikke noget vi ved med sikkerhed, men bare vores egne fornemmelser. Og så ville vi bare os gerne selv være med til at opleve hendes første ture og udvikling på hendes første rigtige skiferie. Det var så fantastisk, og vi var og er bare så stolte. Vores forsigtige pige der bare VILLE køre forrest og hvinede ned ad pisterne. Selvfølgelig var der “jeg vil ikke mere” og lidt snøfteri, men det var hurtigt glemt, og lidt godbider og ros kunne altid få fokus hen på skiløbet igen. Næste år kommer hun på skiskole, for nu ved hun hvad skiferie er, og hun er glad for at stå på ski, og vil da også være et år ældre, og ville nok kunne lære at dreje og bremse selv, samtidig med hun hygger sig med jævnaldrende børn.

3. dagen kom hun med mig på rød løjpe, hvor hun stod ved siden ad mig, og kunne holde i mine stave når vi drejede. Derefter kom hun i sele og kørte selv ned ad blå pist. Hun lærte ikke sådan rigtigt at bremse selv, for hun var glad for selen, hvor hun bare kørte afsted, og så kunne jeg ellers bruge mange kræfter på at holde tilbage i en god gammeldags plov. Dét var god lårtræning ;-). Nicolai kunne faktisk også stå med hende på den måde, men det er dog lidt sværere med et snowboard. Hun var virkelig glad for farten, så vi kunne ikke lade hende køre selv, og der var ikke det mest oplagte børneområde eller pist med meget lidt hældning, så det blev altså en god måde at komme godt omkring på til stor fornøjelse for Aya. photo 560c0632-2475-41bd-9453-9a84c69af6f7_zps54b21314.jpgselen have vi lånt, men kan erhverves her for 149,-. Egg hjelmen har vi blogget om før, men den var virkelig god, og de dage hvor det var “varmt” i vejret, behøvede hun ikke engang hue under. photo 05cdeba9-1212-4987-9334-dc5149661367_zpsa07741df.jpgVi gjorde det således, at vi som udgangspunkt stod en halv dag hver for sig og ligesom skiftede barnepigetjans efter frokosten. Nicolai og jeg havde en eftermidag på pisterne sammen imens mormor & morfar tog barnepigetjansen i hytten med Alvin og kusine Marie. Så tog de også en formiddagstjans, hvor Nicolai og jeg stod sammen med Aya. Så det er ikke fordi Nicolai og jeg havde så meget tid sammen på pisterne, men det er jo bare vilkårene, når der er en lille en derhjemme. Dér kunne det have været fedt kun at have haft Aya, for at vi ligesom begge bare kunne fokusere på hende, og det ikke ville blive så adskilt. Men altså… om tre år, så kan vi alle stå ude på pisterne sammen, og ja, tre år går jo stærkt 😉 photo f4074be6-d411-4c13-a490-33209893e5ef_zps3b11f9dc.jpg photo 1e17234e-4c95-493e-96af-e2d09038efe1_zpse3c4c248.jpgde første mange dage sneede det ret meget, og de små blev hjemme i hytten. Vi boede ikke på pisten, og skulle gå 10-15 minutter for at komme til pisterne og det nærmeste spisested, hvilket kan være lidt uoverskueligt i dyb sne og børn der skal pakkes ind fra top til tå. Men de dage hvor solen skinnede, kunne vi gå med vognene derop og mødes med de andre, så det ikke blev så kedeligt at sidde hjemme i hytten. Næste gang vil vi helt sikkert foretrække at bo nærmere en gondollift (luksusproblem). Det har vi prøvet før, og det er en god måde ligesom at være med, selvom man har de små med. Så er det bare at tage klapvogn/barnevogn med i liften og mødes ved spisestedet, som ligger lige i nærheden. På denne måde er der heller ikke så meget spildtid ifht. at bytte vagt 😀

 photo e505d6b1-00f3-4d35-bf4e-96ce1eff1543_zps66390833.jpg
 photo c2e8f803-2237-4b7f-bcd4-9d0dfd8b1991_zps0fa0f546.jpg
 photo 17a6fc8a-1134-4ed1-b6f9-714b607b963d_zps06a1e4a3.jpgDer blev naturligvis drukket varm kakao/lumumba hver dag, spist gullaschsuppe og spaghetti bolognese ;-). Aya er nu også fan af skiferie- heldigvis! Vi skal helt sikkert afsted næste år, og må allerede igang med at spare op, for det er godt nok mange penge man bruger på sådan en ferie! MEN det er pengene værd… Det er dog muligt at komme på skiferie uden at vælte budgettet. F.eks. tilbyder Team Benns Ski billige skirejser til Norge! Tip hermed givet 🙂

– Sebrina

4 kommentarer

 • Hold op hvor ser det skønt ud! Jeg har faktisk aldrig været på skiferie, men det er helt sikkert på min bucketliste 😉 Specielt når jeg ser de her billeder med solskin og godt humør!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • En skiferie er en dejlig måde at holde ferie på:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder som en skøn rejse!
  Og heldigt for jer, at hun også var vild med skiferie.
  Tror det var meget smart af jer, selv at være med hende på hendes første skiferie, så hun følte at hun havde sin forældre omkring sig, i stedet for også at skulle bruge energi på andre børn og fremmede mennesker. Det har da helt sikkert gjort hendes første dage på ski mere behagelige. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træning uge 4 og 5