#Ulvetimen

Når dagene er lidt svære

I skal ikke tro at der kommer en sort skygge over bloggen nu med diverse “brokindlæg”, og jeg håber også at I kan forstå ironien bag… Men samtidig er meningen også med denne blog at vise det “normale”, selvom jeg, når det gælder familier, faktisk ikke er så meget fan af “det normale”, for hvad er det egentlig? Men jeg ved, at man som familie har gode og dårlige perioder, nemme og svære perioder. Og udfordrende perioder. Jeg vil prøve at fokusere på at vi i øjeblikket har udfordringer, for det er måske ikke så negativt endda. Og så alligevel vil jeg også bare sige, at jeg synes det er PISSE hårdt i øjeblikket.

Bedst som jeg havde skrevet, at nu havde vi børn der mindst sov til kl. 6.30, så blev det hele vendt op og ned igen. Vi har snakket om det herhjemme, for jeg har det med at hænge fast i de gode ting. Og det synes jeg selv er en dejlig egenskab, men jeg bliver tilgæld også hyllet helt ud af den, hvis det ikke viste sig at være så godt alligevel. Men jeg var jo overbevist om at NU fik vi da en nogenlunde søvn og havde en god rytme. Utroligt så meget søvn betyder, men det gør det bare. Slut prut. Det er en kendsgerning, at får jeg under 5 timers søvn (ja jeg har slækket noget på kravene), så er det helt skidt. Særligt hvis det er i kombination med blandede vagter på mit arbejde. Jeg fungerer bare ikke rigtigt, og føler mig konstant utilstrækkelig. Over for børnene, over for Nicolai, over for mig selv i forhold til motion, over for veninder osv. Nå, men for lige at komme tilbage, så har jeg det med at hænge mig i de gode ting. Det betyder så også bare, at jeg bliver slået helt bagover, hvis det pludselig ikke er “så godt” længere. Som f.eks. når Alvin i nu over en uge har vågnet før 5.30. I dag var den 4.20, ja 4.20, var han frisk!! Og både Nicolai og jeg sov først kl. 1 pga. arbejde og en koncert, og så kom Aya ind og vækkede os en halv time senere, og et par timer senere var Alvin frisk. Vi står ikke op på det tidspunkt. Vi står simpelthen ikke op før kl. 6 (medmindre jeg skal i dagvagt), for så “lærer” han aldrig, at sove længere. Og det har jo også virket. Så han kommer ind i sengen og tumler rundt, griner, og vi prøver at få ham til ro med nus, schyyy osv, og efter en time faldt han også i søvn igen, og sov så til 6.30. Nicolai bar Aya ind i sin egen seng, og lå der med hende i den lille juniorseng og sov under en juniordyne. Så fik han da ligesom bare liiidt mere søvn end jeg. Han havde nemlig en travl dag i sigte. Og min plan var at jeg skulle holde børnene hjemme i dag fordi jeg har fri. Men jeg kunne ikke overskue det. Kunne kun fokusere på, hvornår jeg kunne komme i seng igen. Så Nicolai afleverede Alvin, og Aya sov stadigvæk, så jeg fik en time ekstra, og Aya vågnede først 8.30, og så havde vi faktisk en rigtig hyggelig morgen/formiddag og hun var glad da hun blev afleveret. Men jeg har jo mega dårlig samvittighed over

1. Alvin blev afleveret kl. 7.30

2. at Aya fik en hyggemorgen alene med sin mor og Alvin ikke var med

3. at jeg ikke holdte en fridag med dem

jeg kan mærke at jeg snart er ved at blive lidt opgivende. Opgivende over for hvad? Ja det ved jeg ikke helt. For hvordan får vi Alvin til at sove noget længere. Hvordan får vi ham til ikke at lave flitsbuen over et stille “nej”, eller hvis han ikke kan hænge på armen imens der laves mad. Jeg aner det ikke. Ved at der er andre der har samme problemer, men det har ikke været det samme problem med Aya. Slet ikke. Og jeg ved godt, at det har det da sikkert været, men der var jeg lige fire år yngre, og havde ikke et barn i forvejen, Nicolai havde mere fritid osv. osv. og sagen er den, at overskuddet er bare ikke det samme som dengang. Og så er Alvin også bare en dreng der kræver. Og det er ikke noget jeg ligesom har besluttet, at jeg har et barn der kræver. For det bemærker pædagoger og familie også. Og ikke på en negativ måde. Han er bare en dreng som har brug for stimulans og kontakt, og jeg elsker ham for den personlighed han har, og den måde at han har udfordret Nicolai og jeg som forældre på, da Aya har et lidt andet sind, omend man ikke skal tage fejl af hendes temperament ;-). Alvin ved helt sikkert hvad han vil og hvad han ikke vil. Han gider fandme ikke at have mad til sidst, så det får han heller ikke. Han finder sig ikke i at nogen tager sandskovlen fra ham, så det får de ikke lov til. osv. Og han bliver bedre og bedre til at underholde sig selv, og der er sket såååå meget, og jeg må ærligt indrømme, at jeg synes faktisk ikke at tiden går for stærkt lige nu. Tværtimod. Jeg GLÆDER mig til at han kan underholdes af Ramasjang, at han kan underholde sig selv, at han kan snakke osv. osv. For lige nu synes jeg nok at det 50% sjovt og 50% træls. Og så lyver jeg nok lidt. Men det gør en verden til forskel at have et veludhvilet barn og selv være veludhvilet. Og det er umuligt at være det kl. 4.30. Det er det bare. Vi giver det nok en uge, og håber at tingene så har forbedret sig. Ellers må vi få lagt en eller anden plan. Hvilken plan ved jeg ikke endnu, men så bliver det noget med at aflevere dem hos bedsteforældre til et par overnatninger så vi kan få sovet og finde overskuddet frem, for lige nu, ja, der er det godt og grundigt væk. Hos os begge. Også selvom jeg har siddet og stenet ved computeren i et par timer og drukket to kopper kaffe.

Og vær nu ikke i tvivl. Jeg elsker mine børn. De kan bare være pisse irriterende i perioder. Heldigt for Alvin at han har jordens dejligste smil og grin, og hans storesøster tryller om sig med sjove vendinger i øjeblikket. For det er det jeg holder fast i. Og det tror jeg ikke holder op. Det må det aldrig.

Se det var dagens opstød, og NU skinner solen faktisk og brokkeri på bloggen hjælper altid. Og kan skam godt forstå hvis I meldte pas til dette indlæg og trykkede “mark as read”, eller tænker at jeg er en brokkerøv. Det virkede for mig at komme ud med frustrationerne, så jeg kan smile på vejen til børnehaven og glæde mig til at hente guldet, som ALTID er glade for at se deres mor. Gensynsglæde. Findes der noget bedre?

– Sebrina 

18 kommentarer

 • Emilie

  Kære Sebrina. Du er ingen brokkerøv, man markerer ikke blot indlægget som “læst”, og man får ikke lyst til at scrolle hurtigt ned. Tværtimod. Jeg synes at et af disse utroligt personlige indlæg, er noget af det allerbedste. Forstå mig ret: Selvfølgelig er de “glade” indlæg de dejligste, men de er ikke altid de mest interessante – og det handler en blog så sandelig også om – at sætte ting i perspektiv, i debat, få tankerne i gang. Og det gør et indlæg som dette altså, oven i købet på den gode måde!
  Jeg sætter personligt helt utroligt meget pris på dine personlige indlæg, der har en vis dybde, og jeg er beæret over, at du “tør” at være så ærlig, i et forum, hvor man ikke realt aner hvem der læser med. Det er da tegn på en kæmpe personlig styrke, på trods af at indlægget så handler om en lidt mindre mental styrke, på en anden skala. Og det er bare helt helt okay!

  Man får simpelthen lyst til at gøre noget for jer, når man hører om situationen lige p.t! Det skal ikke misforstås som om, at I appelerer til “hjælp”, men jeg får personligt lyst til at aflaste jer, eller blot agerer barnepige for en stund, så I kan komme ud og få jer en smule frirum til kærestetid og selvforkælelse. (og der ud over få lov til at møde jeres skønne unger 😉 ) Mon I har en barnepige, der kan tilkaldes engang imellem? Så ville det måske være en hjælp!

  Bare rolig, jeres læsere er slet ikke smuttet. Tværtimod. Indlæg som disse, virker som lim til bloggen.

  Jeg håber overskuddet snart vender lidt tilbage. Under alle omstændigheder kommer der snart rigtig meget lys, og det hjælper ALTID på “the mood”

  Et stort klem til dig, Sebrina.
  E

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   1000 tak kære Emilie! Dine ord varmer mere end du aner! Vi har heldigvis både bedsteforældre og venner som aflaster, og Nicolai og jeg har lige bestilt et hotelophold (en gave vi har fået), og kan næsten ikke vente. Og så har vi bare haft fire dage (ja jeg tæller) med normal søvn, og det gør UNDERVÆRKER!

   Knus til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, hvor var det bare et skønt indlæg! Du lyder på ingen måder som et brokkehoved, mere en der godt kunne bruge lidt mere søvn. Og det forstår jeg altså godt! Det er ‘normalt’ (hvad det så end er?) for alle, at have brug for sin søvn; også selvom man har fået børn. Os uden børn bokker os jo også, hvis vi i nogle nætter ikke har fået ordentlig søvn pga. div. ting, forskellen er bare, at det nok er lettere for os at tage os en lur. Jeg håber, det snart bliver bedre, og indtil da så tænk på, at du også har brug for søvn, og at det absolut ikke er noget, du bør have dårlig samvittighed over 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Det ER blevet bedre (tør jo næsten ikke skrive det vel!) 🙂 Tak for din kommentar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Du har virkelig ingen grund til at “undskylde” eller skulle forklare sådan et indlæg – det der, det er altså ikke (negativ) brok. Det er nærmere frustration, og det skal på ingen måde undskyldes eller forklares, det synes jeg altså ikke.

  Knus til dig – jeg tror de fleste forældre har det lige præcis på samme måde engang imellem. Jeg har ihvertfald.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker at læse brokke indlæg.. Mine læsere kender mig efterhånden som ‘hende med barnet der slet ikke sov’, for jeg havde 4 måneder hvor min datter kun ville sove mens man vuggede.. Eller trillede barnevognen. Det er jo bare umuligt selv at sove i mens. Så jeg sagde godnat til min mand kl 00, og sad vågen hele natten selv. Det var fandme hårdt. Og det er en del af min barsel jeg ALDRIG kommer til at savne. Det gode ved søvnproblemer er jo at det kommer i perioder, så der er lys for enden 🙂 Og kender godt den dårlige samvittighed, men det skal man ikke have. Alle har vel off dage og hårde perioder. Tror det er derfor jeg elsker at læse andres brok, det minder mig om jeg ikke er den eneste i hele verden der synes det kan være hårdt at være mor, selvom det er det bedste i verden på så mange andre punkter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Oh my god!! Vil klikke forbi din blog med det samme. Det er altid rart med “medsøstre” 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ville bare lige stemme i med de andre og erklære mig enig OG sige at det altså må være en menneskeret at brokke sig over for lidt søvn. Det er så afgørende for ens energiniveau, at det da er soleklart at man ikke kan fungere uden. Herhjemme minder vi hinanden om at det da for fa’en må være en midlertidig ting. Jeg mener, jeg sov altså selv ret meget da jeg først blev teenager 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Ja vi snakker også om hvor skønt det bliver, når vi voksne begynder at stå op før vores børn. Altså det sker jævnligt at vi står op før Aya, men når det bliver begge børn, så er jeg sikker på, at verden er et meeeget bedre sted 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det kunne have været mig, der havde skrevet det indlæg… Her er det det samme. Minus søvn og minus overskud. Er heldig hvis jeg får 5 timers (afbrudt) søvn om natten, oftest er det 4. Og sådan har det været været de sidste 10 mdr. Jeg kan derfor følge dine tanker 110%, og vil sende dig et kæmpe kram. Det er bare MØG hårdt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Selvom jeg naturligvis ikke er glad for at du ikke får meget søvn, så er det rart at have nogle medsøstre, så tak for din kommentar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • SelvFØLgelig skal der være plads til at få luft, når det er hårdt og udfordrende (på den træls måde) og op ad bakke. Som du selv siger, så er det en fase!

  Al mulig god karma til jer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai Odgaard

  Lad os liige præcis alle messe i kor, mens vi savlende fosterstillinger den: “Det’ en fase, det’ en fase, det’ en fase”. Man bli’r crazy nut case af ikke at få søvn, og hvis ikke du skulle have lov til at brokke dig lidt over det på din EGEN blog, ja, hva’ så? Hva’ fanden så? SelvFØLGelig skal du det. Og det var et godt indlæg.

  Jeg bør gå i seng nu. Min pige på 7 mdr. holder mig vågen constance.

  Jeg hepper på jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Hvor er du skøn! 1000 tak for din kommentar, håber du har fået noget mere søvn, for det har vi herhjemme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Hej,

  Nu ved jeg ikke hvor gammel Alvin er? Men jeg kan sagtens sætte mig i dit sted og føler med dig! Afbrudt søvn og godmorgen kl.04 er bare ikke humant. Min søn vågnede altid kl.04 frem til ca 1,5 år. Så blev det lidt bedre (kl.06) i en periode og så vendte det igen og han vågnede kl.04:30 i et par mdr. Nu er han 2,2 år og har de sidste par måneder sovet til ml 06-06:30. Det er store sager! Og ja, man slækker efterhånden på sine krav – ellers ville man jo konstant være negativ. Men tro mig når jeg siger at det bliver bedre! Håber for dig at det bliver snart…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Puhaaa det lyder virkelig HÅRDT! Alvin er snart 1 år, og tør næsten ikke at skrive det, men de sidste fire dage (hvem tæller 😉 ), har han sovet til 6.30-7 og det gør underværker! Virkelig.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#Ulvetimen