Weekenden uge 23 - og lidt om at arbejde som sygeplejerske

Gode lækre og nemme scones!

 photo fe4203fe-8f05-4d55-a4aa-7f381269e041_zpsc4e62127.jpgOfte hvis vi skal bage noget hurtigt og nemt herhjemme, så bliver det scones. De kan jo laves i forskellige varianter, og jeg synes de er allerbedst med kærnemælk, men i torsdags havde vi ikke noget kærnemælk, men tænkte at yoghurt naturel også kunne være fint. De blev ganske gode ;-). Vi har fået tilsendt en masse Ritter Sport – af den økologiske slags, og da vi slet ikke kan spise så meget chokolade (løgn!), var det jo oplagt at komme i de lækre scones. Så her opskrift på de helt økologiske og lækre scones, som er stærkt inspireret herfra:

  • 280 g mel
  • 50 gram havregryn
  • 25 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 70 g smør
  • 1,5 dl yogourt naturel (eller kærnemælk)
  • 1/4 dl mælk
  • en plade Ritter Sport (eller anden chokolade)

 

Varm ovnen op til 175 grader (varmluft) først!

De tørre ingredienser røres sammen og chokoladen hakkes og kommer med i blandingen. Derefter smuldres smørret i, og dejen “samles” hurtigt med yoghurt og mælk. Herefter former jeg faktisk scones’ne med det samme, så de bliver lidt mere rå i looket, kun fordi det er nemmest 😉 for de ligner ikke “rigtige” scones, men de smager skønt!

Ind og bag i ovnen i ca. 15 minutter og skal derefter også spises. De holder også til næste dag, hvor de hurtigt kan lunes. Det tager virkelig ingen tid at lave disse scones, så hvis man ikke kan vente på en dej skal hæve, så er denne opskrift sagen!

– Sebrina

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekenden uge 23 - og lidt om at arbejde som sygeplejerske