Smart i fitteren!

10 hurtige om at bo i provinsen

Nu har vi boet i provinsen i over et år, og jeg kendte i forvejen godt til diverse fordomme om at bo i provinsen, men efter vi er flyttet, lægger jeg jo særligt mærke til fordommene, og nogen er sande og andre ikke. Og selvom størstedelen er til at grine af, så kan jeg til tider nærmest blive helt stødt af de fordomme, som nogle har, uden de overhovedet kender til Solrød Strand eller området og de mennesker der bor her. Nå men faktum er, at vi elsker at bo her og føler os 100% hjemme, og drømmer ikke om at komme tilbage eller tættere på byen, selvom der også er ting vi savner ved at bo i byen. Men for os er det bare så rigtigt uden helt at kunne sætte de helt præcise ord på, hvorfor det er det. Lidt ligesom livet med børn. Der er bestemt ting jeg savner ved livet uden børn, men livet med børn er bare så meget federe, at et savn ikke fylder noget. Men det er også godt at savne – har flere kloge fortalt mig 😀

Nå, men nu får I 10 hurtige om dét at bo her:

1. Vi har en døgnNetto, en alm. Netto, Fakta, Super Brugsen og Super Best + et center med specialbutikker, grønthandler, flere frisører, matas, optiker og tøjbutikker mm.. Og så skal centeret udbygges med en Føtex. Det forstår vi ikke helt. Hvad med en H&M (som sælger trendlinjen)!?

2. For os er det nødvendigt at have to biler, så selvom der er en S-togsstation, bruger vi den ikke sådan rigtigt. Men den er rar at have. Som f.eks. i søndags, hvor jeg var i Kødbyen og fik en Spritz og rosé… ;-). Da jeg gik fra Kødbyen var jeg hjemme en time efter. Sådan helt hjemme. Og vi har altså 1 km til stationen, og jeg havde ikke engang cykel med. Og jeg var med A-toget som stopper ved samtlige stationer, og ikke E-toget, som er noget hurtigere (så jeg har da brugt toget, når jeg har sådan en insiderviden, haha). Jeg løb så også halvdelen af vejen, fordi jeg er så pissebange og det også lynede og tordnede!

3. Det tager mig 17 minutter at køre på arbejde hvadenten det er dag, aften eller nattevagt (Hvidovre Hospital). Det tager Nicolai 25 minutter (Ballerup). Hjemturen i myldretiden er en anden snak…. Der er det næsten dobbelt op for mit vedkommende efter en dagvagt. Ingen problemer efter en aften – eller nattevagt.

4. Vi ses mere med familien efter vi er flyttet tættere på dem. Det er der nok ikke den store overraskelse i. Vi savner dog at have faster Camilla tættere på os, som vi havde før vi flyttede hertil.

5. Alle vores venner bor stort set i København. Vi har ikke mistet nogen af dem, men det kræver koordinering, hvis de skal besøge os. Ingen af dem har bil, og derfor kræver det fleksibilitet fra vores side, og det har vi intet problem med.

6. Hovedparten af børnefamilierne på vores “bolig ø”, som det så fint hedder, er udflyttere fra byen.

7. I parcelhusene i området ved siden af, har samtlige familier trampolin, legehus, gyngestativ mm. Tænker at det måske er lidt overkill, og hvorfor ikke deles om det, eller er det bare musthave når man bor i parcelhus? Altså at have sit eget, selvom naboen ved siden af med jævnaldrende børn har en stor trampolin. Altså vi har jo gyngestativ og en sandkasse og alt muligt andet udegejl, så vi er måske ikke et hak bedre selv? Gælder det om at have det pæneste legehus, den største trampolin eller? Kønt er det altså ikke…

8. Vi vil gerne have en hund. Det ville vi også gerne inden vi flyttede til provinsen. Jeg er opvokset med hund og har altid vidst, at når jeg fik pladsen og en lille have, skulle jeg have en hund. Og vi skal snart besøge en kennel, så måske familien bliver større inden for den nærmeste fremtid… Det bliver ikke en golden retriever (selvom det er en dejlig hund,) som nok er i overtal her i området. Vores ene nabo har en golden retriever og den anden nabo har en labrador.

9. Vi er begyndt at gå op i at købe lokalt. Dét har vi ellers aldrig tænkt så meget over tidligere.

10. Forbruget af netshopping er dog stadig højt :-D.

Byd gerne ind med dine fordomme, eller de fordomme du hører hvadenten du bor i byen, provinsen eller på landet. Det er altid interessant!

– Sebrina

 

7 kommentarer

  • Det med butikcenter og manglende GODE tøjbutikker kan jeg nikke genkendene til – og jeg bor eller bare LIDT udenfor Århus;)

    Og angående trampoliner, da jeg ble teenager fik mine lillesøstre en, samt samtlige naboer også deres egen – i vores tilfælde var det mest pga ansvar for alle børn der brugte den så lenge den stod på vores grund, så havde det sket noget alvorlig, ville mine forældre have det på samvittigheden… Det var ihvertfald grunden derhjemme 🙂 Fuldt gynge/klatre/rutsjestativ har jeg dog aldrig set det fulde potentiale i, det koster kassen, og bliver alligvel “ubrugelig” om et par år.. Sandkassen behlder vi dog selv pga alle katterne -.-

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thea

    Rigtig hyggeligt og nyttigt indlæg:)
    Jeg bor selv i Næstved og skal høre rigtig meget for det. Er selv opvokset hernede og flyttede efter gymnasiet til KBH (ligesom alle andre). Men efter knap fire år havde jeg fået nok og flyttede tilbage. Mange af mine venner i KBH fatter ikke jeg gider bo hernede, men jeg fatter ikke, at de gider betale overpris for et lille værelse. Jeg har min egen lejlighed lige ved stationen til det halve af hvad de giver for et værelse på Nørrebro. Det tager mig en time at komme til KU (hvor jeg studerer) og selv med Ungdomskort (pendlerkort) er det billigere for mig at bo i Næstved.
    Det kan godt være der ikke sker så forfærdeligt meget hernede i weekendener, men så længe man har nogle gode venner, som også bor her, så keder man sig aldrig.
    Og vi har også flere fede butikker og resten kan klares over nettet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • JA KØB EN HUND!!

    Det er bare så skønt — havde selv mega traume over at jeg ikke måtte få en da jeg var lille 🙂 — Alle børn skal vokse op med hund!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Om vores nabolag kan kaldes provinsen, er jeg lidt i tvivl om, men noget jeg i hvert fald rigtigt godt kan lide ved at bo hvor vi bor er, at man hilser på hinanden. Får man øjenkontakt med en forbipasserende ønsker man godmorgen. Og især med et barn synes jeg at man nemt falder i snak med sine medmennesker. Noget jeg faktisk sjældent gjorde da vi boede i Århus C. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Først og fremmest tak for en fin og hyggelig blog:-)

    Jeg er selv flyttet fra Frederiksberg til en lille landsby uden for Odense for 3 måneder siden, og har stadig ikke vænnet mig til livet i provinsen! Her har vi en Dagli’ Brugsen, som ligger 2 km væk og så ellers ret langt til alt andet! Men når vi nu bliver forældre om ca. 18 dage, så tror jeg vi bliver vældig glade for både 5 værelser, have og bare ro!:-) Men ja, der bliver netshoppet en del!:-)

    Og tjek meget gerne min blog ud:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

    Høhø, lige præcis det med trampolinerne, legehusene (eller nærmere legepalæer) osv. var også noget af det første, vi lagde mærke til, da vi gik vores første tur i nabolaget;)
    Og ja, Solrød har måske ikke de fede butikker og de samme muligheder for ex. at gå ud, som man finder i de større byer. Men jeg synes, det bliver opvejet til fulde af alle de andre positive ting – som ex. at det er et trygt sted for børnene at vokse op.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Bor endnu længere ude, har 5 kvarter til arbejde på riget. Handler lokalt og så ELSKER jeg at vores hund kan blive rende frit når vi går i park eller ved åen OG at jeg kan gå med hende søndag morgen i slaske-tøj (næsten) uden at møde et øje 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart i fitteren!