Vores minitur til Hamborg

En dreng

 photo 3ab87571-34b3-4593-843e-ac933e41a5e0_zps9c6b1b47.jpg
 photo 82850d6b-b2d3-4ab7-989c-b1edb95be7d1_zpsfa022659.jpg
 photo 7c0cd75b-0afe-4a5d-aca7-5798522b6f0e_zpsddcf6572.jpg
Jeg er ikke fan af “han er en rigtig dreng”. Men alligevel har jeg hørt mig selv sige det flere gange. Da jeg var gravid med Alvin havde jeg cravings. Jeg SKULLE have kød i min aftensmad ellers følte jeg mig ikke mæt, og spiste maaaange flæskesvær, særligt i første trimester. Det var noget anderledes end hvordan jeg havde det, da jeg var gravid med Aya, for der kunne ikke steges bacon, uden at jeg måtte løbe på toilettet for at brække mig. Puha. Var meget følsom over for lugte, bacon og hvidløg var no go (samt Nicolais parfume)! Ved Alvins graviditet var duften af bacon jo noget af det bedste;-). Så allerede i den tidlige start i graviditeten havde jeg en idé om, at der var en lillebror i sigte, fordi jeg havde det anderledes. Jeg havde det bedre. Min veninde var også stensikker “selvfølgelig er det en dreng! Han vil have kød, bacon og flæskesvær, og kommer ud og vil bare være stor og sulten…”. Og hun havde ret. Der kom nemlig en stor dreng ud. Næsten hele 4 kilo i min lille 163 cm og 52 kilos krop, og han tog det første lange stykke tid 400 gram på om ugen. Og han elsker stadig mad og er stor. Egentlig ikke michelin, men bare stor. Måltider er dagens højdepunkter. Det første han gør når han vågner om morgen, er at pege hen på sin stol, eller selv gå hen og kravle op på den, og så ellers råbe mærkelige ord og banke med ske i tallerkenen indtil der bliver disket op. En frygtelig larm og han bliver edderrasende hvis der går for lang tid! To portioner skal han have. Morgen, middag og aften. Always.

Noget andet er temperamentet. Han er en glad dreng, men har et vildt temperament. Jrg håber virkelig at det stilner lidt af med tiden.. Mener at have nævnt det før… 😉 Lige for tiden “døjer vi med” at han ikke rigtigt vil dele med andre. Han vil ikke dele rutsjebane, bøger og slet ikke dele sine forældre med andre. Hvis nogen nærmer sig råber han “ARRRH!!!” eller ligesom spærre med sin arm, og det virker. Han ser også pisse scary ud btw. Flitsbuen manøvrer han fortsat i stor stil, og slår sig derfor også ret meget.

Og så er han eventyrlysten. Han stikker af hvis vi har åbne døre. Vi har endnu ikke fået en havelåge, men lige så snart han kommer ud så går han ud på fællesarealet, og vi har prøvet flere gange at lade ham gå, for at se, hvornår han kigger tilbage og måske vil pjevse over at mor og far er langt væk, men nej. Han går og går. Og går ned på stien og ellers afsted. Vi har jo nærmest køer i baghaven, og han vil meget gerne ind til dem, og jeg frygter lidt at han en dag får sneget sig afsted og går derind blandt de store dyr… Åh, må slet ikke sætte de tanker igang! Han kravler op ad rutsjebanen på legepladsen, hvilket var noget Aya først bedyrede for ca. et år tilbage ;-). Ikke at det er ualmindeligt at børn er sådan, men det er bare så meget modsat af, hvordan Aya var og er. Hun havde sådan en “naturlig skepsis”, som vi kalder det. Over for fremmede, over for vand, over for legepladsen osv., og det har han slet ikke. Så vi bliver tit overraskede herhjemme, og skal vænne os til at have fået en dreng. Men hvor er det også bare fedt! Fedt at have så forskellige børn, selvom de af udseende ligner hinanden, og selvom de elsker hinanden og leger godt sammen, så er de meget forskellige. Om det er fordi, de er hver deres køn, er jo ikke til at vide, men jeg tror altså lidt på det. Hvad siger I derude? Har i også vidt forskellige børn?

– Sebrina

9 kommentarer

 • Jeg er ikke mor, men jeg er moster til to vidt forskellige pseudotvillingepiger på fem og seks år. Mange tror de er “rigtige” tvillinger, fordi der kun er et år og 17 dage imellem dem, og så ligner de hinanden, med store, blå øjne og langt, lyst hår. Vi andre griner jo bare lidt af det, for i vores øjne ligner de slet ikke hinanden – men det er jo netop fordi vi har deres personlighed in mente. Den lille er udadvendt, spontan, hypersocial og har den vildeste fantasi. Den store er stille, forsigtig, perfektionistisk og meget følsom. Jeg er enig med dig i, at det er fedt “at have” to så forskellige børn – for ja, de elsker hinanden, og leger super godt sammen, men de er bare hinandens modsætninger, rent personlighedsmæssigt, og det er fedt at opleve. Især nu, hvor de begge går i skole, der kan det for alvor mærkes

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tror ligeså meget det kommer an på hvem der kom først 😉 selvfølgelig er der forskel på piger og drenge, men vi forældre har også tendens til at “pakke den første lidt mere ind i vat” end nr. 2. Jeg har to drenge, som passer perfekt ind i dine beskrivelser – nr. 1 meget forsigtig, nr. 2 en vildbasse 😉 men det ER fantastisk at have to så forskellige børn, og hvor er det skønt at se hvor meget glæde de har af hinanden 🙂

  Tak for input med samsovning på IG i øvrigt! Fortæl endelig gerne når/hvis i rykker jeres sammen igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu har jeg jo bare én, men lur mig om han ikke kommer til at være præcis ligesom Alvin. Det er i hvert fald min fornemmelse indtil videre.. “en rigtig dreng” ; )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan ihvertfald genkende ALT du siger i vores pige!;o

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har tre piger, og hold da op, hvor er der stor forskel. Nr.2 er den mest sociale væsen i verden og nr.3 er alt for vild – hun har lige afprøvet en køretur med scooter ned af rutjebanen, så vi skulle forbi lægen :S

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh nej – Jeg skal have en pige og har også haft max lyst til kød, bacon og faktisk også øl (har selvfølgelig ikke drukket mange, men en enkelt er det da blevet til!) Så kan godt være jeg må revurdere min drøm om en lille pige i prinsessekjoler, og i stedet få indkøbt noget fodboldtøj!:-)

  Tak for en skøn blog – tjek gerne min på http://www.vitterligtv.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tror bare generelt at der er kæmpe forskel på børn..og voksne, ja mennekser generelt. Vores ældste er en dreng og har meget det samme sind som Aya. Og så har vi en lillesøster, som virkelig er komplet modsat og opfører sig fuldstændig på samme måde som Alvin. (Dog minus appetitten ;-)) Så for os har deres hhv. “rolige” og “vilde” adfærd ikke været bundet til deres køn.

  Men hold nu op hvor er han altså bare lækker! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise

  “Og han ser pisse scary ud btw”. Ha ha! Rigtig sjovt indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Samme med Nicolai og jeg 😀
  Han har altid været meget forsigtig og fornuftig, hvor jeg altid har været stik modsat :p

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores minitur til Hamborg