Arla gadgets - de er billige!

Vores minitur til Hamborg

 photo h1_zps9dc0e949.jpg
For en uge siden var vi som bekendt i Hamborg. FANTASTISK by. Meget større end jeg nok havde forestillet mig, men det er også Tysklands næststørste by, så vel egentlig ikke så overraskende alligevel. Det var første gang at vi var på ‘storbyferie’ med børn, og det gik så godt. Dog er der ikke så meget tid til shopping, selvom vi fik købt lidt alligevel 😉
Vi havde igennem Airbnb.com lejet denne bolig for to overnatninger, og den var så fin med bad, køkken, babyseng, en lille have mm. Den lå ca. 5 km fra centrum, og vi kørte med bil ind og parkerede gratis ved den store park Planten un Blomen, og gik så ellers (meget) rundt.
 photo h2_zps88c7f98c.jpg photo h3_zpscdb5d357.jpg
 photo h4_zps8f2cf595.jpg
Den park er virkelig et besøg værd, hvilket flere af jer også havde anbefalet – 1000 tak for det :-). Der er mange smukke haver og en stor sjov legeplads, hvor begge børn (og forældre) hyggede sig gevaldigt!
 photo ad5a2a7f-1629-4748-96d9-f1940bc138ec_zpsa98ff213.jpg
Vi spiste frokost derinde på én af cafeerne. Det kan ikke helt anbefales… medmindre man er til friturestegt mad.
I parken løb der blandt andet vilde kaniner rundt, og parken blomstrede så smukt. Der stod iøvrigt mange kvalitetshavemøbler rundt omkring i parken, og Nicolai og jeg snakkede om, at det var lidt vildt at parken kunne være så fin, have lækre havemøbler rundt omkring samt vilde kaniner, uden folk ødelægger eller stjæler det.
 photo c56c64d2-9d03-454e-9660-9cc6ed7caa5b_zpsad38126e.jpg
Tror der må være en vis respekt for denne park. Men parken er også låst om natten, og det har nok også riiimeligt meget at sige. Den var da ikke helt gået herhjemme, vel!? Tænker endda at nogen ville gøre sit for at få fat i kaninerne og mishandle/dræbe dem. Jeps min fantasi fejler intet…
 photo 1f04e035-d7a6-4081-90d4-9d9001d1241f_zps8a89451b.jpgikke det skarpeste billede^
den første dag brugte vi bare på at gå rundt i byen og holdte os nu mest til centrum. Aftensmaden blev på en lille hyggelig italiensk restaurant, som lavede lækre pizzaer, havde aperol ( 😉 ) og andre italienske retter. Vi var bare alle på pizzaer den aften og Aya og Alvin åd og åd. Elsker bare når de kan sidde der og smæske sig i mad, så har vi andre også lidt tid til at nyde vores! Imens vi sad dér kom der en ordentlig byge, som passende var færdig da vi skulle hjemad. Ingen latenight shopping eller en drink på en café med børnene på tur…
 photo h5_zps60fae149.jpgDet blev primært på børnenes principper, selvom de også blev bestukket med diverse sukkersager og pølser (til Alvin), så Nicolai og jeg kunne shoppe lidt. Men det var nu også en fin måde at opleve byen på. Eller vi har slet ikke oplevet den nok, for vi havde jo faktisk kun to hele dage, og gad ikke stresse rundt for at se dét og dét. Men vi kommer helt sikkert tilbage for at opleve mere! Måske uden børn for kunne godt fornemme at der var gang i den…
 photo h6_zps25473d2d.jpgHamburger Dom havde vi bestemt os for, at vi skulle opleve. Vi havde læst her og her at det var et hit for børn, og det var det virkelig også!
 photo h7_zpse797d0d4.jpg
 photo h8_zps284e8d56.jpg
Der er gratis indgang og så betaler man for forlystelserne. Alt imellem 2-4 euro. Det er kæmpe stort og der er mange mad, snack, kaffe og drinksboder/barer. Og bare den skønneste stemning. Følte mig lidt som at være med i afslutningsscenen i Grease ;-)Vi brugte mange timer derinde, og spiste også aftensmad der, og så var vi alle også kvæstede bagefter. Vi var så glade for at vi havde vores Orbit med, hvor søskendebrættet sidder på siden, så det ikke generer for vores gang.
 photo 5dff06a4-86dd-4901-a0e1-f7ccada625e1_zps3f80c4a1.jpg
Flere kiggede også efter den ‘smarte’ vogn. Det var i hvert fald nemt at trave rundt med to børn. Aya kunne bare stille sig derop, hvis hun var træt. Og det var hun i dén grad efter turen i Hamburger Dom!

Dagen efter kørte vi stille og roligt mod Vejle, hvor vi overnattede inden turen gik til Legoland. Det var en skøn minitur! Vi kørte til Hamborg og tog turen igennem fyn og jylland, og var i Hamburg ca. 4 timer efter vi var kørt hjemmefra. Og det var med et længere stop i Kolding. I øvrigt kæmpe storcenter der ligger i Kolding!?

– Sebrina

 

 

5 kommentarer

 • Det er Jyllands største, kan Kolding-beboeren berette 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hvor i parken kan man parkere gratis? Super dejlig Hamborg-guide du har lavet:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej nogle gode tips til Hamburg oplevet med børn😉 Vi sidder pt og kigger på mulighederne for en impulsiv tur næste weekend, og vil klart have dine gode indspark med i planlægningen. Næste gang skulle i sætte tid af til lidt shopping i outlet centret i Neumunster det ligger lige på vejen ca 45 min uden for Hamburg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sebrina Petersen & Nicolai Volf Elken

   Ja jeg har faktisk nævnt over for Nicolai at vi næste gang netop skal forbi outletcentret, for har nu hørt og læst om det flere steder. Vi overvejer faktisk en smuttur til Hamburg til sommer, da det ikke bliver til den store sommerferie for os, men en tur til Hamburg er bare så nemt og noget billigere end en charterferie 😉 Og vi har stadig en del til gode at opleve i Hamburg!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Arla gadgets - de er billige!