Vi photo booth'er (og har også en vinder)

Det bedste sted med dyr

 photo 1_zpsfea44ade.jpgMine forældre har de sidste par år i september haft Aya med i Knuthenborg, men i år nåede de det ikke. Det var de ret ærgerlige over, så da min mor og jeg havde en fridag samme dag i uge 42, tog vi børnene og min niece med i bilen og kørte mod Knuthenborg Safaripark. Ret heldigt, for parken er nu lukket, og åbner så igen i april 2015. Det er nok 20 år siden jeg har været der, og jeg kunne ikke huske så meget fra dengang, så jeg blev virkelig meget positivt overrasket over Knuthenborg. Det kæmpe areal, hvor tæt man kommer på dyrene, den kæmpe legeplads inkl. vandlegeplads og bare imponeret, over hvor smukt og hyggeligt der var dernede. Så forstår ikke vi ikke har været med dernede noget før. Så nu blev min mor og jeg enige om, at det altså skulle være en familietradition at tage derned årligt med madpakker og det hele, og bare bruge en hel dag i Knuthenborg, for det kan man sagtens. Min mor og jeg var jo alene med tre børn, og til tider kunne vi godt have brugt et par ekstra hænder, og vi havde ikke tid nok til at nå ulveparken, så den har vi til gode til næste år.
 photo 02f48604-8e7d-4578-a8d9-8c6e98b9f12e_zpsd3776775.jpg
Vi startede hos æslerne og gederne. Og vi blev først mødt af et meget kælent æsel, som bare lå og havde det ret cool med at ligge og blive nusset. Alvin og Marie var jo helt vilde og løb rundt blandt æslerne, som tydeligvis er vant til at have små rendende om sig 😉 Gederne var ikke lige interesserede i at blive klappet, men dem havde vi jo næsten også lige klappet og kælet i Zoo. Herefter kørte vi ind hos de store næsehorn, giraffer mm., og det var ikke kun børnene der havde optur over det, det havde jeg godt nok også. Jeg kørte bilen, og synes det var ret vildt at være SÅ tæt på de store dyr. Haha jeg var helt betaget… Også selvom jeg jo godt vidste, at det var sådan, så er det bare noget andet at opleve det selv!
 photo 3_zps882129c0.jpgDerefter kørte vi ind på området, hvor kamelerne gik rundt, og hver gang vi kørte rundt derinde skabte de nærmest en kø, fordi de bare stod på vejen og ja… stod.
 photo 50514b33-ade8-4795-8173-c78c30fb1c23_zpsaa05415e.jpg
Her måtte vinduerne godt være rullet ned, og Aya og Marie var ret vilde med, sådan at “gå rundt” i bilen, og stå og se på dyrene ud igennem vinduet. Er de ikke søde? 🙂
Vi fandt derefter nogle bænke, hvor vores medbragte madpakke blev indtaget, og så løb børnene rundt og legede lidt bagefter.
 photo 5_zps9ea7c55a.jpgVi kørte derefter hen til aberne, hvor klapvognene kom frem, så Alvin og Marie kunne få deres middagslur. Her fik vi andre så en god stor is, imens vi så på alle aberne og de mange abeunger.
 photo c8f58d3a-83f6-4bcc-96ed-b71487440b8f_zps96f051a6.jpg
Tjek lige Frk. Skepsis’ blik 😉
 photo e4164181-dbac-47a2-b70b-96b7b444cf2d_zps9686c593.jpg
Det blev også til nogle ture i traktoren, hvor aberne blev fodret.
 photo 9_zpsb6451ec9.jpgDet var iøvrigt helt vildt godt vejr, og jeg tror nærmest resten af Danmark var plaskvåd dén dag, men i Knuthenborg skinnede solen helen dagen! Riiiimelig heldigt…
 photo 5e35fbd1-88d9-4f33-bb04-eeb32c425cf7_zps66e6b390.jpg
Da min niece Marie vågnede var det tid til at girafferne skulle fodres, de havde dog ikke den store trang til at komme tættere på, da de store næsehorn stod i vejen, og de derfor holdt sig lidt væk.
 photo ccec37c3-d39e-4e7f-a85e-abd7c78ded04_zps5f575f49.jpg
Men Aya og Marie sad så fint og lyttede til, hvad den søde dyrepasser havde at fortælle om girafferne, og hun stillede flere spørgsmål, og vores ellers så generte Aya, svarede hende, da hun spurgte hvad girafferne brugte deres “horn” til. Så blev mor her stolt. Hun plejer ellers aldrig sådan at svare højt i et større forum, men hun var helt optaget, så jeg tror hun glemte alt om alle de andre mennesker. Det lyder måske skørt, men jeg bliver så stolt, når hun gør sådan noget, og så endda også kan svare “rigtigt” 😉
Så gik turen ind til tigerne, og sikke én på opleveren vi også fik der. Vi overværede lige en lille parringsseance, og jeg fangede det endda på kameraet! For det var hurtigt overstået skal jeg hilse at sige, haha.
 photo d34701ba-6f95-4ddd-bb5f-1408c55cdd47_zps5a0c5457.jpg  photo 13_zpsc9bffb26.jpgHvis ikke vi også havde planer om at besøge den store legeplads, havde vi taget mange flere runder inde hos tigerne. Sådan et smukt og skræmmende stort dyr altså. Alvin og Marie sad på skift og brølede på bagsædet. De fik i det hele taget ret meget ud af turen, når man tænker på de kun lige er omkring de 1,5 år gamle.
 photo cd9ddb05-750f-45f5-9565-19e43e5c36af_zps25e8f7f6.jpg
Legepladsen er jo kæmpestor, og vi kunne snildt have brugt maaange timer der, men det var også lidt stressende for min mor og jeg, fordi det dels var ved at være ulvetime, men også fordi Alvin og Marie bare løb i hver deres retning, så det var lidt svært at holde styr på alle børnene.
 photo 15_zpsb4b84ed3.jpgSærligt vandlegepladsen lokkede, og den er jo genial på en varm sommerdag! Den nye store vandrutsjebane Congo Splash, var Aya desværre for lille til at måtte prøve, så det var hun lidt skuffet over, men det var hurtigt glemt, da der var en masse andre ting der underholdte hende.
 photo e81eb643-cfe9-452c-8dbe-d8bd847f81ab_zpsa7c388a1.jpg
Det blev et langt indlæg, men måske I kan fornemme, hvor oplevelsesrig dagen var for børnene og ikke mindst de voksne også 😉

Har I været forbi Knuthenborg i år? Er I lige så begejstret som jeg?

– Sebrina

1 kommentar

  • Thania

    Hej 🙂 Hvor mon Ayas fine jakke og bukser er fra? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi photo booth'er (og har også en vinder)