vores historie #3

Det bruger børnene (og forældrene) Viaplay til

 photo 192811c9-d712-40de-bb49-87658f2a511c_zps7392cb4f.jpg
 photo 829bed3c-3d30-4549-ae5f-1a9e4e1b7430_zps74e582be.jpg
 photo 399339d1-d203-416e-82d4-6446355d2aeb_zpsdb6776e2.jpg
Når man læser rundt på diverse (mommy/familie)blogs, så er det tydeligt, at tablets, Ramasjang, Netflix, Viaplay m.fl., har sin betydning i disse familier. Og jeg tror ikke det kun skyldes sponsorerede indlæg og streamteams. Der kan måske hurtigt blive skabt et billede af disse til tider “forbudte” sager fylder (for) meget, og forældrene har travlt med deres egne sociale medier, end at aktivere deres børn selv… Men sandheden er bare, at herhjemme er iPads, Netflix, Viaplay og Ramasjang en del af hverdagen – og weekenderne ligeså, og det gider vi ikke lægge skjul på. For vi har erfaret, at det ikke kun er et (luksus/doven)fænomen som eksisterer hos bloggere. Vi kender endnu ingen børnefamilier, som ikke benytter sig af disse tjenester, og alligevel kan jeg have det lidt stramt med at offentliggøre vores “forbrug”. Hvorfor ved jeg nu ikke helt, for kan tydeligt huske at det var helt i orden at min bror og jeg koblede af til børnetimen, og at vi i weekenderne så tegnefilm eller spillede på vores gameboy. Nej det er mere vellidt at vise billeder af, hvor vi alle sidder samlet rundt om bordet og tegner, laver perlehalskæder mm., for børnene skal jo for pokker stimuleres nonstop – og være kreative og aktive. For de bliver inaktive, overvægtige, mindre kloge, og bare nogle dovne mennesker, hvis de sidder med iPads, ser for meget Ramasjang osv. Den debat kører jo nu og da, og det er da også sundt at reflektere over, hvor meget børnene underholdes af disse tjenester. Vi har dage hvor der bliver sagt nej til iPad, og dage hvor Aya snildt kan sidde og se en hel film bare fordi.. fordi hun er møgtræt, irritabel, har været aktiv hele dagen, eller hvis jeg f.eks. er alene ude med børnene og besøge en veninde midt i ulvetimen, og hvis jeg skal have lov til at kunne se min veninde i øjnene i fem minutter, er to stks iPads en nogenlunde hjælp (hvis dog bare Alvin havde helt styr på at manøvre rundt på sådan en iPad). Ellers har vi faktisk sjældent iPads med os rundt. For det kan netop blive et nemt redskab til at få børnene til at sidde og være stille…også selvom der er andre børn og andet legetøj de kan lege med, og så er iPads måske mere forældrenes behov end børnenes. Det er også vigtigt for os at lære vores børn at de skal kunne sidde stille når vi er ude at spise uden en Ipad eller telefon til hjælp, eller bare kunne socialisere sig med andre mennesker – uden en iPad, og det er da der helt sikkert delte meninger omkring, og det har vi det fint med. Det er bare vores holdning herhjemme 🙂 Indtil videre… haha.

Men en dag som i morgen hvor vi skal til Frederikssund kl. 18 for at hente hundehvalp, der har vi hentet Frost ned fra Viaplay. Det er det geniale ved Viaplay. At man kan downloade filmene ned så det ikke er nødvendigt med WiFi. Så bliver børnene underholdt på den lange køretur, og falder derfor ikke i søvn. Vi har allerede inden vi tager afsted aftalt, at det kun er på vejen op at der kører Frost og så skal iPad’en slukkes på tilbagevejen (hvor børnene så gerne skulle falde i søvn). Hvis ikke de bliver underholdt ville de jo helt sikkert falde i søvn på den længere køretur, og så skal de vækkes igen for at hente hundehvalpen, og så har vi balladen kan I nok se… Aya glæder sig allerede for det er jo dobbelt op på “lykke”. At få lov at se Frost på den lange køretur for at hente en hundehvalp. Børnene falder sgu nok ikke i søvn på vejen hjem, når der er et stks hundehvalp med. Åh det bliver en rigtig god dag for os alle i morgen ❤

For tiden er der virkelig gode Disneyklassikere på Viaplay, og vi har snakket om at Disneysjov på fredag skal erstattes af Mickey fejrer jul i Andeby, og tror Aya er helt med på den idé 😉
 photo 42b482a6-c454-40a3-8504-d34f36e0655d_zps3666cc87.jpg
 photo 5535818c-af77-40a2-a995-3c1df70f4bbe_zps3cfb5f71.jpgHvis I ikke allerede har eller kender til Viaplay, så er det muligt at prøve det af for free i en hel måned. Tjek mere ud her! Det kan godt betale sig at prøve af her i december :-D. Herhjemme har vi den lille tv-pakke og så ellers Netflix og Viaplay, og det fungerer så god til vores behovt. Nicolai er jo særligt glad for sportsdelen på Viaplay, men det er en anden snak!

– Sebrina

Indlægget er lavet i samarbejde med Viaplay

1 kommentar

  • Lena

    Hvis Alvin er en lille pilfinger med Ipaden som vores raket er, så fandt jeg et godt tip hos en anden blogger…. at forenkle adgangen på Ipaden så han ikke kan komme ud af det der er sat på…. Ved ikke om I kender til den funktion? Den har i hvert fald reddet meget “ballade” hos os ;o)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

vores historie #3