de normales historie #20 (vuggestuestart)

Den sidste weekend i 2014

 photo wee_zps39b04e89.jpgI sidste weekend var vi inviteret til hvalpetræf hos den kennel, hvor Nellie er fra. Det var super hyggeligt og et meget smukt vejr, hvor hvalpene gik helt amok i hinandens nærvær. Nellie var heeeelt færdig efter de par timer sammen med søskende, kusiner og fætre 😉 Hun skal iøvrigt også derop og passes når vi skal på skiferie. Det er så dejligt, at det kan lade sig gøre. Hun er jo i den grad i gode hænder og bliver samtidig stimuleret (og opdraget) af de andre hunde.
Ja der er en masse hensyn at tage med sådan en dejlig “sag” i hjemmet, og helt ærligt, vi har ikke fortrudt at vi nu er blevet en hundefamilie. I går fik vi styr på forsikringen og tilmeldt os hvalpetræning… Hold nu kæft vi lyder som nogle freaks..!? Men hun er altså en dejlig og meget dygtig hund, hvis nogen skulle være i tvivl, og vi vil jo gøre det hele så rigtigt 😀 . Og selvom hun da kræver sit, så kan det altså for vores vedkommende ikke sammenlignes med det at få børn. Hun sover f.eks. allerede igennem om natten, spiser kun tre gange i døgnet eksklusiv godbidder og lystrer (for det meste) 😉 photo 97e529d1-0ae0-45cc-9512-c6fcfbced1b4_zps5e3eae28.jpghun sviner dog på niveau med børnene, så det er rart at Alvin gerne hjælper til. Der bliver dagligt støvsuget og indtil videre har vi vasket gulvet tre gange om ugen! Og vi gør os ellers meget i at vænne hende til at få tørret poterne lige så snart hun kommer indenfor. Det er sgu træls, men alligevel imponerende at vi har formået at holde vores hjem nogenlunde rent – trods alt.  photo 6aeb8028-b0f9-4039-be2c-b69b5e37c1a5_zpsbe9fd016.jpgtil noget andet… Aya fik en diskokugle i julegave, og hver dag er der “Saturday Night Fever” på Ayas værelse, hvor hun ruller sine mørklægningsgardiner ned og gerne inviterer gæster til fest. Skønt! Og hyggeligt… photo d1da1028-4433-47f3-949c-c8aa0af19ca5_zps74f3d4fc.jpg photo c9931a8c-fc5f-4151-a1f5-d3a328af19c2_zps7cdec29a.jpgherhjemme fungerer frokosten allerbedst, hvis maden bliver serveret ligesom i vuggeren/børnehaven. Børnene spiser i hvert fald løs uden at sidde og råbe efter remo’en, agurken eller de ristede løg. Rugbrødet bliver som ofte også spist. Ja, det er primært Alvin der ellers kan have problemer med at “styre sig”… og på et tidspunkt bliver man (vi forældre) trætte af de ‘konflikter’, og tyr til det nemmeste. Vi glæder os nok en smule til at aflevere børnene i institution på mandag…  photo weesidstjpg_zps24c8d3a2.jpgsidste weekend var der jo sådan ægte vinter. Ærgerligt at det blev en kort fornøjelse! Vi bor ud til store grønne arealer, og har 200 meter til en hundeindhegning, hvor hundene kan løbe løs. Så der går vi ned med Nellie, også i håb om at møde andre hunde, da det er godt at hun får hilst på mange godsindede hunde i sin hvalpetid. Det er faktisk rart at blive luftet noget mere end vi nok ellers ville have fået gjort, for dels er det hyggeligt med gåturene, men giver også bare et friskt pust, og også en måde for både Nicolai og jeg at koble af på. Jeg glæder mig meget til at kunne løbe med hende, men der skal hun være et år, så der går jo noget tid før det bliver aktuelt. Men er sikker på at hun vil elske det. Nicolai havde hende for første gang med på stranden i torsdags, og det elskede hun!

Der gik lige lovligt meget hund i den hva!? You like? Eller not so much?. Hun er jo bare en del af familien herhjemme… <3

– Sebrina

18 kommentarer

 • Jeg er muligvis farvet af at min 2,5 kg.-hund herhjemme fylder så enormt meget i hverdagen, men jeg synes det er fedt og spændende at høre om jeres oplevelser som hundefamilie. Det har jeg glædet mig til siden I annoncerede at familien blev forøget 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Hvor er du sød Cæcilie, der kommer til at blive en masse Nellie, for hun fylder også en hel del herhjemme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina P

  Jeg er nok også farvet 😉 synes jeres blog var så hyggelig før, men synes den er endnu mere hyggelig at følge nu, efter Nellie er kommet til. Bliv endelig ved!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Dejlit at vide! Vi fortsætter.. kan heller ikke lade vær 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker hundetingen! Nok mest fordi jeg elsker alle de dér væsener med pels, mange ben og store snuder, og er vokset op med enormt mange hunde (og katte… og alle de andre dyr), og nu bor ved en udlejer, hvor den slags er bandlyst. Så bliv endelig ved med Nellie-input!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Øv 🙁 Nu kommer der også snart en baby hos jer, som kommer til at fylde (forventer jeg :-D). Men vi fortsætter med Nellie-input!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg elsker det! Grunden til jeg læser jeres blog, er at den er så dejlig hverdagsagtig, med minimalt af sponsorerede indlæg. Jeg elsker de indlæg I laver om weekenden – det er så hyggeligt og ligetil. Bliv endelig ved med at skrive om hverdagen og hvad I render og laver 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Det er dejligt at “høre”. For det er egentlig også det vi allerhelst vil. Bare skrive om vores ganske almindelige hverdagsliv som en helt almindelig familie. Så 1000 tak for at påminde os om det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Jeg er hundefan, så ingen klager her.
  Jeg vil blot knytte en kommentar til hundepasningen. Jeg synes det er så godt, at I får hende passet i kennel så relativt tidligt i hendes liv.
  Vi fik også min hund passet omkring de fem måneder, og der har aldrig været problemer/traumer med at få ham passet i pension siden. Jeg er helt sikker på, at det er fordi han prøvede det tidligt! Det er bare rart at aflevere dem i pasning uden at de piber højlydt og er utrygge 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Ja vi håber at det kommer til at gå godt, og at hun vil med os hjem igen (ja, jeg frygter jo lidt at hun hellere vil blive hos kennelen- gisp!). Men der vil jo være ferier osv., hvor hun skal passes, og der er det rart, at hun kan komme et sted hvor hun er glad for at være, og hvor vi er trygge ved at aflevere hende. For på dét punkt, er det jo nærmest som at have et barn. Vi vil jo ikke aflevere hende til hvem som helst, og får også en smule knuder i maven over at skulle efterlade hende i en hel uge! Men det er dejligt at jeres hund ikke har fet traumer af at blive passet som hvalp, så 1000 tak for lige at berolige mig lidt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Knytter lige en kommentar her 😀
   Da jeg kun havde haft min hvalp i fire uger, skulle jeg på ferie i fem dage. Jeg har fra starten haft en aftale med min mor og hendes kæreste om, at de gerne ville træde til så meget som muligt, så hun skulle bare derned på ferie. Jeg tænkte præcis det samme som du, Sebrina: Hvad nu hvis hun ikke ville med hjem igen!? Da jeg så fem dage senere blev hentet ved toget, havde min mor taget hunden med, og til min store sorg var hun slet ikke begejstret for at se mig (og jeg som ellers sådan havde savnet hende). Hun fulgte min mor overalt da vi kom hjem, og viste ikke den store interesse for mig. Efter cirka to timer, var det som om det pludseligt gik op for hende, at det jo var mig, og med ét, midt i at hun lå og puttede hos mig, kom begejstringen og “genkendelsesglæden”. Så var jeg jo glad og lettet igen, og derefter var det igen mig der var den bedste 😉 Hvis den ikke vil med hjem, er det kun et godt tegn, for så betyder det, at den har haft det godt. Når først den genkender jer, vil den uden tvivl være lykkelig for at I kom efter den 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Åh tak Cæcilie! Altså for lige at få det sidste af historien med! 🙂 Og god pointe; at hvis hun ikke bliver ellevild for at skulle med hjem, er det et tegn på at hun har haft det godt. Det vil jeg huske! Mine forældre har allerede passet Nellie, men de skal med på skiferien, så de kan jo ikke have hende. Kommer iøvrigt til at savne hende helt vildt, for har jo ikke været så længe væk fra hende før. Hvor lang tid gik der iøvrigt før at din hund var alene hjemme sådan en dag (tænker 8 timer?). Vi regner nemlig med at Nellie skal være det på torsdag, hvor vi begge skal på arbejde i dagstiden. Vi har jo ellers været priviligerede at kunne være hjemme på skift, haft fridage, og ellers er hun blevet passet. Det længste hun har været alene er 5 timer (i går), og det gik rigtig fint…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg ville elske hvis Emmy kunne komme et sted hen med andre hunde, når hun skulle passes, så der er jeg lidt misundelig på at I har den mulighed til Nellie 😉

   Hmm.. Nu fik jeg hende jo lige op til sommerferien, hvor jeg er så heldig at have et job, hvor jeg har fri hele juli. Så selvom jeg øvede alene hjemme-træning med hende i sommerferien, så var det ikke før august hun var hjemme i mere end fem timer selv (hun er fra slut marts, så der var hun cirka fem måneder). Min erfaring er, at om hun er alene 5-6 timer eller 7-8 timer, det gør ikke den store forskel, hun sover faktisk bare. Så hvis Nellie er vant til at være alene cirka fem timer nu, uden problemer og uden at være stresset når hun er alene, så tror jeg ikke I mærker den store forskel når hun skal være alene i otte timer. Nu er jeg jo studerende med studiejob ved siden af, så det er faktisk sjældent jeg er væk mere end seks-syv timer. Jeg kan dog godt regne med en aktiv hund når jeg kommer hjem, for der har hun jo sovet hele dagen, og så skal hun aktiveres og have opmærksomhed 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Ja vi synes også det er fantastisk at hun kan blive passet der. Det er virkelig skønt at det er en mulighed. Ja vi bemærkede godt at hun var fuld af energi i aftes, hvor hun jo ellers er træt (hun sover samtidig med børnene!), så det blev til en gåtur og leg inden hun var træt 😉 Men det passer fint med at hun vil være fuld af energi når vi kommer hjem. Så kan hun komme ud at gå og lege med børnene imens vi laver mad 😉 Ved egentlig ikke hvorfor det her kommentarfelt bliver så smalt… men lidt irriterende. Nå, det var noget andet, som jeg lige må få styr på, hehe. Rigtig god dag til dig, og tak for dine kommentarer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vicky Anne

  Vi er selv en hunde familie, min er dog 5 år. Men er en et ekstra familie medlem, som vi alle elsker. Så kom bare med Nellie, som nu er en del af jer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Ja det er vildt som man knytter sig til dem. Tanken om at hun (om maaaaaange år) en dag ikke skal være her mere, kan jeg næsten ikke bære. Jeg voksede selv op med en hund vi fik da jeg var 5 år gammel, og levede til jeg var 20 år. Jeg var SÅ ked af det da jeg skulle sige farvel til ham. Han havde jo været en kæmpe del af mit liv i 15 år.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dyr fylder bare i hverdagen – i tankegang og i det praktiske. Da jeg havde katte, var de som mine børn (jeg har ikke børn), og jeg vile allerhelst være ved deres side, når de havde været ved dyrlægen og blive opereret (steriliseres og øremærkes – eller byld efter slåskamp med anden kat, som mine så havde tabt), og jeg holdt øje med, om de spiste og drak som normalt, osv. 🙂

  Og en helt anden ting. Pyt med, hvilke indlæg der tiltrækker læsere. Når det fylder hos Jer, fylder det naturligvis også bloggen, og mon ikke der også udveksles gode råd og idéer omkring hundeopdragelse eller andet ved hundeindlæggene? 🙂

  Jeg har netop udgivet et blogindlæg om støjdæmpning (jeg er særligt sensitiv), og hvis folk ikke kan lide dette, er der ikke så meget at gøre ved det. Det fylder i min hverdag, og jeg har i to uger sovet skønt pga. mit fund af ørepropper som i den grad dæmper lyd, OG som ikke trykbelaster nervebanerne i ørene, så jeg ikke kan holde det ud, så mit indlæg er skrevet ud fra begestring, præcis som Jeres indlæg om hverdagen med hvalp. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Åh ja man knytter sig jo bare til dem. Første gang Nellie hikkede, var jeg nærmest ved at gå i panik 😀

   Hvor er det dejligt at du har fundet nogle gode ørepropper. Dem må jeg selv have fat i. Når jeg har haft nattevagter sover jeg ikke godt, selvom det har hjulpet MEGET at vi har mørklægningsgardin og mørke vægge i soveværelset, og de få gange jeg har sovet med ørepropper har det hjulpet, men det er ikke så rart at have dem i ørerne. Så må prøve dem fra apoteket!
   Vil læse mere på din blog, da jeg er ret nysgerrig på særlige sensitive.
   – Sebrina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

de normales historie #20 (vuggestuestart)