vi sælger vores Københavnerlampe

en weekend uden planer og lidt om skæve arbejdstider

 photo 1_zps0ikuwfkc.jpg
bedsteveninden overnattede fredag til lørdag, og de to tøser formår at skabe godt humør og leger bare så godt sammen. Det blev lige krydret med fredagsguf og Disney Sjov, som Alvin også var med til i fredags. Ellers plejer han faktisk at blive puttet inden. Om morgenen kom Claras forældre med morgenmad kl. 8, og så sad vi og hyggede i et par timer. Det er verdensklasse at have dem boende 50 meter fra os! 
 photo 2_zpssz585kmb.jpg
efterfølgende kunne Nicolai og jeg tulle stille rundt til Mads & Monopolet imens børnene fik sig et langt bad.
 photo 92c6e835-9a4f-46d1-9054-01aa23cc6713_zpshtxqwamr.jpg
og jeg fik lige lidt optur over at vi har fået lidt mere grønt i hjemmet 🙂
 photo 5_zpsrk5yuamt.jpg
lørdag eftermiddag tog vi ned til Farmor og Jan og spiste lidt kage og fastelavnsboller og så på Farmors ben, som nu er i gips efter et stort brud i anklen. Det har vi efterfølgende snakket en del om. Sådan med at være på hospitalet, blive opereret, gå med krykker osv. osv. Lige et taleemne for en 4,5 årig! Og så var det jo håndboldlørdag, og jeg kunne gå en dejlig tur med Nellie. Om aftenen drak vi lidt drinks i sofaen og heppede på den rigtige sang til Melodunten.
 photo 3_zpsjsfqncln.jpg
søndag var der heller ikke planer, andet end et smut på Ro’s torv for at få anskaffet lidt til fastelavnskostumerne og det ugentlige indkøb i Rema. Så der blev igen leget og hygget på gulvet
 photo 9_zps5pzbtvjz.jpg
nydt nye køb af henholdsvis sej dragt og sommerfuglevinger til 20 kroner i tigeren!
 photo 6_zpsxdeylztu.jpg
Alvin hjalp Nicolai med aftensmaden og så var det godnat for de mindste og Arvingerne for de største. Udover dét fik vi ryddet lidt ud i skabene og skuret, og det er så tilfredsstillende at gå i seng i et lidt mere ryddet hjem med følelsen af at have nået rigtig meget uden det er gået udover leg og nærvær med børnene. Sådanne weekender ER de bedste. Det tror jeg de er for de fleste børnefamilier. Ikke sandt?

SÅ kører vi for fuld hammer igen. Denne uge er for mit vedkommende mest dedikeret til arbejde, og derfor var det så mega rart at vi havde en weekend uden planer til ligesom at “lade lidt op”. I morgen har jeg en fridag med børnene som jeg glæder mig til, hvor vi lige får styr på fastelavnskostumerne, og ellers får hygget. Jeg skal nemlig arbejde fredag aften, og har 12-timersvagter lørdag og søndag og en aftenvagt mandag. Derfor er det fire dage, hvor jeg ikke rigtigt får set børnene, da de naturligvis sover når jeg kommer hjem. Det stikker lidt, det gør det altså. Og derfor gælder det også om at udnytte fridagene med børnene, og så regner jeg også med at aflevere dem sent mandag morgen, for at få lidt tid med dem, selvom jeg nok er lidt baldret efter arbejdsweekenden. Flere læsere spørger ofte ind til dét at arbejde på skæve tidspunkter, som de fleste sygeplejersker nu engang gør. Er det hårdt? Ja det er det. Men de fridage jeg har i hverdagene, og flere timer for mig selv om dagen inden en aftenvagt er virkelig også guld værd, og indtil videre opvejer det de skæve og til tider hårde vagter, og jeg er god til at udnytte tiden. Få trænet, ryddet op, gjort rent, vasket tøj osv, ja eller bare stene og blogge. Nattevagter er ikke min stærke side, men det er blevet meget bedre efter vores soveværelse er blevet mørkt, og jeg har for det meste max to nattevagter i træk. Så vil jeg hellere have dem med kortere interval, da min krop så hurtigere kommer tilbage i en “normal” rytme, og jeg ikke i ugen op til går og bliver i lidt dårligt humør og får lidt ondt af mig selv. Og jeg får så tiden med børnene, da de jo er i institution imens jeg sover. Nellie bliver for det meste “passet” på mit fars arbejde når jeg sover efter nattevagt, da det er det rene tortur at have hende hjemme efter en nattevagt. Jeg vågner ved det mindste og hvis hun vimser rundt vågner jeg. Og det gør hun, selvom hun også sover, og skal også lukkes ud og ind, og vil også rigtig gerne lege. Og det går ikke. På sigt skal hun og jeg dog lære at være hjemme sammen efter en nattevagt, men så længe hun er rigtig glad for at blive passet på morfars arbejde, og morfar er meget glad for dette, så er det sådan det kører. Jeg er ikke så god til at få sovet efter en nattevagt. Får ofte max 6 timers afbrudt søvn efter en nattevagt, og det er ikke optimalt og no wonder at min lunte bare liiiige er det kortere end normalt når jeg har mine nattevagter. Vi sover ikke på arbejdet, eller nogle gange kan vi få 30 minutter, så når jeg lægger mig på puden kl. 7.45 falder jeg i søvn med det samme, men kan så vågne flere gange og tro at jeg har sovet nok, selvom jeg kun har sovet 1,5 time! Det er hamrende irriterende… Nicolai tager en ekstra tørn herhjemme sådanne dage, og selvom jeg virkelig prøver at anstrenge mig og drikke en ekstra kop kaffe, så er jeg ikke den bedste mor eller kæreste når jeg har nattevagter. Efter den sidste nattevagt står jeg ofte op kl. 12, så jeg er træt og kan sove til normal tid igen om aftenen, og derfor hurtigt tilbage i “normal” rytme igen. Selvom 4 timers søvn på skæve tidspunkter ikke er noget min 28-årige (snart 29-årige krop) mestrer på samme vis som tidligere. Men det går, og jeg er blevet bedre til at cope (bare for at være moderne) mine nattevagter. Nok også fordi jeg har nogle gode vagter og fantatiske kollegaer, og er pisseglad for mit arbejde! Weekendarbejde bliver nok aldrig the shit. Mads og Monopolet, uglet hår, nybagte boller og familien vil altid være at foretrække. Eller fødselsdage, arrangementer og hvad weekender nu ellers byder på. Men samtidig vil jeg heller ikke arbejde i et ambulatorium, hvor jeg kunne vinke farvel til aften, natte- og weekendarbejde. Men en dag kommer det da nok på ønskelisten. Sikkert når børnene går i skole og jeg derfor ikke kan bruge mine hverdagsfridage med dem. Lønnen som sygeplejerske er jo heller ikke derfor man vælger at blive sygeplejerske, og hvis jeg ikke havde mine aften- natte, helligdage og weekendvagter skulle vi også nøjes med min grundløn på under 21.000 før skat for de 32 timer om ugen jeg er ansat. Det rykker ikke så meget. Så skulle da der virkelig nogle sponsaftaler og affiliatekøb igang her på bloggen, haha 😀 Men i bund og grund trives jeg og familien rigtig fint med mit arbejde og de skæve arbejdstider, da vi får nogle hverdagsfri, som mange andre ikke har i samme omfang, og jeg tror også at mine skæve arbejdstider skaber en god kontrast til vores ellers ret så strukturerede hverdag. Giver det mening?

Og hvis du har læst hele dette indlæg så big high five herfra!

– Sebrina

 

2 kommentarer

 • Caroline

  I er fandme bare sådan en dejlig (og perfekt) familie!!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hyggeligt indlæg med gode tanker om familie- og sygeplejerske livet.
  Noget af det jeg grurer for, når der engang kommer børn på tapetet.
  Lige nu nyder jeg, at komme hjem fra nattevagt og putte med vores hund Wilma.
  Det sidste år (hun er 2 år) har hun sovet i ét
  Væk med mig, efter nattevagter. Dvs 6 timer og så
  En god gå-tur. Så hyggeligt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

vi sælger vores Københavnerlampe