lidt at lune sig på - Fuerteventura

“Alle hunde er søde – vælg med omtanke”

 photo nel_zpsziketblh.jpg
SPONSORERET INDLÆG

De af jer der har fulgt med i længere tid er klar over, at Nellie ikke tilfældigt lige havnede hos os. Vi havde længe vidst, at vi gerne ville have hund, og det er lige før at hun har været mere planlagt end Aya og Alvin var ;-). For i mange år har vi begge vidst at vi gerne ville have en hund, men vi ønskede ikke at have en hund imens vi boede i lejlighed. Vi var begge af den holdning at vi skulle have lidt mere plads og også mulighed for at kunne lukke hunden ud i en lille have. Samtidig skulle overskuddet også være til at få en hvalp i huset, da det jo kræver noget med sådan en sag i hjemmet.

Vores første overvejelse gik på at vi ikke følte at vi havde så meget tid til en hund i realiteten, men samtidig havde vi jo begge en stor lyst til at få en i familien. Så med tanke på, at vi ikke skulle have en hund der “krævede” så meget, så kiggede vi efter en lidt sløv hund :). Da vi boede i Valby havde vi et lille crush på en engelsk bulldog, som trofast sad udenfor den lokale bodega hver anden dag og ventede imens den så utroligt nonchalant ud. Vi kiggede længe på priser, og hvor vi kunne købe en.  Men da det så først blev rigtig aktuelt efter Alvin var blevet ca. 1 år, blev vi mere konkrete og udfordrede hinanden lidt mere på, hvordan denne hund skulle blive en del af vores hverdag. Og så prøvede vi at vende den lidt om, og spurgte hinanden om vi ikke kunne integrere hunden ind i vores interesser og liv med børn, sport og motion.

Der brugte jeg (Nicolai) en del tid på forskellige hundeguides, for at finde en aktiv hund og jeg gik i første omgang efter en Border Collie. Så søgte jeg rundt i hyrdehunderacen, og faldt tilfældigt over Nellies race, en Australian Shepherd. Jeg bliver ærligt først betaget af deres utroligt forskellige udtryk, farver og lidt bamsede udtryk. De kommer jo i stort set alle farver, med og uden hale osv.. Det tiltalte os begge da jeg præsenterede racen for Sebrina, og vi aftalte at vores hund skulle være med til at holde os i gang og sørge for at vi kom ud at løbe, gå ture og træne. Altså at bruge racens egne interesser i tråd med vores egne, så den blev en naturlig del af os og vores familie. Vi fandt så hurtigt to forskellige kenneler, én i jylland og én på sjælland. Så det var nemt at beslutte at det blev den på sjælland vi tog kontakt til.

For at være sikre på, at det nu også var den rigtige race, var vi oppe for at besøge kennelen og hundene deroppe. Faktisk inden vi overhovedet vidste om der var hvalpe på vej. Der blev vi mødt af et par hunde af Australian Shepherd racen, og var der i en god halv time med Aya og Alvin for at se, hvordan de også reagerede på børnene og omvendt hvordan børnene reagerede på hundene. Vi var ret hurtigt solgte, især efter at jeg fik en lille skødehund undervejs deroppe. En Australian Shepherd er alligevel en lidt stor hund, men den her mente altså sagtens at den kunne kravle op i mit skød for at få opmærksomheden fra de andre :). Vi fik en god snak med Britt som ejer kennelen, og fandt ud af at lige dén race ville passe perfekt ind i vores familie. Så vi blev skrevet op til en hvalp. Det var ret vildt, og en lang ventetid til vi rent faktisk fik vores Nellie. Samtidig gik Britt meget op i at det skulle være en hvalp der passede ind i vores familie, så vi fik ikke mulighed for at vælge imellem flere hvalpe. Britt havde spottet at det skulle være Nellie, hvis det skulle være. Og fra start har det bare været enormt trygt at købe hund på den måde.

 photo nellie - 1 2_zpsqlhpkduu.jpgHvalpebesøg 
 photo nellie - 1 1_zps4khsu0xm.jpg Sebrina helt solgt
 photo nellie - 1 3_zpsvhm5nls1.jpg
Nellie lige ankommet til sit nye hjem. hun gled rundt på vores gulv, så hun var ikke meget for at gå rundt i starten

Vi tænker at vi nok har nogle læsere, som måske sidder med samme overvejelser om anskaffelse af hund, som vi havde og Dansk Kennel Klub har fået et nyt og meget brugervenligt site,  www.købhund.dk, som kan vejlede danskerne til at finde den hund, som passer bedst til dem. Her er det muligt at søge efter forskellige kriterier som hvilken størrelse man kigger efter, om den skal være særlig god til børn, om det er en aktiv hund osv.
 photo 18647f5a-0d9f-45ce-93a5-d273b6eb992b_zpsg24yid25.png
og i morgen d. 14. oktober kan du faktisk møde Dansk Kennel Klub og en masse hvalpe på Hovedbanegården i København (Nellie er inviteret 😉 ) Her er det muligt at hilse på en masse søde og forskellige hvalpe, og måske komme nærmere, hvilken type hund der passer hjemme hos dig/din familie!?

Ellers vil vi gerne slå et slag for facebooksiden “Et liv med hund”, hvor man kan få gode råd til at skabe et godt liv med sin hund.

-Nicolai

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

lidt at lune sig på - Fuerteventura