Alvin har sagt farvel til sine sutter

en status på livet lige her og nu

Vi havde jo gang i den kalender i december, og nu er det jo bare sådan at det er ved at være lang tid siden at det var december, og vi mangler stadigvæk nogle indlæg, men hey, i kan jo evt. læse kapitlerne fra sidste år.

Det har været lidt svært at bruge tid på bloggen de sidste mange måneder, eller nej, har faktisk brugt lige så meget tid som vanligt, men vores mac var blevet for gammel og langsom og dét at uploade billeder og udgive indlæg var ikke bare lige sådan ligetil. Så det har taget over dobbelt så lang tid at blogge, og da vi begge oveni har skiftet arbejde (Nicolai er dog stadig i samme virksomhed, bare i en anden stilling), det har været jul, tætte mennesker omkring os har været alvorligt syge, ferie, manglet en bil, bryllupsplanlægning, og ja, kunne blive ved, så er det jo gået udover denormale.dk. Og hvor har det irriteret mig! Jeg har ingen intentioner om at der skal være gang i bloggen hver dag, men jeg kan virkelig godt lide at sidde og nørde med den og mange forskellige slags indlæg. For det er da en rodet blog vi har os her, men det er sådan vi kan lide den. Eller mest mig. Det kan synes at Nicolai ikke er så meget med, men tro mig – det er han. Han skriver bare ikke så mange indlæg selv, men har mange ideer, kontakter osv., så bloggen er vores og vi bruger den som en slags dagbog, og bruger den til at vise lidt om vores helt almindelige familieliv.

Nu har jeg fået mig en ny computer. En ret fancy Dell, hvor der er touchskærm og alt muligt, og jeg er ganske overrasket over hvor godt den og jeg spiller sammen. Og meget glad for at vi ikke skulle kaste penge efter en ny mac, for de penge skal bruges på brylluppet. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så kommer det bryllup til at koste en del, og vi har ikke en kæmpe opsparing at hive pengene ud fra, så det er penge vi skal spare sammen, og det gør vi gerne. Ingen brok skal lyde herfra, for det er helt fantastisk at planlægge vores livs fest for de mennesker vi holder allermest af.

Nå men min nye Dell betyder også, at det kribler lidt i fingrene og vi har ret meget på hjerte, og ved ikke hvor jeg skal starte, så nu får i en hurtig status på, hvordan tingene ser ud lige her og nu herhjemme hos os

 • lige pt sumper vi til Danmarks Indsamling. Vi er begge ret flade. Jeg har været på arbejde i dag, og derefter blev jeg hentet af børn og Nicolai hvor vi tog et hurtigt smut på Fisketorvet for at få købt diverse gaver til nye familiemedlemmer i samt til en fødselsdag i morgen. Det vrimlede med alt for mange mennesker derude. Men hvor har Fisketorvet dog oppet sig hvad angår butikker og spisesteder. Så har vi drukket lidt hvidvin, som åbenbart har givet mig hovedpine. Nicolai er halvsløj, og har været det i et par dage. Så den hedder snart godnat herfra
 • Alvin er suttefri. Det var nemt. Der er sket meget med ham. Han er stædig som bare fanden, og har blå mærker og rifter fordi han gav den gas som Spiderman til fastelavn i går. Han forvandler sig decideret til Spiderman når han får den dragt på. Nå, men han er som en 2,5 årige dreng nu engang nok er. Fuld af liv og grænser der skal prøves af. Og så er han kærlig og har i dag sagt store ord som “Alvin har savnet dig mor” imens han nussede mit hår og kiggede helt forelsket på mig. Det er fantastisk at vide at vi forældre stadigvæk er toppen. Så meget kærlighed at det ikke kan beskrives. Lige nu og her vågnede han lige i søvne for at få vand, og kunne berette til Nicolai; “Mælk kommer fra koen, og koen siger muh”, og så sov han videre. Han er så skøn altså.
 • Aya har en rokketand. Hun skriver bogstaver og tal og kan blive helt opslugt af X-factor. Og det værste vi kan byde hende i øjeblikket er bukser eller leggins som sidder lidt løst ved lysken/skridtet. Hun kan gå helt i selvsving, og vi troede ellers vi var ovre den periode. Det kan tage pusten helt fra mig, når vi ellers har haft en rigtig hyggelig morgen og hun så går i det mode, hvor der enten lige er en lille tot hår der ikke sidder som det skal, eller ja, noget tøj der driller. Hun siger iøvrigt “greller” i stedet for driller, og “grange” i stedet for drenge. Hun kan ikke udtale dr-ord korrekt, og vi ved ikke om vi skal gøre så meget ved det, eller om det ligesom er meget normalt eller hvordan. Må hellere huske at få spurgt om det i børnehaven. Hun er faktisk blevet en ret stor pige, og her til aften var hun med ude på aftenturen med Nellie. Det er lige præcis de ture jeg særligt har glædet mig til, og blandt andet også var én af grundene til at vi ville have hund. De der gåture, hvor man bare går og snakker om løst og fast og får noget frisk luft. Det er skønt og så nemt.
 • Så er der parforholdet. Forleden aften fik vi en god snak om hvordan vi skal prioritere parforholdet, for det har altså været lidt en udfordring for os at Nicolai har været en del mere væk med sit arbejde end hidtil + at jeg også de fleste dage først har fri kl. 18. Mine arbejdstider bliver dog ændret, men vi kan ikke komme uden om, at Nicolai skal bruge flere aftener og dage ude. Og det er lidt svært. vi har altid og er det stadigvæk gode til at snakke om tingene og selv komme med løsninger og ideer til, hvordan vi kan løse diverse problemer, så vi er optimistiske og prioriterer hinanden højt og minder hinanden om at nu skal telefonen lægges væk. For den kan virkelig være en tids- og opmærksomhedsrøver og pludselig kan vi have siddet i en time og kigget på facebook og instagram, og så er der lige noget vasketøj der skal fikses, og så skal vi i seng, og så fik vi ikke lige snakket så meget sammen. Det er ikke godt for os.

og nu bliver det her indlæg alt for langt, og der er meget mere der sker i vores liv, men i ved jo godt at vi planlægger bryllup, og dét glæder vi os meget til. Så har vi endelig fået en nr. 2 bil igen, og det gør også vores liv lidt lettere. Jeg fylder snart 30 år, og vil gerne få arrangeret noget med mine veninder, men det er lidt svært at finde tid i kalenderen. Men de dirty thirty skal da fejres! Men ikke med stor fest og sådan. Men god bytur tænker jeg.

Motion er mest på hjemmebasis i øjeblikket og det kunne godt blive lidt bedre. Men det kommer. Jeg faldt og slog mig ret meget i mandags, så mit højre knæ har gjort helt vildt ondt, og det er bare hævelsen der driller, men jeg havde ellers i planerne at skulle igang på hold igen her efter skiferien, men det har jeg ikke lige kunne overskue med det knæ. Jeg tager revanche i næste uge. Nicolai har også kun haft tid til at træne på hjemmebasis, så vi trænger begge til at komme afsted og svede lidt.

Jeg tror bare jeg vil slutte nu. Vi blogges ved, var vel egentlig bare det jeg ville sige 😉

-Sebrina 

4 kommentarer

 • Mille

  Ang. Ayas udtale, så få evt tjekket hendes øre/hørelse – som barn kunne jeg heller ikke udtale de ord samt ord som startede på s – for mit vedkommende hjalp det at få lagt dræn 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sebrina Petersen & Nicolai Volf Elken

   Hun har allerede dræn og bliver derfor også fulgt af en dygtig ørelæge. Nicolai gik selv til talepædagog som lille, så måske det er noget der ligesom er gået igen til Aya. Vi er bare begyndt at tænke på, at det nok er ved at være tid til at “gøre noget ved det, nu hvor hun skal til at starte i skolen og sådan.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Hej Sebrina og Nicolai!
  Jeg er talepædagog, så måske jeg kan hjælpe lidt;) Umiddelbart er der ingen grund til bekymring. Især hvis det kun er dr-lyden hun har problemer med. Er der kun drenge og drille hun siger forkert? Eller er det også drikke fx?

  Jeg vil foreslå jer at lave tydelig recasting – dvs, at I gentager det hun har sagt som et spørgsmål, hvor i artikulerer det ord hun udtaler forkert tydeligt og med lidt tryk på. I kan lave små historie, som I fortæller for hende, om de dumme drenge der driller de søde piger fx.

  Mvh Thea

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Lige præcis det med parforholdet syntes jeg er enormt interessant – min kæreste og jeg står nemlig i samme situation, nemlig at vi gerne vil prioritere vores parforhold, men så kommer hverdagen, og blandt aftensmad, indkøb og vasketøj så glemmer vi det lidt.. Måske i kunne skrive et mere uddybende indlæg om det?
  Og TAK for en rigtig hyggelig blog – elsker at det er så hverdagsagtigt, virkelig noget man kan relatere sig til! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alvin har sagt farvel til sine sutter