Vise ord fra Aya #12

endnu en madplan – hvor vi spiste ude hele to dage

Indeholder reklame for Knorr

uge19

Mandag: Boller i karry. Det er nok den ret der går igen og igen på vores madplaner. Blandt børnenes favoritter, og en ret der er hurtig og nem at lave. Vi bruger en medister til at lave kødbollerne – det kan i se i filmen her. Sovsen bliver lavet ved at et hakket løg steges i margarine og karry, og derefter tilføjes mel, og så laver vi opbagt sovs på den måde. Vi kommer revet æble i sovsen. Det er iøvrigt en god måde at overbevise børnene om, at “nej, det er ikke løg – det er revet æble”. Og kodeordet er madraskarry.

Tirsdag: Boller i karry. Det er også derfor at det er så fedt med den ret. Der er mad til to dage! Vi blander ikke kødbollerne i sovsen, da jeg er bange for at det gør sovsen “sur” (?). Ofte er der råkost til boller i karry. Også så nemt og børnevenligt.

Onsdag: Spiste børnene hos mormor og morfar, for mor og far var på Mash og spise bøffer, fritter og bearnaise. Det var en af Nicolais samarbejdspartnere der havde inviteret, og det var første gang at jeg var med til sådan en “forretningsmiddag”. Der var heldigvis ikke noget fancy pancy over det (oh yes, jeg har en masse fordomme), og vi havde en super hyggelig aften. Det gør jeg gerne igen 🙂

Torsdag: Var vi ude igen! Denne gang i blogøjemed. Knorr havde inviteret os med til et event, hvor de præsenterede deres nye verdensretter for 2. Og selvom retterne som sådan ikke henvender sig til børnefamilier var Aya og Alvin velkomne, hvilket vi var glade for, da vi synes det ville blive for meget, hvis de skulle passes endnu en dag. Og det var helt nede på jorden, og vi fik smagt på de forskellige verdensretter, hvor en kok så havde givet sit præg til retterne. Super lækkert og inspirerende, og selvom maden var krydret, spiste begge børn godt af maden. Vi fik goodiebags med hjem med flere af retterne og friske krydderurter, som allerede er blevet plantet i haven 😀

Fredag: Svinemørbrad, karameliseret rødløg og BBQ fritter. Fik ikke taget billeder af maden, da jeg kom hjem senere pga. arbejde og bare gik direkte i kast med at spise den tallerken Nicolai havde gemt til mig. Men opskriften er stærkt inspireret herfra

Lørdag: Fiskefrikadeller, kartofler og persillesovs. Og naturligvis remo til fiskedunserne.

Søndag: Brugte vi allerede den ene af Knorrs verdensretter. Nemlig mexicansk enchiladas. Vi lavede det med kylling og åbnede faktisk også en dåse tun. Vi serverede couscous til, så selvom pakken kun er tiltænkt to personer, var der mad til hele familien. Super nemt og børnene elsker sådan noget mad, hvor de selv kan tage for sig af salat, ‘pandekager, kød og forkellig slags dressing. Det tog ingen tid at forberede, og vi sad længe ved bordet, og Nicolai og jeg fik drukket en hel flaske rødvin til. Jeg som ikke drikker rødvin, men det var altså en af de sjældne der glider ned, og vi fik da en god rødvinssuser. Så det blev sådan et hyggeligt måltid – helt perfekt når vi nu havde en fridag om mandagen 🙂

-Sebrina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vise ord fra Aya #12