Lige nu #11

#normaltbryllup – vores nye efternavne

dsc_0496

Hvad der sjovt nok ikke fyldte så meget i forhold til brylluppet, var de der efternavne. Jeg tror ligesom vi tog stilling dengang Aya fik sit navn. Aya Nora Elken. Vi begge syntes (naturligvis) at det er et meget smukt navn som helhed, og egentlig også adskilt. Det vil sige Nicolais efternavn. Alvin Birk Elken – det klinger også så fint, og på én eller anden måde synes vi, at deres navne er fine symmetriske. Jeg havde dog lige lidt betænkeligheder ved Alvins navn, da hans initialer så er ABE…. det er sådan noget man bemærker, når man er sygeplejerske ;-).

Nå, men jeg har dog altid vidst og sagt, at jeg faktisk ikke ville af med mit Petersen uanset om vi blev gift eller ej, men at det var helt fint at børnene ikke fik mit efternavn, da jeg synes at Elken er et specielt efternavn, så det har aldrig været til diskusssion, at vores børn fik det efternavn. Jeg er selv vokset op med en mor der hedder Petersen og en far der hedder Nielsen, og alligevel har ingen været i tvivl om, hvem der var min far, og jeg har aldrig haft et ønske om at skulle have begge mine forældres efternavne. Mine forældre er iøvrigt stadig sammen, men kun forlovede, haha.

“Men der er jo ikke noget særligt ved Petersen?” har jeg hørt tonsvis af gange… Og det er noget pjat. For jeg kan love for, at der er noget særligt ved Petersen 😀 Jeg er vokset op med min familie omkring mig. I samme by boede min min mormor, morfar, mostre og mine fætre. Altså min mors side af familien. “Familien Petersen” tillagde vi børn i hvert fald ret meget – og gør det stadigvæk. Jeg bliver kaldt “P” af min storebror og fætre, og også af min far af og til. Alle personer som betyder helt vildt meget for mig. Og det er sjovt, når jeg nu har et navn, som der alligevel ikke er så mange der hedder.

Så jeg havde faktisk bare tænkt, at jeg altid bare skulle hedde Petersen, men da det så blev aktuelt at vi skulle giftes, så ville jeg gerne tage Elken til mig, så jeg alligevel hedder det samme som børnene, også selvom det ikke klinger særligt godt med Sebrina Petersen Elken.

Da vi så nogle uger forinden skulle udfylde den der vielsesattest, så foreslår Nicolai, at han tager Petersen til sig på den måde, at det på skrift ville stå P. Elken. Altså Nicolai P. Elken. Det havde jeg ikke selv tænkt over, og jeg blev ret overrasket og rørt over, at han ville det. Også fordi han så sløjfede sit “Volf, som også er et flot efternavn. “P” bliver jeg jo kaldt af mange og familien Petersen har bare en særlig stolthed, og nu blev han officielt en del af den skøre “klan”. Ligesom Nicolai bliver kaldt “Elken” af mange – ikke blot til håndbold, men også af arbejdskolleger osv. Så på den måde har vi taget hinandens kælenavne til sig. Så fra at gå fra til egentlig ikke have den store betydning med de efternavne, har det fået ret meget betydning! Så nu hedder vi jo begge faktisk Petersen Elken og vores børn blot Elken. Og lige nu gør vi ikke mere ved det, men det kan godt være, at de så også får et Petersen i deres efternavn. Om ikke andet kan det være det bliver deres eget ønske, når de opdager hvor optur deres mor er :-D.

-Sebrina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lige nu #11