jeg skal bare holde varmen uden at være sort altid

mit nye arbejde på fertilitetsklinik

thumbnail_img_6481

Jeg teasede jo lidt om det i dette indlæg, og den er god nok. Den 1. december vil min primære arbejdsplads være på fertilitetsklinikken på Hvidovre Hospital. Så jeg kaster mig ud i lidt nye eventyr, og jeg glæder mig meget! Og foruden at jeg synes det er et meget spændende speciale, så betyder det også  skønne arbejdstider for mig, for os alle herhjemme. Ganske almindelige arbejdstider, hvilket jeg aldrig har prøvet i min tid som sygeplejerske. Hvilket er (skræmmende) en del år nu. Jeg blev færdiguddannet i januar 2010, så snart 7 år har jeg haft den fornemme titel, og jeg er stadig en meget stolt sygeplejerske. Jeg har som årene er gået, også fået mig et fint CV, hvilket også har gjort, at jobs som nærmest førhen var utopi, nu er virkelighed – og det er jeg stolt af. Jeg har en særlig interesse for alt med graviditet, fødsel og nyfødte, og nu skal jeg arbejde med fertilitet. Jeg er heldig….. og arbejdssom. For det handler ikke kun om held. Det handler også om at knokle for det man virkelig vil og brænder for, og mærke efter i maven og aldrig lade sig nøje.

Om jeg ikke er glad for at scanne gravide maver? JO SGU! Og jeg kommer også til at tage nogle vagter af og til hos LilleLiv. At arbejde 30 timer som sygeplejerske i ren dagstid kommer helt sikkert til at blive mærket på pengepungen. Sygeplejerskers løn er generelt til grin og det HADER jeg. Det har førhen ikke haft den store betydning for mig, det var arbejdets kerne der betød noget, og lønnen var jo også fin pga. tillæg for aften- og natarbejde, weekend- og helligdagsarbejde. Og masser af overarbejde og mistede fridage. Og ansvarstillæg mm. Men nu… ja så ligger der også en stolthed i det med lønnen for mit vedkommende, og det er overfladisk, men jeg har det altså stramt med at andre professioner med samme længde uddannelse, som minimum starter på en løn der ligger 10.000 kroner over min løn uden at have snerten af det ansvar en sygeplejerske har. Mange er ikke klar over hvor lav løn sygeplejersker har – men mange er egentlig godt klar over, hvor stort et ansvar sygeplejersker har, og måske også lidt bevidste om, hvilke pressede arbejdsvilkår vi har. Men nu skal det her ikke blive et brokindlæg og handle om ligeløn eller mangel derpå. For jeg glæder mig herremeget til at komme retur i den hvide uniform, og hvis lønnen betød SÅ meget for mig, så havde jeg for længst valgt en anden levevej. Men det er noget helt særligt ved at være sygeplejerske og have en stor betydning i menneskers liv, og så længe det ikke kommer til at påvirke de vigtigste mennesker i mit liv, hvilket de til tider sindssyge arbejdstider førhen har gjort, så er jeg all in på den hvide uniform. Og jeg har mange tanker for fremtiden…. og jeg har mange jern i ilden, og er også lige gået igang med en ekstra (kort) uddannelse, som jeg skriver om i et andet indlæg.

Jeg har iøvrigt skrevet om mit valg om at blive sygeplejerske, og arbejde som sygeplejerske, og også lidt om at arbejde som sonograf, og da jeg i sin tid droppede RUC for at arbejde fuldtid som sygeplejerske, og om at juble over at have fri fire dage henover julen og da jeg sagde farvel til den offentlige sektor. Ja jeg har også skrevet om kun én friweekend i juli måned og dét at kunne sige ja til sig selv. Og også et indlæg om mit arbejde som sygeplejerske på barselsgangen. Så der er masser at gå i krig med, hvis det har intereesse for nogen!

Nu vil jeg nyde resten af denne lørdag 🙂

-Sebrina

8 kommentarer

 • Tillykke med jobbet 🙂 Jeg er pædagog, så kender alt til at føle sig underbetalt :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sebrina Petersen & Nicolai Volf Elken

   Tak Henriette.
   Ja det tror jeg gerne på! Og du kender sikkert også til lidt anstrengte arbejdsvilkår, besparelser osv… (mangler lige den der smiley der vender øjne)
   Kh Sebrina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe O.

  Tillykke med jobbet! Det lyder spændende – og de “normale” arbejdstider er ret meget værd, tænker jeg!
  En af vores bekendte sagde for et par år siden: “Nå, men en startløn for en sygeplejerske ligger vel på…. hvad? – en 35-40.000? Holy moly, I wish!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sebrina Petersen & Nicolai Volf Elken

   Mange tak Signe!
   De er meget værd nu, som vores familieliv er nu.

   Haha gid det var sådan – eller bare 30.000 😀

   Kh Sebrina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Kære Sebrina
  Først og fremmest stort tillykke med dit nye job! Det lyder super spændende. Jeg er selv sygeplejestuderende, men bliver færdig til januar. Jeg har, ligesom dig, også en stor forkærlighed for graviditet, fødsel og nyfødte. Jeg håber, at jeg kan få job indenfor det obstetriske speciale, når jeg lige straks er færdig. Lyder som noget af en drømme karriere du har. Super sejt gået og tak fordi du vil fortælle om det! 🙂
  Mvh. Katja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sebrina Petersen & Nicolai Volf Elken

   Hej Katja
   Stort tillykke med at du snart er færdig, for det er jo snart. Jeg kan se der er flere ledige stillinger på obstetriske afdelinger, så du kan jo allerede søge nu (hvis du ikke allerede er igang). Jeg har været glad for den vej, og det er jo det fede ved at være sygeplejerske – der er så mange muligheder for at fordybe sig i mange specialer, og derfor noget for en enhver smag og interesse.

   Kh Sebrina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna K

  Stort tillykke med nyt job igen, det må være en møg spændende speciale.
  Har du tænkt på at dit CV også kan blive en hindring, med en masse korte ansættelser? Jeg sidder selv i et anslttelses udvalg ( som pædagog) og der tænker vi ofte lidt ekstra hvis der er en som har En masse korte ansættelser … og det vejer ikke altid den positive vej…for hvornår flyve så meget rundt på kort tif? Men måske er det anderledes som sygeplejerske ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sebrina Petersen & Nicolai Volf Elken

   Hej Anna
   Mange tak for det og dit spørgsmål!
   Indtil videre har mit CV ikke været en hindring – tværtimod. Men du har ret, jeg tror det er lidt anderledes med sygeplejersker, eller hvad man vil arbejde med som sygeplejerske, og har af drømme. Jeg har dog en længere ansættelse fra barselsgangen, som sygeplejerske er fem år på den samme afdeling faktisk lang tid. Det afhænger meget af hvad man vil, interesserer sig for og ønsker for sin sygeplejekarriere, og hvordan man trives på sin arbejdsplads. Jeg ville aldrig blive på en arbejdsplads, hvor jeg ikke trivedes med blot den tanke, at jeg var nødt til at blive fordi det ikke ville se godt ud på mit CV, hvis jeg ikke som minimum havde været ansat i mere end f.eks. to år på afdelingen. Jeg var 14 måneder på neonatalafdelingen og over et år på mit nuværende arbejde, hvor jeg fortsat kommer til at tage vagter i ny og næ. Jeg har også kun søgt jobs imens jeg har et arbejde, så hvis det var en hindring, var jeg jo ikke blevet tilbudt en stilling ;-). Og nu er jeg igang med en ammekonsulentuddannelse. Den ville jeg kun kunne starte på, hvis jeg som minimum har arbejdet to år med ammevejledning, og den uddannelse har jeg altid gerne villet. Og i år blev jeg forhåndsgodkendt til sundhedsplejerskeuddannelsen – og det kan jeg også kun på baggrund af det CV jeg har. Så jeg er bestemt ikke ked at mit CV. Ville jeg være afdelingssygeplejerske på en afdeling, var det nok noget andet, men det har jeg ingen tanker og drømme om. Så ja, det handler meget om hvad man vil som sygeplejerske.

   Men jeg kan sagtens forestille mig at det er noget andet som pædagog, hvor jeg kunne forestille mig at det kunne blive en udfordring, hvis pædagoger shoppede rundt imellem diverse stillinger, da det også handler om tryghed for børnene osv.

   Men nu har jeg også set meget dårlige eksempler på sygeplejersker og offentlige ledere der får tildelt kurser og stillinger blot med den begrundelse, at de har været længe på afdelingen/specialet – og dét har jeg ikke særlig god erfaring med. Jeg synes det er lidt forældet tanke faktisk. For mig handler det om den person man ansætter, om motivationen i arbejdet, hvad de brænder for og hvordan en kollega er blandt andre kollegaer mv. Det kunne vi sikkert få os en god snak omkring 🙂

   Vh Sebrina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

jeg skal bare holde varmen uden at være sort altid