Det er tid til at lave hjemmelavet hyldeblomstsaft!

I går fik vi plukket hyldeblomster og lavet saft, og om nogle dage kan vi drikke lækker hjemmelavet hyldeblomstsaft. Eller faktisk hyldeblomst/myntesaft. Og her har i opskriften på vores version:
- 30 hyldeblomstskærme
- en håndfuld frisk mynte
- 3 økologiske citroner
- 2 spsk citronsyre
- 1,5 liter vand
- 700 gram sukker (gerne rørsukker)
Start med at rense/skylle blomsterne godt. Læg dem i en stor skål eller gryde. Skær citroner i skiver og placér ovenpå. Skyl myntebladene og læg dem også i gryden med blomster og citroner.
Kog vandet og opløs sukker og citronsyre heri.
Hæld sukkerlagen i gryden/skålen med blomsterskærmene, citroner og mynten i. Læg låg på gryden/skålen og saften skal så trække i 3-4 dage i køleskabet. Rør gerne i blandingen minimum én gang i døgnet.
Si efterfølgende saften og fyld den på rengjorte flasker. Vi plejer at fryse noget ned, da vi laver en god portion ;-). Sidste år lavede vi også isterninger, som fungerede skide godt i et glas hvidvin!
Det er jo nu hylden springer ud, så det gælder om at komme ud og plukke den!
-Sebrina
Ingen kommentarer endnu