jeg skal være stærkere!

Jordbærplukkeri og hjemmelavet marmelade på Gartneri Toftegaard med Den Gamle Fabrik

img_1612

I søndags var Sebrina på arbejde, som hun er hver 6. weekend. Så jeg var alene afsted med børnene søndag formiddag til et event på Gartneri Toftegaard, som ligger lige syd for Køge. Vi bor relativt tæt på faktisk, og vi havde aldrig hørt om gartneriet før. Men vi var blevet inviteret af Den Gamle Fabrik til at komme ned og plukke jordbær, lave hjemmelavet marmelade og ja, nyde en søndag i sommeren sammen med dem på “landet”.

Det er et fantastisk gartneri med et nyåbnet orangeri/cafe, hvor der er åbent alle dage. På hver side af cafeen er der drivhuse med især fokus på tomat- og chilidyrkning. Vi fik at vide, at de ofte afholder arrangementer med blandt andet prøvesmagninger, hvor man har mulighed for at dykke ned i de forskellige typer tomater og chili som de dyrker.

Nu da vi var inviteret af Den Gamle Fabrik, var cafeen fyldt op med deres kendte og mindre kendte smagsvarianter af marmelader og saftevand, og både Aya og Alvin fik taget deres marmelade “pub-crawl” igennem næsten alle varianter – selv ingefær varianten var i Ayas smag. Jeg faldt primært for en lidt ukendt syltetøj – “Jamaica Rom”, som er solbærsyltetøj med Jamaica rom.

Børnene ventede spændte på at få lov til at plukke jordbær, så de kunne bruge til at producere vores egen hjemmelavede marmelade. Selvom der kom en lille byge imens, så var der meget sommer over at gå rundt og plukke (og spise) de lækre jordbær. Det er jeg ikke ene om at synes, da Den Gamle Fabrik har lavet en undersøgelse af, hvad der vækker de tydeligste sommerminder hos danskerne, når de tænker på mad – og 55% af danskernes svar er danske jordbær. Bagefter fik vi mulighed for at blande en masse andre bær i vores hjemmelavede marmelade, som vi fik med hjem. Lige i skrivende stund er Sebrina igang med at bage fødselsdagsboller til Ayas fødselsdag, og så skal vores gæster smage på de lækre marmelader/syltetøj.

Hvis I mangler en lille hyggelig tur på en søndag, så tag en tur til Gartneri Toftegaard hvis I er i nærheden – der er hyggeligt, smukt, bondegårsdyr (grise, køer, mm) og meget mere. Se vores billeder nedenfor og få lidt af stemningen her på en grå grå weekend.

img_1602 img_1621 img_1636 img_1640 img_1643 img_1672 img_1692 img_1720

-Nicolai

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

jeg skal være stærkere!