madplan uge 33

hjemmelavede p-tærter

img_0748 img_0749jeg havde engang en kollega, der havde lavet hjemmelavede p-tærter, og da jeg fik opskriften som skulle vise sig at være nem, var jeg ikke i tvivl om, at jeg måtte gøre kunsten efter. Men så var det, at vi bare ret sjældent køber skumfiduser, og så glemte jeg alt om de skønne p-tærter. Men i lørdags kom vores bålsted endelig frem, og vi købte skumfiduser til s’mores, og så  var der rester tilbage om søndagen, og kom da i tanke om de hjemmelavede p-tærter jeg for mange år siden snaskede i mig i en nattevagt.  Vi har et hav af peanuts og Nicolai havde meget passende købt mørk chokolade med hjem (70%), da vi altid gerne har det på lager.

Og så havde jeg jo lige præcis de ingredienser som jeg skulle bruge.

  • en stor håndfuld peanuts (jeg brugte saltede, salt og sødt synes jeg er ret lækkert!)
  • skumfiduser (også en håndfuld)
  • mørk chokolade (en plade på 150 gram)

Jeg startede med at sætte et vandbad over til at smelte chokoladen. Dvs. en kasserolle/mindre gryde fyldes med vand og varmes op til kogepunket. Heri placeres en skål hvori chokoladen kommer i og smeltes.

Imens det smelter hakker du groft dine peanuts og skærer/klipper skumfiduserne i mindre stykker. Når det er klaret, er chokoladen smeltet, og så vender du peanuts og skumfiduser i den smeltede chokolade. Herefter laver du nogle klatter på et stykke bagepapir. Og vupti så er der p-tærter. Vi var utålmodige og satte dem i køleskabet så de størknede hurtigt.

img_0727 img_0745

Så det er meget nemt og lækkert. Man kan jo vælge en sødere chokolade, evt. tilsætte noget vanijelesukker og så tænker jeg også at karamelstykker kunne være mega lækkert.vOg måske cornflakes for noget knas!? Det bliver næste gang 😉

Værsgo!

-Sebrina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

madplan uge 33