Efterårsferie #4

“jeg blev pludselig nervøs, når jeg kørte bil om aftenen”

Advertisement

Reklame for 

download

Det er det jeg svarer til alle, når snakken går på, hvordan og hvorfor jeg har briller og kontaktlinser. Det viser sig faktisk, at hver anden dansker kører i trafikken med sløret syn, og hver anden dansker oplever arbejdsgener i forbindelse med sløret syn.

Det var min far der lidt tog fusen på mig, og bad mig komme med ham til optikeren her nu snart for 7 år siden. Jeg kan tydeligt huske det, for Aya var lige blevet et halvt år, og jeg havde ret længe brokket mig lidt over, at jeg altså synes at det var lidt ubehageligt at køre i bil om aftenen, fordi det slørede. Og jeg har ellers altid været tryg og glad for at køre i bil. Og også en dygtig billist. Jo det tør jeg godt sige højt. Det ville nok heller ikke være godt, hvis jeg var det modsatte nu hvor min far er kørelærer 😉

“Nej det bliver ikke bedre, selvom det “kun” er et halvt år siden du har født. Du har brug for briller”.

Det var det den søde optiker sagde til mig dengang. Jeg var 24 år gammel. Så nej ikke gammel overhovedet. Og straks hev min far mig rundt i butikken, hvor jeg skulle vælge mine briller. Klogt gjort, for jeg nåede jo ikke sådan at tygge helt på det, og en halv time efter havde jeg valgt et par briller. Og min far betalte de 4000 kroner for brillerne, og en uge efter hentede jeg mine briller, og havde det klareste syn nogensinde! Jeg udbrød i butikken “det er jo ligesom et HD fjernsyn”. Og så skulle jeg ellers køre bilen hjem. Og sådan blev jeg jo så “hende med brillerne”, som jeg sagde til Nicolai. “Nu bliver det mit kendetegn, og dét skal jeg altså lige vænne mig til”.

img_2294

Da jeg er nærsynet har jeg brug for mine briller og kontaktlinser hele tiden. Og det lyder måske sært for nogen, men jeg havde det faktisk stramt med det. Dels det faktum at jeg nu havde brug for et slags hjælpemiddel, og dét faktum at jeg skulle gå med briller all the time. Og der findes så mange flotte briller, men når jeg har briller på, synes jeg det et smykke i sig selv, og nogle gange må jeg udelukke nogle smykker, en frisure osv., hvis jeg ikke lige synes det passer til brillerne. Og jeg har derfor også flere par briller, men var penge ikke et issue, havde jeg mindst syv par briller. Men når gode og smarte briller koster mange penge, så kan det ikke lade sig gøre. Og derfor besluttede jeg mig også hurtigt for at få kontaktlinser. Og ikke kun for muligheden for at gå uden briller, men også fordi jeg jo er ret aktiv, og det bare er noget bøvl at dyrke motion med briller på. Nu har jeg jo vænnet mig til det, men det tog mig et halvt år at blive dus med mine kontaktlinser!  Jeg havde ALDRIG haft mine fingre i øjnene, og jeg var lige ved at opgive, da jeg sad hos min søde og meget tålmodige optiker og skulle lære det. Og jeg følte mig faktisk lidt som en fiasko, at jeg bare havde så svært ved at putte de linser ind i øjet, nu hvor så mange mennesker kunne finde ud af det. Det var kun fordi en af mine sygeplejeveninder sagde; “det er mega grænseoverskridende og svært i starten, men tro mig, du vil en dag kunne tage linser i og ud uden et spejl…”. Og hun havde jo ret ☺️. Altså selvom jeg sjældent gør det uden et spejl, så kan jeg godt. Og det troede jeg seriøst ikke ville kunne komme til at ske.

Og på baggrund af min kontaktlinsehistorie og mine følsomme øjne, har jeg prøvet ret mange linser. Jeg kan slet ikke have, hvis jeg kan mærke linserne, og mine øjne skal ikke tørre ud. Det har været en udfordring. Jeg har aldrig kunnet have kontaktlinser på, når jeg arbejdede på hospital. Den tørre luft, mine sarte øjne – det var et helvede! Ligesåvel når jeg har været i byen, hvor jeg jo oftest har linser på, har jeg siddet og haft tørre og irriterede øjne. Ej, hvor har brokket mig over det. Dog har min optiker været god og ladet mig teste forskellige linser. Jeg har accepteret, at det bare må koste hvad det koster, for der er MEGET forskel på kontaktlinser. I hvert fald éndagskontaktlinser, som er det jeg allerhelst vil bruge.

Da jeg sad i maj i år til kontaktlinsetjek hos min optiker, sagde hun: “jeg har kun én endagslinse tilbage du kan prøve Sebrina, det er en Rolls-Royce model, og hvis du ikke kan bruge den, så skal du nok over i en månedslinse…”. Jeg har haft den samme optiker lige siden jeg begyndte på briller, og har altid fået en perfekt service, så jeg var sådan “bring it!”. Og nu har jeg brugt linserne siden maj måned i år, og de har virkelig gjort en forskel for mig. For det første er mine øjne ikke trætte og tørre om aftenen, selvom jeg har haft linserne i en hel dag. For det andet, og det er meget vigtigt for mig, så kan jeg også have dem på på arbejdet. Altså i vores tørre luft på hospitalet. Og jeg troede aldrig, at det skulle blive sådan at have kontaktlinser for mig. At det var så nemt og bekvemt så at sige. Jeg fik de linser samtidig med at jeg startede på Eltroxin, så om det også har noget at sige, ved jeg ikke (det er normalt med meget tørre slimhinder og sarte øjne, når man har lavt stofskifte), men jeg har ikke tænkt mig at skifte mine “Rolls-Royce” ud, for nu har jeg jo brugt linser i 7 år, og det er først nu, at det er udholdeligt for mig i en hel dag, og jeg er så glad for dem. Mine øjne ser også hvide og sunde ud, hvis det giver mening?

promo_dt1_multifocal_packshot

Mine ‘Rolls-Royce’ aka Dailies Total 1 findes også i en multifokal version, hvilket betyder, at det faktisk er en linse, som man kan se både langt og kort med, og kan afhjælpe presbyopi, som nok er det de fleste kender som “gammelmandssyn”. Der er jeg heldigvis ikke endnu, men jeg er glad for at “mine linser”, også findes i denne version, hvis det en dag bliver aktuelt. Det er faktisk den første multifokale kontaktlinse med gradueret vandindhold, og som jeg også har nævnt, en fantastisk god åndbar linse der holder hele dagen – uanset hvor du så befinder dig. Jeg har faktisk lige tippet en kollega om disse linser, da hun har samme udfordringer som jeg har haft, dog så også lige presbyopi, og der er disse jo (formentlig) perfekte for hende.

 

Så… hvis nogen af jer læsere, hvilket jeg er så fræk at formode, har problemer med presbyopi og har mistet troen på at finde en god kontaktlinse – så prøve Dailies Total 1 multifocal af inden du opgiver helt 😜

-Sebrina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårsferie #4